Bedard feature Feb 17

Connor Bedard jatkoi lauantaina siitä, mihin oli ennen pitkää poissaoloaan jäänyt.

Chicago Blackhawksin nuori tähtipelaaja oli kokoonpanossa vasta toista kertaa loukkaantumisensa jälkeen, mutta antoi oivan osoituksen merkityksestään joukkueelleen. Blackhawks kaatoi Ottawa Senatorsin juuri Bedardin tehoilla maalein 3-2.

– Olen pelannut jääkiekkoa pitkään. Totta kai palatessa tarvitsee aina pari vaihtoa, mutta olen tehnyt tässä loppuvaiheessa kovasti töitä. Osasin siis odottaa jonkinlaista hyvää tunnetta päästessäni takaisin, ja ensimmäiset pari peliä ovat olleetkin mukavia, Bedard puheli.

Bedard oli sivussa liki puolitoista kuukautta tammikuun alusta helmikuun puoleenväliin. Syynä oli murtunut leuka, joka oli peruja New Jersey Devilsiä vastaan pelatussa ottelussa tulleesta tällistä. Jopa oman joukkueensa valmennuksen kuntoutumisellaan yllättänyt Bedard palasi tositoimiin torstaina ja syötti heti joukkueensa ainoan maalin Pittsburgh Penguinsille kärsityssä tappiossa.

Tällä kertaa 18-vuotias laittoi vielä vähän paremmaksi. Bedard teki yhden maalin, syötti toisen ja oli joukkueensa kärkihahmo maalivahti Petr Mrazekin ohella. Nuori tähtisentteri itse asiassa teki vielä kolmannenkin tehopisteen, mutta hänen viimeistelemänsä komea osuma hylättiin lopulta paitsiona.

CHI-OTT: Bedard tekee 1. maalinsa sairausloman jälkeen

– Joukkueemme luottaa siihen, että käytössämme on taas uusi ase. Jotenkin vaikuttaa siltä kuin hän tekisi maalin joka kerta viilettäessään hyökkäysalueelle, Blackhawksin päävalmentaja Luke Richardson sanoi.

Blackhawks voitti ilman Bedardia kolme kertaa. Tammikuun edetessä loppuaan kohden tilanne alkoi kuitenkin kääntyä taas tukalaksi. Lauantaihin tultaessa viimeisimmistä voittojuhlista oli kulunut jo lähes täysi kuukausi ja menossa oli kahdeksan ottelun tappioputki, jonka aikana Chicago oli jätetty maaleitta peräti neljässä ottelussa. Parissa muussa vastustajan verkko oli heilunut vain kertaalleen. Tehoja ja piristystä kaivattiin, ja sitä todella saatiin.

Chicago nakutti maalin per erä. Bedard alusti avausmaalin ensimmäisen erän keskivaiheilla, kun Nick Foligno siirsi Blackhawksin edelle. Tim Stützlen ja Jakob Chychrunin osumat nostivat Senatorsin hetkellisesti ohi, mutta Bedard vastasi 2-2 tasoituksesta vain pari minuuttia myöhemmin.

Kolmannessa erässä Bedard luuli tehneensä isäntien kolmannen maalin, mutta Senatorsin penkillä oltiin hereillä, ja onnistunut haasto johti hylkäykseen. Tämä ei kuitenkaan Chicagoa lannistanut, vaan Jason Dickinson teki voittomaalin varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä minuutilla.

– Mahtavaa saada taas pelata. Varsinkin pari kotipeliä, ja tuntea kaikki se energia. Edellisestä voitostani oli kulunut pitkä aika. Olimme tappioputkessa ennen loukkaantumistani, ja totta kai vaikeita tuloksia on vaikeita katsoa. Tämä tuntuu siis kaikista hyvältä, Bedard iloitsi.

Bedardin ja Dickinsonin ohella loisti Blackhawksin maalivahti Mrazek, jolla riitti hommia erityisesti toisessa erässä. Tshekkiveskarille kirjattiin 40 torjuntaa, joista 21 toisen erän aikana.

– Hän on aivan uskomaton. Osa torjunnoista oli käsittämättömiä. Hän liikkuu alueensa halki huiman nopeasti ja on todella ketterä, Bedard kehui.

Edelleen kokovisiirillä pelannut Bedard nosti lauantain tehoillaan kauden pistesaldonsa 36:een. Näistä 16 on ollut maaleja. Hän on lukemillaan ykkönen sekä tulokkaiden maali- että pistepörssissä, vaikka pelattuja otteluita on vain 41 – eli 13 vähemmän kuin kahdella lähimmällä uhkaajalla.

Blackhawks ei varsinaisesti pelaa enää mistään muusta kuin yksittäisistä pisteistä, sillä näkymät sarjataulukossa ovat kiistatta karut. Joukkue on kerännyt pelaamistaan 55 ottelusta 33 pistettä, mikä tarkoittaa Central-divisioonan, Läntisen konferenssin ja koko liigan viimeistä sijaa. Takamatkaa oman divisioonan lähimpään joukkueeseen, Arizona Coyotesiin, on 17 pistettä.

Se ei silti poista mahdollisuutta viihdyttää, ja tällä hetkellä Bedard on Blackhawksin parasta viihdettä. Toipumisensa aikana nuorukainen ei malttanut pysyä poissa jäältä, vaikka sai lääkäreiltä vielä erillisen lämärikiellon leukansa suojelemiseksi, ja paluun tapahtuessa hän on heti tuonut kipinän joukkueensa otteisiin.

– Harvoin 18-vuotias tulee mukaan ja vaikuttaa joukkueeseen noin vahvasti. Hän on erityinen pelaaja. Hän vaatii itseltään paljon, mikä näkyy hänen pelaamisessaan. Hän on hypännyt kaukaloon ja laittanut asiat tapahtumaan, Dickinson ihaili.