OviHoltby

Det var Washington Capitals som var det starkare laget då laget ställdes mot Toronto Maple Leafs i årets sista utematch.
Caps vann med 5-2 efter en mycket väl genomförd match.

• Vi var inte alls övertända, säger Washingtons T.J Oshie efter matchen till NHL.com/sv. Vi kände oss ganska lugna och avslappnade. Jag tycker att vi snabbt kom igång med vårt spel och vi hittade vägar att ta oss direkt mot mål. Vi jobbade målmedvetet och metodiskt och jag tycker vi gör det bra matchen igenom. Det var en unik match med en ovan spelplan, men jag tycker att vi spelade som vi brukar på hemmaplan.
    Ja, det var verkligen en match med en speciell inramning.
    Musikkårerna från Kanadas andra mekaniserade brigad och United States Naval Academy ledde, till toner av säckpipor och trumslag, inmarschen till 2018 Coors Light NHL Stadium Series på Navy-Marine Corps Memorial Stadium i Annapolis i Maryland då hemmalaget Washington Capitals gästades av Toronto Maple Leafs.
    Relaterat material: [Storstjärnorna sköt segern till Capitals]
    Efter att både den amerikanska och kanadensiska nationalsången spelats, militärflygplanen flugit över arenan, pucken curlats till mittpunkten av USA:s OS-guldvinnande curling-lag och fyrverkerierna fyrats av, kunde matchen komma igång i den provisoriska rinken inne på fotbollsarenan.
    Med anledning av den hårda vinden och det kalla vintervädret hade spelarna inte kunnat träna på isen under veckan men båda lagen tycktes snabbt komma tillrätta med yttre förutsättningarna runt matchen, där vinden fortfarande var stark och kvicksilvret i termometern låg vid minus tio grader.
    Det var Capitals som tog ledningen 3:50 in i den första perioden efter att Leafs Travis Dermott vistats ut för fasthållning.
    Nicklas Bäckström höll pucken i den högra tekningscirkeln och avlossade ett rappt handledsskott som Frederik Andersen i Toronto-kassen släppte en retur på.
    Pucken hamnade vid Evgeny Kuznetsov som kunde lägga in den.
    Toronto replikerade efter 5:20 då Roman Polak slängde iväg en puck mot Caps-målet som Zach Hyman styrde in bakom Braden Holtby. Det var Polaks 100:e assist i NHL-karriären.
    Washington återtog ledningen knappa minuten senare då Alex Ovechkin positionerade sig framför Andersen och tryckte 2-1. Passningarna kom från Tom Wilson och Nicklas Bäckström.

Det var Ovies 40:e mål för säsongen vilket gör att han är en av sex spelare som gjort 40 mår i nio eller fler säsonger.
Ovechkin är nu också bara två mål från att nå 400 NHL-mål i karriären.
Bäckström skulle sedan själv svara för 3-1 målet innan perioden var till ända. Torontos Dominic Moore visades ut efter att ha skickat pucken över plexiglaset och i numerärt överläge hittade Kuznetsov fram med en puck till Bäckström som från nära håll kunde fösa in sitt 16:e mål för säsongen.
- Det är lite blåsigt där ute, men inte så farligt som det varit de senaste dagarna, sa Maple Leafs Tomas Plekanec i den första periodpausen till NBC Sports.
I den andra perioden hade Toronto vinden i ryggen vilket gjorde att Leafs kunde ta det spelmässiga initiativet inledningsvis.
En reducering kom också efter 7:22 då Nazem Kadri skickade iväg ett slumpskott som en skymd Holtby inte kunde mota.
Men ytterligare en gång kunde Washington svara direkt.

Bara 43 sekunder efter Kadris reducering kunde John Carlson trycka in sitt 12:e för säsongen efter det att Morgan Rielly olyckligt stått i vägen för Andersen som inte kunde göra sin sidledsförflyttning.
Efter 10:49 tappade Torontos Mitch Marner pucken vid offensiv blå och Kuznetsov kunde hitta Jakub Vrana som åkte sig fri och skickade in 5-2 mellan benen på Andersen. Det insläppta målet blev det sista ingripandet av den danska keepern och Curtis McElhinney tog över i Maple Leafs-målet.
I den tredje perioden uteblev den förväntade Toronto-forceringen och det mest uppseendeväckande i den sista akten blev i stället det drygt 14 minuter långa strömavbrott som sammanföll med att lagen skulle byta sida på grund av vinden.
De 29516 åskådarna på läktarplats underhöll sig själva under spelavbrottet med allsång och lös med lamporna på sina mobiltelefoner.
Capitals kontrollerade den tredjeperioden och vann fullt rättvist.
Segern innebär att Washington toppar Metropolitan Division, två poäng före Philadelphia Flyers och tre poäng före Pittsburgh Penguins.
- Jag tycker att våra topp-spelare visade vägen idag, säger Capitals head coach Barry Trotz till NHL.com/se efter matchen. Se på spelare som Bäckström, Ovechkin, Wilson och Kuznetsov, de var våra ledare idag och de fick de andra i laget att följa deras exempel. De var verkligen på hugget idag.
- Jag tycker inte att vi jobbade tillräckligt hårt idag, säger Maple Leafs head coach Mike Babcock till NHL.com/sv. Vi brukar normalt vara ett hårt arbetande lag med god organisation och struktur, men allt det saknades idag. De spelade på en helt annan nivå idag såg ut som småungar på isen.