112817Murray1

Pittsburgh Penguins målvakt Matt Murray är borta vecka till vecka med en underkroppsskada.
Murray skadades med 4:21 kvar av den andra perioden i lagets 5-4-seger mot Philadelphia Flyers på måndagen, efter en kollision med Flyers forward Jakub Voracek efter en kontring. Murray fick hjälpas av isen.

23-årige Murray är 11-7-1 med 2,95 insläppta mål per match och 90,6 i räddningsprocent på 21 matcher (20 starter) den här säsongen.
Han kunde bara spela elva matcher i slutspelet förra året på grund av en underkroppsskada. Murray tog över efter Marc-Andre Fleury i den fjärde matchen av konferensfinalen mot Ottawa Senators och gick sedan 7-3-0 när Pittsburgh vann sin andra raka Stanley Cup.

Han blev förstemålvakt i Pittsburgh efter att Fleury valdes av Vegas Golden Knights i expansionsdraften den 21 juni.
22-årige Tristan Jarry gjorde åtta räddningar på tio skott när han avlöste Murray på måndagen. Han är 2-0-2 med 2,83 i målsnitt och 90,2 i räddningsprocent på fyra matcher denna säsong och har spelat totalt fem matcher i NHL.
Pittsburgh kallade upp målvakten Casey DeSmith från Wilkes-Barre/Scranton i AHL på tisdagen. 26-årige DeSmith gjorde sin NHL-debut i en 7-1-förlust mot Winnipeg Jets den 29 oktober. Han släppte in tre mål på 15 skott innan han ersattes av Murray 1:53 in i tredje perioden.
DeSmith är 9-2-1 med 2,29 insläppta mål i snitt och 92,4 i räddningsprocent i AHL den här säsongen.