Richard_Henri_8448320_MTL_1970s

Osana NHL:n satavuotisjuhlia NHL.com listaa viikoittain huippuhetkiä vuosisadan varrelta. Seuraavassa on listattu muutamia muistoja ajanjaksolta 17.-23. joulukuuta.

23.12.1978: New York Islandersin keskushyökkääjä Bryan Trottier otti nimiinsä NHL-ennätyksen, kun hän teki kuusi (3+3) tehopistettä toisessa erässä ja kaikkiaan kahdeksan (5+3) tehopistettä yhdessä ottelussa.
Islanders voitti New York Rangersin Nassau Coliseumissa maalein 9-4.
22.12.2016: Florida Panthersin hyökkääjä Jaromir Jagr, 44, ohitti Mark Messierin ja nousi toiseksi NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä.
Tshekkilegenda syötti kolmannessa erässä Aleksander Barkovin maalin. Panthers hävisi Boston Bruinsille maalein 1-3. Jagrin uran pistesaldo kasvoi 1 888:aan. Hänen edellään on vain Wayne Gretzky (2 857).

Jagr TDIH 12.22

21.12.2009: New Jersey Devilsin maalivahti Martin Brodeur merkautti tilastoihin ennätyksellisen 104. nollapelinsä, kun hän torjui 35 kertaa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Devils voitti 4-0.
Brodeur ohitti Terry Sawchukin, joka torjui vuonna 1970 päättyneellä urallaan 103 nollapeliä. Brodeurilla on hallussaan myös NHL-maalivahtien voitto- ja otteluennätykset.
20.12.1973: Canadiensin keskushyökkääjä Henri Richardista tuli yhdeksäs 1 000 tehopisteen merkkipaaluun yltänyt pelaaja NHL:n historiassa. Hän saavutti rajan syöttäessään Jimmy Robertsin 2-2-tasoituksen Buffalo Sabresia vastaan pelatussa ottelussa.

richard centennial

Kymmenen vuotta myöhemmin Canadiensin keskushyökkääjä Guy Lafleur teki 500. maalinsa ja ketjukaveri Steve Shutt 400. maalinsa, kun Canadiens voitti Devilsin 6-0.
19.12.1917: NHL:ssä pelattiin ensimmäiset ottelut. Montreal Wanderers kukisti Toronto Arenasin 10-9 ja Canadiens voitti Ottawa Senatorsin 7-4.
18.12.1954: Canadiensin keskushyökkääjä Maurice Richardista tuli NHL-historian ensimmäinen pelaaja, joka saavutti 400 maalin rajapyykin. Canadiens voitti Chicago Blackhawksin Chicago Stadiumissa maalein 4-2.
Richard saavutti merkkipaalun, kun hän yllätti maalivahti Al Rollinsin kolmannessa erässä ajassa 4.05. Osuma oli myös ottelun voittomaali.
17.12.1983:Edmonton Oilersin keskushyökkääjä Wayne Gretzky saavutti kaksi merkkipaalua, kun hän iski pisteet 1+5 ja johdatti Oilersin 8-1-voittoon Quebec Nordiquesista Northlands Coliseumissa.
Gretzky sai 500. syöttöpisteensä ja 800. tehopisteensä 352. NHL-ottelussaan. Kukaan ei ole saavuttanut kyseisiä pisterajoja nopeammin.