Lehkonen ja Avalanche löivät Blue Jacketsin 5-1

Colorado Avalanche haki Tampereen NHL Global Series -otteluista täyden neljän sarjapisteen potin, kun se kaatoi perjantain voittonsa lisäksi Columbus Blue Jacketsin lauantaina maalein 5-1.

Toistamiseen loppuunmyydyssä Nokia Arenassa suomalaispelaajista tehopisteille ylsivät Avalanchen hyökkääjät Artturi Lehkonen (1+0) ja Mikko Rantanen (0+1).
Lauantain ottelu alkoi perjantaisen tapaan räväkästi. Columbus pääsi hyökkäämään ensimmäisenä, mutta Rantanen katkaisi Columbuksen hyökkäyksen ja purki paineen keskialueelle. Colorado pääsi tämän myötä ylivoimahyökkäykseen Nathan MacKinnonin ja Lehkosen voimin. Sinitakkien pelaajat olivat syvällä hyökkäysalueella, ja vain Nick Blankenburg ehti ottamaan vastaan MacKinnonin ja Lehkosen hyökkäystä. MacKinnon malttoi odottaa pitkään, kunnes syötti kiekon Lehkoselle maalin lähellä. Lehkonen kiitti tarjoilusta ja laittoi kiekon maaliin suoraan syötöstä jo 33 sekunnin pelin jälkeen.

2022 GS: Toews osuu MacKinnonin oivasta tarjoilusta

Pitkän tauon jälkeen Columbuksen maalille palanneelle Joonas Korpisalolle alku oli katastrofaalinen, sillä heti ensimmäinen veto upposi hänen selkänsä taakse. Korpisalo pelasi Tampereella kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa oltuaan puoli vuotta sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hän ennätti pelaamaan yhden ottelun AHL:ssä Cleveland Monstersin riveissä enenen kuin Columbuksen karavaani starttasi kohti Suomea.
Blue Jacketsille ottelun alku oli perjantain tapaan haastava, ja Avalanche loi painetta sinitakkien maalille läpi ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen. Heikon alun jälkeen Korpisalo sai pelistään kiinni ja venyi avauserän aikana useisiin tärkeisiin torjuntoihin.
Ensimmäisen erän edetessä Blue Jackets pääsi paremmin peliin mukaan ja tulikin tasoihin 13. peliminuutilla, kun Boone Jenner ohjasi joukkueensa avausmaalin ylivoimalla. Tilanteessa puolustaja Zach Werenski lähetti kiekon viivalta kohti maalia, jossa Jenner oli päivystämässä. Maali oli Columbukselle vasta kauden toinen ylivoimamaali, ja molemmat ovat syntyneet Tampereella.

2022 GS: Lehkonen osuu 33 sekunnin pelin jälkeen

Jennerin maalin myötä erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1, mutta toisen erän alussa Columbus sai kylmää kyytiä. Virheet leimasivat sinitakkien peliä, ja Colorado iski sille tarjotuista tilaisuuksista armotta.
Tshekkihyökkääjä Martin Kaut vei Avalanchen uudelleen johtoon toisen erän toisella peliminuutilla. Tämän jälkeen Avalanchen Logan O'Connor ja Devon Toews iskivät molemmat maalin ennen kuin erä oli ennättänyt vanhentua viittä minuuttia. Tasatilanne muuttui hetkessä Coloradon 4-1 johtoasemaksi.
Toinen erä ei tarjonnut enempää maaleja, mutta Avalanchen Kurtis MacDermid ja Columbuksen Mathieu Oliver ottivat erän lopulla pienet lauantai-illan tanssit keskialueella. Molemmat lähtivät istumaan viisiminuuttisia jäähyjä tappelusta. Erän alussa syntyneiden pikamaalien myötä Avalanche siis pääsi kolmen maalin johdossa päätöserään.

2022 GS: O'Connor lisää Avalanchen etumatkaa

Coloradon hyvät erien alut saivat jatkoa, kun Alex Newhook iski kiekon verkkoon kolmannen erän toisella peliminuutilla. Columbus ei saanut todellista kiriä aikaiseksi missään vaiheessa, ja Colorado pystyi pitämään sinitakit pois parhailta maalintekopaikoilta. Avalanche voitti koko ottelun laukaukset 45-32.
Blue Jacketsin maalia vartioinut Korpisalo torjui ottelussa lopulta 40 laukausta. Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat Coloradon Makar (1+2) ja MacKinnon (0+3). Colorado teki Tampereella kahdessa ottelussa yhteensä 11 maalia, joista MacKinnon syötti peräti seitsemän.