phi121916_169

Pekka Rinne torjui voiton Nashville Predatorsille voittolaukauskilpailussa. Anaheim Ducks jatkaa Läntisen konferenssin kärkikahinoissa.

Philadelphia Flyers - Nashville Predators 1-2 vl.
Philadelphia oli Andrew MacDonaldin maalilla 40 minuuttia kiinni voitossa. Nashvillen Filip Forsberg kuitenkin tasoitti kolmannen erän loppupuolella, ja ottelu eteni jatkoajalle. Ratkaisu löytyi lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja oli Predatorsin Ryan Ellis.
Pekka Rinne torjui peliajalla 31 kertaa. Voittolaukauskilpailussa hän torjui kaksi Flyersin pelaajien yritystä. Voiton myötä Predators pysyi mukana taistelussa Läntisen konferenssin pudotuspelipaikoista.
Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 2-3
Anaheimin Sami Vatanen syötti Ryan Getzlafin tekemän 1-1-tasoituksen toisessa erässä. Kolmannessa erässä Ducks siirtyi kaksi kertaa johtoon. Ensimmäisen johtoaseman Toronto kuittasi, mutta Cam Fowlerin 3-2-maali oli jo liikaa. Fowler oli joukkueensa tehomies pistein 1+1. Toronton Leo Komarov jäi pisteittä.
Voitolla Anaheim pysyi Läntisen konferenssin kärkikahinoissa, mutta vastaavasti Toronto on nykyisellä tahdillaan jäämässä Itäisen konferenssin pudotuspelien ulkopuolelle.

Matthews_Nyl_1218

St. Louis Blues - Edmonton Oilers 2-3 ja.
Edmontonin kolmen ottelun vieraskiertue käynnistyi mainiosti, kun joukkue kaatoi Ryan Nugent-Hopkinsin jatkoaikamaalilla St. Louis Bluesin. Voitosta teki erityisen makean se, että Oilers nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin ja venytti ottelun jatkoajalle. Jesse Puljujärvi ei ollut Edmontonin kokoonpanossa. St. Louisin Jori Lehterä pelasi reilut 15 minuuttia ilman tehopisteitä.
Arizona Coyotes - Calgary Flames 2-4
Calgaryn ylivoimapeli oli liikaa Arizona Coyotesille. Flames iski 1-1-tasoituksen sekä 2-1 ja 3-2-johtomaalit ylivoimalla. Flamesin tehomiehiä olivat muun muassa Kris Versteeg (1+1), Troy Brower (1+1) ja Matthew Tkachuk (0+2). Joukkueen suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka sai peliaikaa reilut yksitoista 11 minuuttia.

GettyImages-621446212

Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings SIIRRETTY
Detroit Red Wingsin visiitti Carolina Hurricanesin kotihallissa jäi lyhyeksi, sillä ottelu jouduttiin perumaan jäädytyskoneiston vian takia. Ottelulle yritetään löytää uusi ajankohta.
Omin sanoin:
Nashvillen maalivahti Pekka Rinne oli mielissään voitosta tiukkojen vaiheiden jälkeen. Voittolaukauskilpailussa häntä ei onnistuttu ohittamaan kertaakaan.
- Minulla oli onnea siinä viimeisessä laukauksessa. Hän (Jakub Voracek) pelasi minut ulos tilanteesta, mutta onnekseni hän ei saanut laitettua kiekkoa maaliin, Rinne kertoi NHL.comin Adam Kimelmanille.
Anaheimin päävalmentaja Randy Carlyle valmensi Toronto Maple Leafsia kausilla 2011-2015, ja hän sai potkut tammikuussa 2015. Maanantai-iltana hän valmensi Toronton Air Canada Centerissä ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen:
- Tiedän että monet ihmiset ovat tehneet tästä isomman asian kuin mitä se minulle on. Voitto oli hyvä juttu, mutta pohjimmiltaan meidän joukkue tarvitsi voittoa enemmän kuin minä, ja se oli syy miksi olimme täällä, Carlyle tuumi NHL.comin Dave McCarthylle.
Poimintoja tiistain otteluista:
Tiistaina NHL:ssä pelataan 12 ottelua. Vancouver Canucks yrittää pysäyttää Patrik Laineen Winnipeg Jetsin, ja Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen ottaa joukkueensa alakerrassa vastaan Jussi Jokisen ja Aleksander Barkovin Florida Panthersin hyökkäykset. Mikko Koivun ja kumppanien Minnesota Wild isännöi Mikko Rantasen Colorado Avalanchea.