Tyler Seguin

Tyler Seguin gjorde fyra assists och John Klingberg blev tvåmålsskytt för Dallas Stars. Här är en summering av nattens matcher i NHL:

Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0)
På västkusten tog LA Kings två viktiga poäng när Nic Dowd avgjorde mötet med Penguins i förlängning. Dowd hamnade ren i slottet, fintade bort Marc-Andre Fleury och avgjorde matchen.
Sidney Crosby gjorde sitt femte och sjätte mål för säsongen. Först satte han 0-1 på en retur från Peter Budaj. Crosby tog sedan matchen till förlängning när han i den tredje perioden från nära håll styrde in skottpassningen från Kris Letang.
Trevor Lewis och Matt Greene blev målskyttar för Kings vars målvakt Peter Budaj räddade 21 skott i matchen. Marc-Andre Fleury räddade 24. Segern var Kings femte för säsongen.

dowd110316_169

San Jose Sharks - Calgary Flames 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)
Nattens andra match i väst utspelade sig i SAP Center i San Jose. Efter en mållös förstaperiod gjorde Troy Brouwer och Matthew Tkachuk varsitt mål i den andra och gav sitt Flames ledningen. Sharks svar kom i den tredje perioden när Brent Burns först reducerade till 1-2 efter 35 sekunder och Melker Karlsson sedan kvitterade efter 9.18.
Men mitt i allt glädjerus stängde Tkachuk matchen. Efter 15.39 fick Tkachuk pucken något till vänster om Sharks målbur. Han drog med sig pucken in i banan och överlistade Martin Jones med en backhand. En backhand som alltså avgjorde matchen.

GettyImages-617295956

Dallas Stars - St. Louis Blues 6-2 (0-0, 2-1, 4-1)
Fyra mål i den tredje perioden och fyra assist från Tyler Seguin såg till att Stars kunde vinna över Blues. Seguin inledde sin assistkväll genom att passa fram till Patrick Eaves 1-0-mål i den andra perioden. Han fortsatte med att vara inblandad i John Klingbergs första mål för kvällen som betydde 2-1 till Stars. Klingberg hittade rätt från den högra tekningscirkeln med ett skott i Jake Allens högra kryss.
Seguin passade sedan fram till Stephen Jones 3-1-mål och till Jason Spezzas 4-1 mål.
John Klingberg gjorde sitt andra mål i matchen fram till 5-2 efter 16.30 i den tredje perioden innan Jordie Benn fastställde slutresultatet 6-2.
Paul Stastny och Alex Pietrangelo nätade för Blues som släppt in 11 mål på de två senaste matcherna.

GettyImages-620935912

Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3-4 (1-2, 1-1, 1-0)
Det krävdes tio straffomgångar innan en vinnare kunde koras i Amalie Arena och det var bortalaget och Jimmy Hayes som drog det längsta strået. Hayes kom in lite från vänster mot Andrei Vasilevskiy, fintade ner honom och lyfte in pucken till vänster om Lightnings-målvakten.
Matchen gick till straffar efter att Tampa hämtat in ett 1-3-underläge. Brandon Carlo och Ryan Spooner gav Boston ledningen med 0-2 innan Victor Hedman, som med sitt andra mål för säsongen, kunde reducera till 1-2. Boston drygade ut sin ledning i den andra perioden genom David Pastrnak men två mål av Tyler Johnson, ett i den andra och ett i den tredje, såg till att ställningen var 3-3 efter 60 minuter.
Tuukka Rask gjorde 27 räddningar för Bruins och Vasilevskiy gjorde 28 för Lightnings.

hayes110316_169

Ottawa Senators - Vancouver Canucks 1-0 (0-0, 1-0, 0-1)
Nattens målsnålaste match utspelade sig i Canadian Tire Centre. Mike Hoffman blev matchens enda målskytt när han var snabbare än en utrusande Jakob Markström. Hoffman petade pucken förbi Markström och kunde lägga in pucken i tom bur efter 14.42 i den andra perioden.
Markström gjorde 23 räddningar men Mike Condon, som debuterade för Senators, spikade igen helt och räddade samtliga 27 skott som Canucks-spelarna sköt mot honom.
Matchen var den fjärde av fem som Canucks lämnade isen mållöst.

Mike Condon Senators

Arizona Coyotes - Nashville Predators 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Straffar avgjorde mötet mellan Coyotes och Predators i Gila River Arena. Anthony Duclair och Radim Vrbata satte sina straffar medan Filip Forsberg och Ryan Johansen missade sina och Coyotes tog två viktiga poäng.
Christian Dvorak och Anthony Duclair gjorde varsitt mål under ordinarie speltid för hemmalaget och i gästerna fick Matt Irwin och Craig Smith måljubla. Mattias Ekholm noterades för en assist för Nashville.
Washington Capitals - Winnipeg Jets 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0)
Nicklas Bäckström fick för första gången den här säsongen känna hur det är att göra mål. Efter 14.38 i den första perioden slog han in den retur som Jets målvakt, Michael Hutchinson, släppt på Alexander Ovechkins skott.
Bäckström fortsatte att göra poäng i den andra när han var inblandad i Alexander Ovechkins 3-0-mål efter 10.04. Dessförinnan hade T.J. Oshie gjort 2-0 till hemmalaget framspelad av Andre Burakovsky.
Matchen verkade avgjord inför den tredje perioden men då vaknade Jets.
Tre mål genom Tobias Enström, Adam Lowry och Marko Dano på 11 minuter och 11 sekunder tog matchen till förlängning.
En förlängning som blev 3 minuter och 21 sekunder lång innan Ovechkin hamnade i sin favoritposition i den vänstra tekningscirkeln. John Carlson passade honom pucken och Ovechkin drog till direkt och avgjorde matchen. Bäckström noterades även på det målet för en assist och står på åtta poäng på de första tio matcherna.

Backstrom

New York Rangers - Edmonton Oilers 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)
Hemmalaget Rangers hamnade i underläge tre gånger om mot Oilers innan de i den tredje perioden kunde vända och hålla undan.
En lyckostuds på Connor McDavids skridsko friställde Ryan Nugent-Hopkins som satte 0-1 bakom Henrik Lundqvist i den första perioden. Rangers kvitterade snyggt genom Kevin Hayes som fick öppet mål efter att Michael Grabner hittat honom med en snurrpassning.
I den andra perioden gjorde Pat Maroon 1-2 men Michael Grabner såg till att det var jämt, 2-2, inför den sista perioden.
Väl där gjorde Adam Larsson sitt första mål för Oilers sedan trejden från New Jersey Devils i somras. Larsson sköt direkt en bit innanför blålinjen och pucken smet in bakom Lundqvist. Jesper Fast kvitterade med en styrning bara 42 sekunder senare när han styrde in Brandon Pirris skott.
När sedan Rick Nash satte sitt sjätte för säsongen satte han Rangers i ledning för första gången i matchen. En Ledning som Ranger skulle hålla och dessutom öka på genom J.T. Millers mål i tom kasse med 1.04 kvar att spela.
Lundqvist tog 21 av 24 Oilers-skott och fixade Rangers åttonde seger för säsongen.

Hayes_Grabner

Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)
Marian Hossa gjorde två mål för Blackhawks som efter storspel från Corey Crawford nollade Colorado Avalanche.
Hossa visade prov på att snabbhet fortfarande finns i de 37-åriga benen. På sitt första mål tryckte han sig förbi Avs-backen Fedor Tyutin och sprätte upp pucken bakom Semyon Varlamov. I den tredje perioden fick Hossa en perfekt passning från Duncan Keith på den bortre blålinjen. Hossa höll rutinerat undan Colorado-försvararna och hittade en lucka i det bortre krysset på Varlamov.
Jonathan Toews gav Blackhawks ledningen med 1-0 efter 14.25 i den första perioden och Artemi Panarin avslutade målskyttet för hemmalaget med sitt 4-0-mål efter 12.40 i den tredje perioden framspelad av Patrick Kane.
Crawford räddade 38 skott i matchen.
Artem Anisimov gick poänglös från matchen och bröt därmed sin åtta matcher långa poängsvit.

Panarin_Crowford

Florida Panthers - New Jersey Devils 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)
Panthers fick med sig två poäng från hemmamatchen i BB&T Center. Men det satt hårt inne. Det krävdes en lång förlängning innan Vincent Trocheck avgjorde matchen med sitt femte mål för säsongen. 4.16 in i övertiden lyckades han få pucken förbi Corey Schneider i Devils-kassen.
Trocheck hade tidigare matchen givit Florida ledningen med 1-3, en ledning som Devils hämtade in tack vare mål från PA Parenteau och Pavel Zacha. Floridas två andra mål under matchen gjordes av Aaron Ekblad och Denis Malgin.
Travis Zajac var den tredje målskytten i Debils.
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 1-2 (0-1, 1-1, 0-1)
Frederik Andersens storspel och Mitchell Marners två mål bärgade segern för Toronto i deras besök i Buffalo. Andersen stod för 44 räddningar, varar många var riktigt giftiga och lät bara Marcus Folignos reduceringspuck 5.58 in i den andra perioden passera honom.
Mitchell gjorde sitt första mål i matchen efter 4.08 i den första perioden. Mitchell störtade mot Sabres-kassen och behövde bara sätta klubban till på Tyler Bozaks perfekta passning. Hans andra mål var snarlikt hans första. James van Riemsdyk chippade in pucken framför mål och en framstörtande Marner vann kampen framför målet och kunde efter två försök forcera in pucken bakom Robin Lehner som räddade 7 av 29 skott i matchen.
Segern var Torontos andra raka.

GettyImages-620931952

New York Islanders - Philadelphia Flyers 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Claude Giroux avgjorde Flyers möte med Isanders i Barclay Center när han på straff i den andra straffomgången överlistade Jaroslav Halak. Giroux fintade både två och tre gånger innan han gick åt höger och la in pucken i tom bur.
John Tavares och Dennis Seidenberg blev målskyttar för Islanders efter att Travis Konecny gett Flyers ledningen i den första perioden. Matt Read kvitterade till 2-2 med knappa minuten kvar av den tredje perioden och såg till att matchen gick till förlängning.
Nattens tre stjärnor:
Tyler Seguin, Dallas Stars, 0 mål 4 ass
Nicklas Bäckström, Washington Capitals, 1 mål 2 ass
Corey Crawford, Chicago Blackhawks, 38 räddningar
Så gick snacket:
"Han är så fantastisk. Han är lugn och blir inte frustrerad i målet. Han verkar så stor" - Marian Hossa om sin målvakt Corey Crawford.
"Otroligt, jag är väldigt glad för hans skull. Han fick kritik redan efter te matcher, kritik jag inte förstår. Han är en otrolig målvakt och han stal den här segern för oss idag" - Tyler Bozak om Frederik Andersen
"Det är inte så här vi vill spela men vi fick två poäng och nu ser vi framåt" - Nicklas Bäckström efter segern mot Jets.
Vad är på gång?
Helgen inleds med tre matcher: Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens, Detroit Red Wings - Winnipeg Jets och Anaheim Ducks - Arizona Coyotes.