Med fansens öronbedövande vrål i ryggen såg New York Islanders till att besegra Boston Bruins med 6-2 i match 6 - och säkrade således avancemang genom 4-2 i matcher i Stanley Cup-slutspelets andra runda. Islanders ställs nu mot Tampa Bay Lightning i tredje rundan.

Islanders fick bästa möjliga start hemma i Nassau Coliseum när Travis Zajac, med sitt första slutspelsmål för säsongen och andra mål totalt för klubben sedan han anlände från New Jersey Devils vid NHL Trade Deadline, såg till att ge laget ledningen med 1-0 efter 8:52.
Hemmalaget såg ut att kunna lämna perioden i ledning, men Brad Marchand ville annat. Med 17:36 på klockan och i numerärt överläge direktskottspassade David Pastrnak diagonalt från vänster tekningscirkel till Marchand i höger tekningscirkel, varpå Marchand kunde skicka in pucken bakom Semyon Varlamov i Islanders-målet.
Andra perioden var Brock Nelsons period. Islanders-forwarden skickade in två mål under periodens inledande 13 minuter - hans femte och sjätte för slutspelet - och såg till att ge Islanders ledningen med 3-1.
- Brock och hans fru fick barn häromdagen, så det har varit några sömnlösa nätter där, sade Islanders tränare Barry Trotz. I match 4 spelade han utan att ha sovit överhuvudtaget. Idag såg ni honom när han var pigg och utvilad. Han kom in på rätt sätt i matchen och spelade en 'Brock Nelson'-match.
Båda Lou Lamoriellos deadline-värvningar - Zajac och Palmieri - blev därmed målskyttar i denna avgörande match 6.

NYI-BOS, M6: Dobson skjuter, Zajac håller sig framme

• De har integrerat sig i den här gruppen på ett alldeles utmärkt sätt, sade Trotz. De har fantastiska personligheter båda två och de är professionella. Och ärligt talat, jag sade det till tränarteamet, jag tror de har riktigt roligt just nu.
    För visst kunde Islanders hålla undan och avancera. Marchand reducerade visserligen till 4-2 5:38 in på tredje perioden via sitt andra mål för kvällen; även denna fullträff i numerärt överläge. Men närmare än så kom inte Marchand eller hans Bruins. Islanders lade i parkeringsväxeln och stängde, med hjälp av sitt karaktäristiska försvarsspel, ner gästernas anfallsförsök resten av perioden.
    - Det är en besvikelse. Vi förväntade oss ett längre slutspel i det här omklädningsrummet. Vi kände att vi hade en grupp som skulle kunnat gå riktigt långt i år, sade Marchand. Jag tror bara att det handlade om några misstag. De utnyttjade sina få möjligheter som de fick och vi lyckades inte göra samma sak på andra sidan. Jag tycker att det fanns matcher där vi verkligen spelade ut dem och ändå kom ut på den förlorande sidan, men så kan det vara i slutspelet.

NYI-BOS, M6: Palmieri överlistar Rask

Cal Clutterbuck och Ryan Pulock kunde till sist fastställa slutresultatet till 6-2 med varsitt mål i tom bur under slutminuterna.
- När du väl får chansen att eliminera ett lag vill du verkligen visa din bästa nivå och jag tycker vi har lyckats med det vid två tillfällen nu, mot Pittsburgh och även nu mot Boston. Båda gångerna framför våra otroliga fans i en underbar atmosfär, sade tvåmålsskytten Nelson.
- Det känns helt rätt det här. Du måste spela på topp och jag tycker vi lyckades med det ännu en gång.
Istället kunde Cal Clutterbuck och Ryan Pulock fastställa slutresultatet till 6-2 med varsitt mål i tom bur.
Serien slutar alltså 4-2 till Islanders, vilket sätter upp ett returmöte i slutspelets tredje runda mot Tampa Bay Lightning. Islanders och Lightning möttes i tredje rundan (Eastern Conference-finalen) även förra säsongen. Den gången gick Lightning segrande ur bataljen med 4-2 i matcher. Nu återstår att se om Islanders kan ta revansch på de regerande Stanley Cup-mästarna.
Lightning har hemmafördel i matchserien vilket innebär att den kommer inledas i AMALIE Arena. Exakt datum och starttid för match 1 i serien har ännu inte fastställts.