mtl armia

NHL-kausi 2019-20 laitettiin tauolle koronavirusuhan takia 12. maaliskuuta. NHL.com luo tauon aikana katsauksen kaikkien 31 joukkueen edesottamuksiin tällä kaudella. Tänään tarkastelussa on Montreal Canadiens.

Montreal CanadiensTilastot:31-31-9, 71 pistettä
Sarjataulukko:10 pisteen päässä Itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta
Kausi pähkinänkuoressa
Helmikuun 24. päivä umpeutuneelle pelaajien siirtorajalle tultaessa Montreal Canadiensin organisaatiossa vallitsi optimistinen tunnelma, vaikka joukkueen syyskausi oli ollut epätasainen. Claude Julienin luotsaama Canadiens otti helmikuun 8. päivänä hienon 2-1 jatkoaikavoiton Toronto Maple Leafsista ja nousi kolmannella peräkkäisellä voitollaan kuuden pisteen päähän idän viimeisestä villi kortti -paikasta.
Lisää aiheesta: [Montreal Canadiensin parhaat pelaajat tällä kaudella]
Mutta aurinkoinen tunnelma vaihtui nopeasti tummiksi sadepilviksi, kun Canadiens hävisi mainitun voiton jälkeen viisi peräkkäistä kamppailua (0-4-1). Liigan mennessä tauolle Canadiens oli voittanut kymmenestä viime ottelustaan vain neljä (4-8-2), ja pudotuspelit jäivät kolmatta kautta putkeen haaveeksi.
Vastahyökkäysten antaminen vastustajille koitui Canadiensin kohtaloksi liian monena iltana. Joukkueelle kirjattiin yhteensä 807 kiekonmenetystä, joka oli kaikista liigan joukkueista kolmanneksi eniten. Vain New Yorkin joukkueet Islanders (896) ja Rangers (827) sortuivat niihin useammin. Lisäksi sarjapisteiden keruu kotihalli Bell Centressä tuotti Canadiensille (34 pistettä) suuria vaikeuksia (14-17-6), vain Detroit Red Wingsin laariin ropisi kotiotteluissa vähemmän sarjapisteitä (26).
Ennen siirtorajan umpeutumista Canadiens kauppasi Ilja Kovaltshukin, Nate Thompsonin, Nick Cousinsin sekä puolustaja Marco Scandellan muihin osoitteisiin. Joukkueen GM Marc Bergevin uskoi siihen, että Montrealin kokoonpanoon nostetut nuoret tähdet Nick Suzukin johdolla onnistuisivat lähivuosina nostamaan kanadalaisseuran uudelle tasolle.

MTL-NSH: Lehkonen siirtää kiekon maaliin

Läpimurtopelaaja
Joel Armia luokiteltiin alunperin alempien ketjujen täytehyökkääjiin, kun hän siirtyi Winnipeg Jetsistä Montrealiin kesäkuussa 2018. Vuoden 2011 NHL Draftin 16. pelaajana Buffalo Sabresiin varattu Armia allekirjoitti viime vuoden puolella Canadiensin kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Armia oli kaudella 2018-19 iskenyt 57 ottelussa 13 täysosumaa, joka oli hänen siihenastisen uran paras saldo. Tällä kaudella hän on laittanut sekä maali- että pistemääränsä uusille lukemille, kun 58 ottelussa on syntynyt tehot 16+14=30.
Vakuuttavin voitto
8. helmikuuta: Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2-1. Päätöserään lähdettiin tilanteesta 0-0. Heti erän alussa John Tavares vei vierasjoukkue Maple Leafsin 1-0 johtoon, mutta Canadiens ei suostunut luovuttamaan. St. Louis Bluesiin myöhemmin kaupattu puolustaja Marco Scandella tasoitti kamppailun, kun pelikellossa oli aikaa enää reilut kaksi ja puoli minuuttia. Lopulta Ilya Kovalchuk iski ratkaisevan osuman ja varmisti joukkueelleen voiton, joka oli yhdeksäs 12 otteluun.
Kiehtovin ottelu
23. marraskuuta: Montreal Canadiens - New York Rangers 5-6. Canadiens majaili Atlantic-divisioonansa kolmannella sijalla (11-6-5), mutta kyseiseen kamppailuun Julienin miehistö lähti kolmen ottelun tappioputkessa. Montreal sai otteluun todellisen lentävän lähdön ja paineli 4-0 johtoon, kunnes vierasjoukkue Rangers heräsi. Filip Chytil, Pavel Buchnevich ja Brendan Lemieux toivat manhattanilaiset maalin päähän, ja päätöserään lähdettiin tilanteesta 4-3. Isäntien johto ei lopulta kestänyt Artturi Lehkosen illan toisesta osumasta huolimatta, vaan Rangers korjasi huimalla kirillä täyden pistepotin ja tuotti Canadiensille neljännen peräkkäisen tappion. Kolmannessa erässä vieraiden maalintekijöinä kunnostautuivat Artemi Panarin (1+1), toistamiseen Lemieux sekä puolustaja Jacob Trouba (1+1).