PriceSuzuki321

NHL-kausi 2019-20 laitettiin tauolle koronavirusuhan takia 12. maaliskuuta. NHL.com luo tauon aikana katsauksen kaikkien 31 joukkueen edesottamuksiin tällä kaudella. Tänään listataan Montreal Canadiensin kauden parhaat pelaajat.

Montreal Canadiensin toiveet paluusta pudotuspeleihin kolmen vuoden jälkeen ovat hiipumassa. Canadiens on Itäisen konferenssin villi kortti -kisassa kymmenen pisteen päässä Carolina Hurricanesista ja Columbus Blue Jacketsista.
Mukaan on silti mahtunut vahvojakin esityksiä joukkueelta, josta edukseen ovat erottuneet erityisesti luotettava konkarimaalivahti ja 20-vuotias tulokashyökkääjä. Seuraavassa ovat joukkueen parhaat pelaajat eri kategorioissa.
Lisää aiheesta: [Katsaus Montreal Canadiensin kauteen]
Arvokkain pelaaja
Carey Price on ollut Canadiensin pitkäaikainen työjuhta. Tällä kaudella 32-vuotias maalivahti on aloittanut ennätykselliset 58 ottelua ja kellottanut peliaikaa yli 3 400 minuuttia, eniten NHL:ssä. Pricen vuoden 2007-08 debyytistä lähtien vain kaksi maalivahtia on pelannut enemmän minuutteja: Henrik Lundqvist ja Marc-Andre Fleury. Tällä kaudella Price on torjunut 1 755 kohtaamastaan laukauksesta 1 595 ja on molemmissa kategorioissa vain Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyckin (1 796 laukausta, 1 656 torjuntaa) takana. Price jakaa nollapelitilaston viidettä sijaa neljällä nollapelillään.

MTL-CGY: Price pysäyttää Riederin vastahyökkäyksen

Paras tulokas
Nick Suzuki on tulokkaiden pistepörssin kuudes kerättyään 41 pistettä (13+28) 71 ottelussa. Helmikuussa Suzuki teki viisi ylivoimapistettä ja jakoi tilaston kakkospaikan Dallas Starsin Denis Gurianovin kanssa. Edelle ehti vain Vancouver Canucksin puolustaja Quinn Hughes kuudella pisteellä. 20-vuotias Suzuki on yksi neljästä tulokkaasta (Suzuki, Ethan Bear, Matt Roy, Adam Fox), jotka ovat pelanneet joukkueensa kaikki ottelut, ja tulevaisuuteen hänestä saadaan arvokas tukipilari. Suzuki on osoittautunut onnistuneeksi uhkapeliksi Canadiensille, joka hankki hänet ja Tomas Tatarin Vegas Golden Knightsista syyskuun 2018 kaupassa, jossa toiseen suuntaan liikkui Max Pacioretty.
Paras puolustaja
Shea Weber on päässyt uuteen nousuun 34-vuotiaana. Kaudella 2017-18 hän pelasi jalkavamman vuoksi vain 26 ottelua, ja viime kaudella 24 ensimmäistä ottelua jäivät väliin polvileikkauksen vuoksi. Weber on Canadiensin peliaikakuningas (keskimäärin 24 minuuttia) ja 42 pisteen tahdissa, mikä sivuaisi hänen edellisen täyden kauden saldoaan talvelta 2016-17.

PIT-MTL: Weber kiertää maalin ja viimeistelee

Paras puolustava hyökkääjä
Joel Armia on Canadiensin kolmannella tilalla taklauksissa (146) ja ykkönen kiekonriistoissa (47), ja hän hyödyntää kokoaan sekä voimaansa kamppailutilanteissa. Armia on myös Canadiensin ykkönen kolmella alivoimamaalilla. Hän on kellottanut keskimäärin puolitoista minuuttia jääaikaa alivoimalla, neljänneksi eniten Montrealin hyökkääjistä.
Onnistunein paluu
Tämäkin palkinto menee Weberille, jonka lukuisien loukkaantumisien jälkeen menossa on nyt ensimmäinen täysi sesonki kauden 2016-17 jälkeen. Weber sai helmikuun alussa nilkkavamman, jonka toipumisennusteeksi annettiin 4-6 viikkoa, mutta hän palasi kokoonpanoon vain kuuden ottelun jälkeen. 65 ottelussa Weber on tehnyt 36 pistettä (15+21), ja hänet äänestettiin seitsemännen kerran mukaan tähdistöotteluun.