Boston Bruins vaikuttaa tällä hetkellä erittäin vahvalta mestariehdokkaalta. Bruce Cassidyn luotsaama ryhmä murjoi Itäisen konferenssin ensimmäisen playoff-kierroksen toisessa ottelussa Toronto Maple Leafsin maanrakoon lukemin 7-3 ja nappasi toisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Ottelun tähti oli peräti kuuden tehopisteen iltaa viettänyt tshekkihyökkääjä David Pastrnak (3+3).

TD Gardenin yleisö sai nauttia kotijoukkueen murskaavasta näytöksestä täysin rinnoin. Bruins iski avauserässä kiekon kolmesti ohi Frederik Andersenin, joka vaihdettiin maalin suulta, kun erää oli pelattu vasta vähän yli puolet. Tilalle tullut Curtis McElhinney joutui antautumaan erän aikana myös kerran, eikä ottelun voittajasta ollut enää siinä vaiheessa epäilystä.
Maple Leafsin Kasperi Kapasella oli avauserässä erinomainen sauma jarruttaa Bruinsin menoa, mutta suomalaishyökkääjän puolittainen läpiajoyritys päättyi tolppalaukaukseen.
Vaikka Bruins onnistui toisessa erässä jälleen maalinteossa, meni erä kokonaisuudessaan Maple Leafsille. Mitchell Marner ja Tyler Bozak toivat vaahteranlehdille lohtua iskemällä maalin mieheen.
Päätöserässä David Pastrnak kruunasi iltansa naulaamalla kaksi osumaa ja viimeistelemällä hattutemppunsa. Toukokuussa 22 vuotta täyttävästä tshekkihyökkääjästä tuli samalla NHL-historian nuorin pelaaja, joka on yltänyt playoffeissa vähintään kuuteen tehopisteeseen samassa ottelussa. Aikaisempi ennätys kuului Wayne Gretzkylle, joka tehtaili vuoden 1983 pudotuspelien divisioonafinaalissa Calgary Flamesia vastaan tehot 4+3. "The Great One" oli ehtinyt täyttää tuolloin jo 22 vuotta.
Pastrnakin ketjukaverit eivät jääneet myöskään nuolemaan näppejään. Ketjun keskellä pelannut Patrice Bergeron sekä vasemmassa laidassa viilettänyt Brad Marchand keräsivät kumpikin neljä syöttöpistettä.
- Minulla on ollut kunnia saada pelata hienojen pelikavereiden kanssa. Ketjumme toimii tällä hetkellä erinomaisesti. Emme ajattele juurikaan sitä, keitä tulee vastaan, vaan pyrimme kontrolloimaan peliä. Joukkueessamme riittää paljon johtajia, joita on helppo seurata, Pastrnak kommentoi.
Bostonin Tuukka Rask venyi kiekkojen tielle 30 kertaa. Leo Komarov joutui jättämään ottelun kesken loukattuaan alavartaloaan.
- Nyt on vain mentävä eteenpäin ja koottava joukkueena rivit kuntoon. Meidän pitää olla kotona todella teräviä, mikäli aiomme mennä tästä jatkoon, Maple Leafsin hyökkääjä Auston Matthews pohti tappion jälkeen.