New York Islanders jatkaa NHL:n pudotuspelien välieriin kaadettuaan Boston Bruinsin toisen playoff-kierroksen sarjassa kuudessa ottelussa. Ottelusarjan ratkaissut kamppailu käytiin keskiviikkona perinteikkäässä Nassau Coliseumissa, ja mittelöstä tuli maalijuhla, jonka Islanders voitti lukemin 6-2.

Islanders aloitti ottelun vahvasti ja iski avausmaalin yhdeksän minuutin kohdalla. Asialla oli Travis Zajac, joka hakeutui maalin eteen ja löysi torjunnan jälkeen paluukiekon Bruins-puolustuksen jaloista. Bruins tuli tasoihin kuitenkin vielä ennen erätaukoa, sillä Islanders otti kaksi peräkkäistä jäähyä ja Brad Marchand iski 1-1 maalin näppärän syöttökuvion päätteeksi.
\[Lue uusimmat uutiset otteluparista Bruins - Islanders\]
Toinen erä oli Islandersin parasta näytöstä, sillä se teki peräti kolme maalia ja sai vahvan otteen jatkopaikasta. Brock Nelson teki kaksi ensimmäistä maalia, ensin nopeasti hyökkäyksestä ja sitten Bostonin kohtalokkaasta kiekonmenetyksestä. Kyle Palmieri siirsi saarelaiset jo 4-1 johtoon Bruinsin tunaroitua jälleen kiekon kanssa oman maalinsa edessä.
Marchandin illan toinen osuma syntyi kolmannen erän alussa ja jälleen ylivoimalla, mutta oljenkorsi jäi ohueksi. Saarelaiset eivät päästäneet Bostonin karhuja enää lähemmäs, vaan antoivat 12 000 katsojan elää äänekkäästi mukana puolustaessaan kahden maalin johtoaan.
Lopulta Boston joutui hakemaan lisäosumia ilman maalivahtia, minkä Islanders hyödynsi laittamalla kiekon tyhjiin kahdesti ja sinetöimällä loppulukemat.
Islanders kohtaa seuraavaksi Tampa Bay Lightningin.

NYI-BOS: Nelson riistää kiekon ja ohittaa Raskin