Suomalaismaalivahti Pekka Rinne nousi yhdeksi Nashville Predatorsin sankariksi NHL:n toisen pudotuspelikierroksen neljännessä ottelussa. Hän torjui 32 Winnipeg Jetsin laukausta ja piti maalinsa koskemattomana 59 minuutin ajan.
Predators voitti 2-1 (1-0, 1-0, 0-1) ja tasoitti otteluvoitot 2-2:een. Paikkaan Läntisen konferenssin finaaleissa tarvitaan neljä voittoa.

• Keskityimme erityisesti siihen, että puolustamme ehjästi. Näin todella teimme. Joukkueen asenne oli kohdallaan, pelasimme ehjän 60-minuuttisen, ja tämä oli meille iso voitto, Rinne sanoi.
    Rinne on pudotuspelien aikana vaihdettu kaksi kertaa pois Predatorsin maalilta kesken ottelun, mutta torstaina hän esiintyi tutun varmasti. Vain Patrik Laine pääsi yllättämään hänet, kun suomalaistykki teki Jetsin 1-2 kavennuksen varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Jets-tähden matala laukaus upposi maaliin ylivoimalla Rinteen längistä.
    - Predators puolusti hyvin, kuten he ovat tehneet nyt parissa ottelussa. Molempien joukkueiden maalivahdit torjuivat hyvin. Oli kiva tehdä maali. Pääsimme sitten tavoittelemaan vielä tasoitusta, mutta emme saaneet sitä. Toivottavasti saan maalistani itseluottamusta seuraavaan otteluun, Laine pohdiskeli Jetsin videolla.
    Predators pääsi johtoon ensimmäisen erän loppupuolella, kun Ryan Hartman teki 1-0 maalin. Toisessa erässä P.K. Subban tuplasi johdon ylivoimamaalillaan, jonka hän pääsi laukomaan suoraan syötöstä. Esityön maaliin tekivät Filip Forsberg ja Ryan Johansen.
    - Vastustaja käänsi peliä nopeasti ja sai pari maalia. Me jäimme takaa-ajajiksi, Jetsin hyökkääjä Blake Wheeler sanoi Jetsin Twitterissä jakamalla videolla.
    Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette puhkui tyytyväisyyttä.
    - Ennen kaikkea asenteemme oli kohdallaan. Sen aisti aamujäillä ja palaverissa. Olimme pikkuisen kovempia kaikissa kamppailuissa. Olimme hiukan fiksumpia pelissämme, mutta taistelimme pikkuisen enemmän kuin hyvin, hän sanoi.
    Kolmannessa erässä Jets vyörytti kavennusosumat mielessään, mutta vain Laine onnistui yllättämään Rinteen. Hän iski ylivoimalla ajassa 59.09. Syöttöpisteen merkkautti Paul Stastny. Laineelle maali oli ottelusarjan ensimmäinen.
    Laineen lisäksi kaukalossa viiletti kaksi muutakin suomalaista kenttäpelaajaa. Miikka Salomäki hyökkäsi Predatorsin riveissä 11.33 ja jäi plussalle yhden maalin. Loukkaantumisen jälkeen otteluihin palannut Jetsin Joel Armia pelasi 7.58 ja jäi miinukselle yhden maalin. Predatorsin tehomiehiin lukeutuva Kevin Fiala oli sivussa, mutta Eeli Tolvaselle ei löytynyt paikkaa pelaavasta kokoonpanosta.
    - Isoin asia oli se, että pelasimme koko joukkue hyvää puolustuspeliä. Jos kiekko ei pomppinut eduksemme omalla alueella, teimme kovasti hommia, että saimme kiekon pois alueelta. Pistimme kiekot keskialueelle, pelasimme syvään ja karvasimme tarvittaessa, P.K. Subban summasi.
    Juuse Saros toimi Predatorsin kakkosmaalivahtina. Jetsin maalivahti Connor Hellebuyckille kertyi 27 torjuntaa.
    • Teimme hommamme, ja he tekivät hommansa. Tämä on syy, miksi joukkueet olivat ykkönen ja kakkonen lännessä. Vastakkain on kaksi hyvää joukkuetta. Tämä taistelu täytyy käydä loppuun asti. Meidän tavoitteemme on voittaa kerran vieraskaukalossa, Hellebuyck sanoi.
      Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina, jolloin pelataan Nashvillessä. Kumpikin joukkue on voittanut kerran kotonaan ja kerran vieraissa.
      - Pitäisi saada pelattua kiekkoa syvään, pelata hyökkäysalueella, laukoa paljon ja saada jotain aikaan vaikka irtokiekoista. Meidän on voitettava vielä yksi ottelu vieraskaukalossa, Laine paalutti.