Lundqvist

Henrik Lundqvist blev återigen historisk och John Klingberg utökade sin poängsvit till åtta raka matcher. Det var två av de stora händelserna i nattens sex matcher rika omgång.

Lundqvists Rangers besegrade Philadelphia Flyers med 5-1 och svensken blev då den sjätte målvakten i NHL:s historia att nå 20 segrar i 13 eller fler säsonger. Han blev dessutom först att göra det i 13 raka säsonger och den första att göra det i sina 13 första säsonger.
Lundqvist knep 25 skott och Rangers tog sin första seger på fyra matcher.

Rick Nash blev tvåmålsskytt och fick sällskap av J.T. Miller, Paul Carey och Michael Grabner i målprotokollet. Rangers gjorde fem mål på rad efter att Jordan Weal gett gästerna ledningen efter 2:06 i första perioden.
Det var Nashs andra tvåmålsmatch för säsongen. Hans första kasse kom efter 6:30 i den första perioden sedan Pavel Buchnevich friställt honom fram till 1-1. Nashs andra kom efter 17:28 av den andra perioden och betydde 5-1.
Här är summeringen från nattens matcher:
Detroit Red Wings - Dallas Stars 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)
John Klingberg drygade ut sin ledning i backarnas poängliga efter två nya assist i Stars bortaseger. Klingberg har nu stått för passningspoäng i åtta raka matcher vilket gör honom till den första Stars-back sedan Sergei Zubov 2006 att göra poäng i minst åtta matcher.
Klingberg spelade fram Radek Faksa till 1-1 och till Jason Spezza till 1-2 i den första perioden. Även Alexander Radulov stod för två assist och drygade ut sin poängsvit till fem raka matcher.
Spezza, som var bänkad förra matchen, gjorde ytterligare ett mål innan Martin Hanzal fastställde slutresultatet i den tredje perioden. Red Wings mål gjordes av Trevor Daley och Andreas Athanasiou. Niklas Kronwall noterades för en assist.
Dallas tränare Ken Hitchcock gjorde sin 1500:e match som NHL-coach.

Toronto Maple Leafs - St. Louis Blues 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)
Vince Dunn fick reda på att han skulle spela för Blues bara någon timme innan nedsläpp. Han tog chansen och avgjorde matchen i förlängning vilket bröt Blues tre matcher långa förlustrad.
Dunn satte avgörandet i en två-mot-en-situation efter 1:43.
Matchen gick till förlängning efter att Connor Brown och Alexander Steen gjort målen under ordinarie tid. Steens mål kom med 57 sekunder kvar efter att svensken slagit in en retur bakom Frederik Andersen. Efter att Steen lämnade Leafs är han den tredje spelaren som gjort flest poäng (430). Rick Kehoe (636) och Vincent Damphousse (498) är ett respektive tvåa.
William Nylander hade gjort poäng fyra matcher i rad men den liten bröts då 21-åringen gick poänglös i natt.

New York Islanders - New Jersey Devils 1-4 (1-1, 0-3, 0-0)
Heta Devils hade blivit kalla Devils den senaste tiden och hade förlorat sex raka matcher inför mötet med Islanders. Men efter två assistpoäng från Jesper Bratt och en av Marcus Johansson blev laget genast lite varmare igen.
Johansson förarbetade till Kyle Palmieris 1-1-kvittering i den första perioden och Bratt till Damon Seversons 1-2 och Taylor Halls 1-3 den andra perioden. Severson fixade dessutom 1-2. Assisterna var Johanssons sjunde och Bratts 17 och 18:e.
Devils klättrade tack vare segern till andra plats i Metropolitan Division.

Nashville Predators - Vegas Golden Knights 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Målvakten Juuse Saros fick chansen och tog den. Med 43 räddningar höll han nollan och ledde Predators till två viktiga poäng. Saros har hållit nollan tre gånger i sina fem senaste NHL-starter. Övriga målvakter som hållit tre nollor den här säsongen har startat minst 30 matcher, Saros har startat 11.
Matchens enda mål gjordes av Kevin Fiala som som satte pucken i nät efter åtta minuter in i tredje perioden på en retur från P.K. Subbans skott.
Inför matchen kallade Predators upp Frederick Gaudreau från Milwaukee Admirals som ersättare till Viktor Arvidsson som placerades på skadelistan tidigare under dagen. Arvidsson lämnade Predators träning i förrgår.

Arizona Coyotes - San Jose Sharks 2-3 (0-1, 1-1 1-0, 0-0, 0-1)
Sharks tog poäng för 14:e gången på sina 16 senaste matcher. I en match som till slut avgjorde på straffar gav Joe Thornton gästerna ledningen i den första perioden med sitt 87:e poäng på 84 matcher mot Arizona.
Mikkel Bödker ökade på i den andra innan Jordan Martinson satte hemmalaget på tavlan. Brad Richardson kvitterade i inledningen av den tredje ned Oliver Ekman-Larsson som en av passningsläggarna. Matchen gick sedan till straffar där Joe Pavelski avgjorde.
Förlusten var Arizonas fjärde på rad.

Så gick snacket:
"Varje gång någon säger "första gången i NHL:s historia" är ganska häftigt eftersom ligan funnits ett tag. Jag har jobbat hårt men jag säger alltid så här: Jag har spelat med många bra spelare, man lär sig från dem. Men jag är hedrad och stolt" - Henrik Lundqvist.
"Det är ganska galet, man drömde om att spela i den här arenan som lite och så får man göra det ikväll även om jag inte trodde att jag skulle få det inför" - Vince Dunn som växt upp 30 minuter från Air Canada Centre.
"En seger är en seger och det är de två poängen som räknas. De här poäng var välbehövliga och förhoppningsvis kan vi komma tillbaka på rätt spår nu" - Devils Damon Severson