rinne bergeron

Nashville Predators teki vain yhden maalin, mutta se riitti voittoon lauantaina. Buffalossa Sabres otti varman päälle ja teki Ottawasta selvää jälkeä. Kierros oli vilkas, mutta suomalaistehojen osalta ottelumäärään nähden hiljainen.

Nashville Predators - Boston Bruins 1-0
Pekka Rinne juhli syntymäpäiväänsä nollapelillä. Rinne torjui kaikki 20 Bruinsin yritystä ottelussa, jossa ei maaleilla juhlittu. Ainoa osuja oli Roman Josi, joka iski voittomaalin vartin kohdalla. Miikka Salomäki pelasi kymmenen minuuttia Nashvillen nelosketjussa.

NSH-BOS: Nordströmin läpiajoyritys pysähtyy Rinteesee

Buffalo Sabres - Ottawa Senators 9-2
Ottawa Senatorsilla oli onnea, kun se löysi lauantaina ulos kaukalosta. Ilta Buffalon vieraana oli silkkaa painajaista, sillä jo alle vartin jälkeen Sabres oli karannut 3-0 johtoon. Siinä vaiheessa Senators vaihtoi maalivahtia, mutta siitä ei ollut apua.
Toisessa erässä Sabres teki neljä maalia alle kolmessa minuutissa. Senatorsin omat maalit olivat laiha lohtu, ja selkäsauna päättyi lopulta karuihin 9-2 lukemiin. Buffalon Rasmus Ristolainen syötti yhden maalin ja pelasi 23 minuuttia.
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 3-4
Oilers tarvitsi vain 12 sekuntia avausmaalin tekemiseen, mutta siitä huolimatta ottelu pysyi tiukkana loppuun asti. Kyle Brodziak oli Edmontonin sankari osuttuaan ensin toisen erän lopulla ja sitten vielä ratkaisevasti kolmannessa erässä. Oilersin Jesse Puljujärvi laukoi neljästi ilman tehoja, joukkuetoveri Mikko Koskinen torjui 21 kertaa.

DET-EDM: Koskinen venyy hienoon hanskatorjuntaan

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 1-4
Myös Montreal osui avausminuutilla. Peli kuitenkin alkoi ennen pitkää kääntyä päälaelleen, ja jo ensimmäisellä erätauolla Lightning oli johdossa. Kaksi maalia iskenyt Steven Stamkos oli illan tehomies. Suomalaiset eivät päässeet pisteiden makuun.
New York Islanders - New Jersey Devils 3-0
Devilsiltä ei löytynyt riittävää hyökkäyspään tehokkuutta New Yorkin alueen paikallisväännössä. Jordan Eberlen ensimmäisen erän maali olisi jo riittänyt voittoon, mutta kolmannessa erässä Islanders sai kaunistella lukemia vielä kahdella osumalla. Islandersin Thomas Greiss torjui nollapelissä 35 kertaa. Kaikki kolme suomalaista jäivät ilman pisteitä.
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 0-5
Pittsburgh Penguins jäi yllättävän aseettomaksi Torontoa vastaan. Leafs osui jokaisessa erässä, ja Kasperi Kapanenkin pääsi syöttämään kaksi maalia. Morgan Rielly puolestaan iski kaksi osumaa. Olli Määttä jäi maalin verran pakkaselle.

PIT-TOR: Marleau nostaa rystymaalin ohi Murrayn

Washington Capitals - Dallas Stars 3-4 ja.
Stars oli vahvoissa asemissa ensimmäisen erän jälkeen tehtyään kaksi maalia kymmenen sekunnin sisällä. Capitals roikkui vielä mukana, ja Jevgeni Kuznetsovin kolmannen erän tasoitus venytti ottelun jatkoajalle. Tyler Seguin epäonnistui jatkoajalla rangaistuslaukauksessa, mutta Jason Dickinson ratkaisi voiton Dallasille. Starsin suomalaistrio ei päässyt tehopisteille.
St. Louis Blues - Minnesota Wild 1-5
Vieraiden hyvä ensimmäinen erä riitti voittoon, sillä 20 minuutin kohdalla Wild oli jo 3-1 johdossa. Kaikki Minnesotan hyökkäysketjut pääsivät tehoille ja jopa nelosketju tehtaili kaksi maalia. Mikael Granlund syötti yhden osuman, Mikko Koivu jäi ilman pisteitä.
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 5-3
Aikaisen takaiskun jälkeen Blackhawks kasasi rivinsä ja meni toisessa erässä jo kahden maalin johtoonkin, mutta Flames nousi komeasti peliin mukaan. Calgary teki viimeisten 22 minuutin aikana eljä maalia ja nappasi voiton. Henri Jokiharju syötti yhden Chicagon maaleista, Flamesin Juuso Välimäki ei päässyt pisteille.

CGY-CHI: Monahan tasoittaa illan toisella osumallaan

Vegas Golden Knights - Carolina Hurricanes 3-0
Golden Knightsin Marc-Andre Fleury nollasi Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Hurricanesin 28 torjunnallaan. Vegas tehtaili maalin per erä matkalla voittoon. Erik Haula syötti ritarien kaksi ensimmäistä osumaa.
Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 4-1
Erikoistilanteiden sävyttämässä kamppailussa riitti tapahtumia, mutta maalit tehtiin lähes poikkeuksetta vieraspäätyyn. Kings onnistui maalinteossa niin ylivoimalla kuin alivoimallakin, ja Dustin Brown pääsi taiteilemaan yhden osuman jopa rangaistuslaukauksesta. Columbuksen Markus Nutivaara ja Markus Hännikäinen jäivät nollille tappiossa, Joonas Korpisalo istui varamaalivahtina.
San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 4-3 ja.
Flyers menetti johtonsa kahdesti ja joutui lopulta nielemään tappion. Se meni johtoon ensimmäisen kerran jo 30 sekunnin kohdalla ja menetti etumatkansa viimeisen kerran alle viisi minuuttia ennen loppua. Jatkoaika ehti vanhentua vain 13 sekuntia ennen Sharksin Timo Meierin illan toista osumaa. San Josen Joonas Donskoi seurasi kahta Flyersin osumaa kentän puolelta. Philadelphian Jori Lehterä pelasi vain runsaat kolme minuuttia.

Lauantaiaamuna kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Rinne huipensi upean päivänsä NHL-uransa 53. nollapelillä.
- Tämä oli upea päivä. Jatkosopimus, syntymäpäivä ja valtava voitto. Olen todella onnellinen ja ylpeä siitä, että saan jatkaa täällä. Sain täällä mahdollisuuden kauan sitten ja olen onnekas, kun saan yhä jahdata unelmiani, Rinne sanoi Predatorsin verkkosivuilla.
Voitto Bruinsin kaltaisesta ryhmästä on aina arvokas. Predators oli latautunut kamppailuun juuri oikealla tavalla.
- Tämä oli Pekalle iso päivä, ja pelasimme yhden kauden parhaista otteluistamme. Emme antaneet Bostonille montaa tilannetta, ja silloin kun sellainen syntyi, Pekka otti tärkeät torjunnat. Hän oli jälleen kerran loistava, aivan kuten edellisessä ottelussa. Uskomatonta, puolustaja Ryan Ellis ylisti.