SharksCelebrate

Washington Capitals 6, San Jose Sharks, 7. Nattens mest galna tillställning hade allt. Inklusive hat tricks från Alex Ovechkin och Tomas Hertl.

• Det var en vild match. Det var som om All Star-matchen var fem dagar tidig. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Vi tar den här segern, vi behövde den, säger Sharks coach Peter DeBoer.
    Matchen i Capital One Arena innehöll 13 mål, en kvittering med sekunden kvar att spela och ett övertidsavgörande. Och allt det där mycket på grund av Ovechkin och Hertl.

WSH-SJS: Ovechkins tredje hat trick för säsongen

Ovechkin gjorde sitt första för kvällen när han kvitterade till 1-1 i powerplay. Från nära håll kunde ryssen stöta in en retur bakom en överspelad Martin Jones. Hertl inledde sitt målskytte genom att kvittera till 2-2 i powerplay, efter att Sharks rullat upp hemmaförsvaret.
När Ovechkin klev fram nästa gång innebar det 4-3 till Capitals och sniperns 35:e mål för säsongen. I en spelvändning fick han pucken av Nicklas Bäckström och från toppen av den vänstra cirkeln skickade han in ett otagbart handledsskott i nät. Även Ovechkins nästa mål kom i en spelvändning, det betydde 6-4 för hemmalaget och ryssens tredje hat trick för säsongen och 23:e i karriären. Det är tionde mest i NHL:s historia.
Tomas Hertl reducerade sedan till 6-5, på ett nästan identiskt sätt som hans första mål. Rappt passningsspel avslutades med ett direktskott från tjecken i numerärt överläge.
Avslutningen på matchen blev sedan dramatisk. Med bara 1,1 sekund kvar kvitterade Sharks till 6-6 genom Evander Kane. Och i den efterföljande förlängningen fullbordade Tomas Hertl sitt hat trick och fixade extrapoängen till gästerna.
- Jag är bara glad att jag fick avgöra och att vi vann. Det var en galen match. Alla gjorde sitt och vi fick till en seger. Det är det viktiga, säger Hertl efter 6-7-segern.

WSH-SJS: Hertls tredje hat trick i karriären

Capitals föll för sjätte matchen i rad medan Sharks vann sin första efter tre raka förluster.
Här är summeringen från nattens matcher:
Chicago Blackhawks - New York Islanders 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 0-0,1-0)
NY Islanders segerrad stannade på fem, men det blev ändå en poäng för Barry Trotz gäng och fortsatt ledning i Metropolitan Division. Hemmalaget Blackhawks vann på straffar efter att både Jonathan Toews och Patrick Kane satt sina försök på Robin Lehner.
Kane stod för en assist i matchen och drygade ut sin poängsvit till nio matcher. Han spelade fram Dylan Strom till 1-1 i powerplay i den andra perioden. Toews gjorde sedan 2-2 för hemmalaget, hans fjärde mål de senaste två matcherna. Även det kom i powerplay.
Valtteri Filppula och Matt Barzal gjorde Islanders mål. Robin Lehner räddade 38 skott i matchen.

CHI-NYI: Toews slår in pucken på volley

Calgary Flames - Carolina Hurricanes 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)
Flames kunde i natt dryga ut sin poängsvit till nio matcher efter att ha avgjort matchen i förlängning. Matchvinnare blev Mikael Backlund som efter bara 15 sekunder hittade rätt bakom Peter Mrazek.
Backlund hade också en passningspoäng i matchen när Mark Jankowski gjorde 2-1 för Flames i mittperioden. 1-0-målet gjorde Oliver Kylington i den första perioden på hemmalagets första skott på mål i matchen.
Förre Calgary-backen Dougie Hamilton gjorde 1-1 i den första perioden, och Sebastian Aho kvitterade för gästerna med 44 sekunder kvar att spela.
Flames har efter i natt spelat 51 matcher, och står nu på 70 poäng. Bara en gång tidigare har de nått samma poängantal på färre matcher (50):1988-89, samma säsong de vann Stanley Cup.

CGY-CAR: Backlund avgör i förlängning

Edmonton Oilers - Detroit Red Wings 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)
Det går fortsatt trögt för Oilers i sin jakt på en slutspelsplats. I natt blev det förlust mot bottenlaget Red Wings. Luke Glendening blev tvåmålsskytt för gästerna. Han gjorde 0-2-målet i den andra perioden och kontrade viktiga 1-3-kassen i den tredje. Gustav Nyquist assisterade till Dylan Larkins 0-1-mål.
Matt Benning reducerade sedan för hemmalaget, som inte kom närmare och förlorade för tredje matchen i rad. Connor McDavid noterades för en assist och har gjort poäng i 13 av sina 15 senaste matcher.
När Ken Hitchcock tog över Oilers tidigare den här säsongen inledde laget med 9-2-2, men på sina 17 senaste matcher har de spelat 5-12-0.

EDM-DET: Glendening överlistar Koskinen

Ottawa Senators - Arizona Coyotes 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
Vinnie Hinostroza var matchens huvudperson i Canadian Tire Centre. Coyotes-forwarden var nämligen inblandad i samtliga bortamål och gjorde själv två av dem. Han satte 0-1 i den första perioden. 1-2 i den andra, för att sedan vara med i förarbetet till Derek Stepans 1-3-kasse.
Trots att Ryan Dzingel reducerade i den tredje perioden lyckades Coyotes hålla undan och vinna för sjätte gången på sina åtta senaste matcher. Laget ligger bara två poäng efter Colorado Avalanche för den andra wild card-platsen i Western Conference.
Arizonas lagkapten Oliver Ekman-Larsson lämnade matchen i den andra perioden med en underkroppsskada. Tränare Rick Tocchet väntade med att ge någon uppdatering om backens skada.

OTT-ARI: Hinostroza öppnar målskyttet

Så gick snacket:
"Det är tufft att tappa en sådan spelare. Han är hjärtat i vårt lag, vår ledare. Men jag tyckte vi andra fem (backar) knöt näven och vill få en seger här i kväll"
- Jordan Oesterle, Coyotes, om att spela utan OEL.
"En bra känsla. Laget spelade bra. De spelar bra defensivt och släpper inte till så mycket och har kedjor som kan skapa mycket framåt. Vi fick jobba för det i kväll"