barkov

Aleksander Barkov jatkoi vahvaa virettään ja johti Florida Panthersin voittoon Buffalo Sabresista. Kierroksella nähtiin myös kolme muuta suomalaismaalintekijää, Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi, Sabresin Rasmus Ristolainen ja New Jersey Devilsin Sami Vatanen.

Buffalo Sabres - Florida Panthers 2-5
Aleksander Barkov käynnisti maalillaan Panthersin nousun kolmannen erän alussa. Barkov tasoitti 2-2:een, ja vajaat kolme minuuttia myöhemmin Jevgeni Dadonov vei Panthersin johtoon rangaistuslaukauksella. Minuutti tästä Dadonov alusti Frank Vatranon maalin, johon myös Henrik Borgström nappasi syöttöpisteen. Dadonov viimeisteli toisen maalinsa kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun Barkov tarjoili hänelle paikan tehdä loppulukemat tyhjään maaliin.
Panthersin suomalaisista Juho Lammikko jäi pisteittä. Sabresin Rasmus Ristolainen teki joukkueensa toisen maalin.

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 4-1
Jetsin Patrik Laine ei onnistunut kasvattamaan maalisaldoaan. Laineella on 23 täysosumaa, ja Sabresin Jeff Skinner karkasi tiistain kierroksella taas yhden maalin kauemmas. Skinnerillä on nyt 25 maalia, ja Capitalsin Aleksandr Ovetshkinilla 29. Kingsin tehomies oli kahdesti osunut Austin Wagner. Hän teki avauserässä 1-0-maalin ja toisen erän lopussa 3-1 maalin.
Edmonton Oilers - St. Louis Blues 1-4
Jesse Puljujärvi teki Oilersin ainoan maalin, mutta muuten joukkue katseli Brayden Schennin pyörittämää Bluesin peliä. Schenn rohmusi kolme syöttöpistettä, kun hän oli puuhaamassa David Perronin, Vladimir Tarasenkon ja Jaden Schwartzin (1+1) maaleja. Blues on piristynyt viime viikkoina ja voittanut viisi kymmenestä viime ottelustaan. Lännen viimeinen villi kortti -paikka on yhdeksän pisteen päässä.

EDM-STL: Puljujärvi laukoo kiekon ohi Allenin

New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 2-7
Connor Brown ja Nazem Kadri pyörittivät Maple Leafsin peliä, ja kumpikin rohmusi kolme syöttöpistettä, kun joukkue palasi voittokantaan kahden peräkkäisen tappion jälkeen. Sami Vatanen teki Devilsin 1-3 kavennuksen avauserän lopussa. Nico Hischier kavensi 2-5:een kolmannessa erässä. Tämän jälkeen Tyler Ennis laukoi Maple Leafsille kaksi maalia. Toronton Kasperi Kapanen jäi pisteittä.
New York Rangers - Anaheim Ducks 3-1
Ducks roikkui kiinni voitossa Pontus Åbergin toisen erän maalilla, mutta Vladislav Namestnikov tasoitti kolmannen erän puolivälissä. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Namestnikov alusti Kevin Hayesin alivoimamaalin, joka jäi lopulta voitto-osumaksi. Namestnikov alusti myös Filip Chytilin tyhjään maaliin tekemät loppulukemat.

NYR-ANA: Hayes vie Rangersin johtoon alivoimalla

Minnesota Wild - San Jose Sharks 0-4
Sharks kuritti Wildia ja näytti sen, mitä vaaditaan Läntisen konferenssin kärkisijoista taistelemiseen. Martin Jones piti Sharksin maalin puhtaana 26 torjunnallaan. Sharksin tehomiehet olivat Logan Couture (2+0) ja Lukas Radil (1+1). Couture ja Joe Pavelski tekivät toisessa erässä Sharksin kaksi ensimmäistä maalia vain 29 sekunnin välein.
Wildin Mikko Koivu palasi kaukaloon lähes kahden viikon toipumisloman jälkeen ja laukoi kaksi kertaa kohti vastustajan maalia. Mikael Granlund ei päässyt kertaakaan kokeilemaan Jonesin virettä. Kumpikin suomalainen jäi pakkaselle yhden maalin. Myös Sharksin Joonas Donskoi jäi pisteittä.
Dallas Stars - Calgary Flames 2-0
Stars katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, kun se niputti lännen kärkipaikasta tappelevan Flamesin. Stars kohensi samalla asemiaan taistelussa lännen pudotuspelipaikoista. Maalivahdit Anton Hudobin ja Ben Bishop saivat jakaa kunnian kärkijoukkueen nollaamisesta. Hudobin korvasi Bishopin toisessa erässä sen jälkeen, kun Bishop sai tällin Flamesin Garnet Hathawayltä. Bishop palasi peliin kolmannen erän alussa ja jatkoi vakuuttavaa työtään. Hänelle kertyi 21 torjuntaa. Hudobin torjui tuurauspätkänsä aikana kolme kertaa. Starsin maalintekijät olivat Jamie Benn ja Radek Faksa. Suomalaispuolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät pisteittä.

Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 3-2
Scott Gordon nappasi voiton ensimmäisestä ottelustaan Flyersin päävalmentajana. Apua antoi muun muassa Carter Hart, joka torjui NHL-debyytissään 20 kertaa. Flyersin maalintekijät olivat James van Riemsdyk (1+1), Radko Gudas ja Shayne Gostisbehere (1+1). Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa.
Hart on kautta aikojen neljänneksi nuorin NHL-debyyttinsä voittanut maalivahti Jonathan Bernierin, Carey Pricen ja Kari Lehtosen jälkeen. Hart oli Philadelphian kuudes aloittava maalivahti tällä kaudella. Flyersin Jakub Voracek pelasi uransa 800. NHL-ottelun.
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 2-1
Gustav Forsling ja Erik Gustafsson ratkaisivat maaleillaan Blackhawksille maukkaan voiton. Joukkueelle voitto oli vasta toinen 12 viime ottelun jakson aikana ja irtosi Läntisen konferenssin kärkeen kuuluvan joukkueen kustannuksella. Predatorsille tappio oli toinen peräkkäinen. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 34 kertaa. Miikka Salomäki ei päässyt pisteille. Henri Jokiharju ei ollut Blackhawksin kokoonpanossa, koska hän liittyy Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen vahvuuteen.

Arizona Coyotes - New York Islanders 1-3
Islanders otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, vaikka Adrian Kempe veikin Coyotesin karkumatkalle. Joshua Ho-Sang tasoitti avauserän lopussa kauden ensimmäisellä maalillaan. Toisessa erässä Brock Nelson vei Islandersin johtoon ja Anthony Beauvillier tuplasi johdon.
Islandersin Valtteri Filppula sai syöttöpisteen Ho-sangin maaliin, mutta Leo Komarov jäi ilman tehopisteitä.
Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning 2-5
Nikita Kutsherov, Adam Erne ja Cedric Paquette iskivät kukin pisteet 1+1, kun Lightning otti voiton Canucksista ja vahvisti sarjajohtoaan. Chris Tanev toi kolmannen erän alkupuolella Canucksin maalin päähän, mutta Steven Stamkos ja Ondrej Palat ratkaisivat pelin lopullisesti ottelun lopun maaleillaan. Canucksin Markus Granlund jäi ilman tehoja.

VAN-TBL: Martel tarjoaa Paquettelle paikan

Omin sanoin:
Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen tiesi tarkkaan, mihin ottelu Panthersia vastaan ratkesi:
Olimme huonoja kolmannen erän viisi ensimmäistä minuuttia. Siinä me hävisimme pelin, Ristolainen totesi ottelun jälkeen.
Devilsin hyökkääjä Taylor Hall oli pettynyt joukkueensa esitykseen:
- Emme voi viettää vapaailtoja. Tänä iltana emme esittäneet parastamme. Kun emme esitä parastamme, emme myöskään voita. Meidän täytyy pelata erittäin hyvin, että ottaisimme voittoja ja siihen täytyy keskittyä seuraavassa ottelussa, Hall tuumi.