NYR 52424

New York Rangers ja Florida Panthers tahkosivat Itäisen konferenssin finaalisarjan toisen ottelun perjantaina Madison Square Gardenissa. Tasainen vääntö kääntyi lopulta kotijoukkueen 2-1 voitoksi ensimmäisessä jatkoerässä. Ottelun ratkaisi Rangersin työmiesosaston hyökkääjä Barclay Goodrow.

Neljännen maalinsa tämän kevään playoffeissa iskenyt Goodrow päätti samalla Panthersin 11 jatkoerävoiton putken pudotuspeleissä. Idän loppuottelusarja on nyt tasalukemissa 1-1.

– Olin todella onnellinen, Goodrow naurahti.

– En muista tarkalleen, miten kiekko meni sisään, mutta (Vincent) Trocheck antoi minulle hyvän syötön ja (Will) Cuylle ajoi maalille avaten laukauslinjan. He pelasivat tilanteen hyvin, manhattanilaisten sankari kiitteli.

Sarjan ensimmäisessä ottelussa maaleitta jäänyt Rangers tuli toiseen kamppailuun väkevästi ja sai maalihanansa auki jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun hyökkääjä Trocheck siirsi kiekon verkkoon puolustaja Adam Foxin esityöstä.

Osumaa juhlittiin poikkeukselliseen tapaan pienin perjantaitanssein, sillä maalin jo synnyttyä Carter Verhaeghe tarjoili pienen tuuppauksen hänet hetkeä aiemmin nurin kaataneelle Alexis Lafrenièrelle. Panthersin kenttäpäädyssä käydystä välienselvittelystä jaettiin kaksiminuuttiset jäähyt väkivaltaisuudesta Lafrenièren ja Verhaeghen lisäksi Panthersin Matthew Tkachukille. Näin ollen Rangers pääsi ylivoimalle, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

NYR-FLA: Goodrow ohittaa Bobrovskin ensimmäisessä jatkoerässä

– Tiesimme, että peli tulee ehkä olemaan heidän hallinnassaan ensimmäiset kymmenen minuuttia. Kyse on tilanteen käsittelemisestä, Panthersin päävalmentaja Paul Maurice sanoi.

– Emme lähteneet yrittämään mitään ihmeellistä. Emme ajatelleet, että jäämme jalkoihin ja että meidän täytyisi tehdä jotain, mitä emme ole kahteen vuoteen tehneet, hän lisäsi.

Sen sijaan Panthers iski tasoituksen avauserän lopulla ylivoimalla. Maalin teki Verhaeghe, joka laukoi terävästi Evan Rodriguesin tekemän maskin takaa ja sai kutinsa ohjaukseen vielä apua Rangersin puolustajalta. Maali oli hänelle pudotuspelikevään kahdeksas, eli oma playoff-maaliennätys meni uuteen uskoon. Verhaeghe on ollut näissä pudotuspeleissä Panthersin paras maalintekijä, ja hän on myös Floridan kaikkien aikojen ykkönen 23 pudotuspeliosumallaan.

Tasaisessa toisessa erässä kumpikaan ei pystynyt hyppäämään kuskin paikalle, mutta maalipaikkoja syntyi, ja esimerkiksi Rangersin hyökkääjä Alex Wennberg kilautteli Panthersin maalitolppaa. Toisessa kenttäpäädyssä puolestaan kapteeni Aleksander Barkov oli viedä floridalaisvieraat johtoon, mutta laukaus osui yläputkeen. Panthersin puolustaja Brandon Montour ja Rangersin hyökkääjä Filip Chytil pääsivät läpiajoihin, mutta hekään eivät onnistuneet.

Molemmat joukkueet pääsivät myös ylivoimalle toisen erän aikana. Panthers pystyi pitämään Rangersin ylivoimaviisikot jälleen kurissa. Floridan jäähyntappajat ovat pelanneet viime aikoina erinomaisesti, sillä he ovat hyydyttäneet vastustajan ylivoimamiesten 25 viime yrityksestä peräti 24 ja tehneet tuolla jaksolla kaksi alivoimamaalia.

Panthers sai ylivoimansa vasta toisen erän viimeisellä minuutilla, joten se jatkui myös kolmanteen erään. Ylivoima kuitenkin loppui lyhyeen, kun Verhaeghe otti kaksiminuuttisen jäähyn korkeasta mailasta heti erän alussa.

Erän puolivälissä Panthersille avautui loistava paikka, kun Barkov tarjoili kiekon takatolpalle Sam Reinhartille. Runkosarjan maalipörssin kakkosen nosto viuhui kuitenkin manhattanilaisten pömpelin ohi.

Viimeisellä viisiminuuttisella molemmat joukkueet saivat vielä ratkaisumahdollisuutensa, mutta lopulta voittajaa lähdettiin etsimään jatkoerien kautta. Goodrow laukoi Rangersin voittomaalin, kun ensimmäistä jatkoerää oli takana sekunnin yli 14 minuuttia.

Maurice harmitteli, että varsinaisella peliajalla saadut tilaisuudet jäivät käyttämättä.

– Ennen jatkoerän alkua meillä oli paljon laadukkaampaa hyökkäyspeliä. Analytiikat voivat olla mitä ovat, mutta meillä oli noin seitsemän A-luokan maalipaikkaa. Se on paljon, hän sanoi.

Rangers nosti sarjan toiseen otteluun mukaan Matt Rempen, joka korvasi kokoonpanossa suomalaislaituri Kaapo Kakon. Panthersin suomalaispelaajista Anton Lundell kirjautti syöttöpisteen joukkueensa ainoaan osumaan, mutta Barkov, Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola jäivät pisteittä.

Idän kolmas loppuottelu pelataan sunnuntaina Panthersin kotihallissa.