flyers_102619

Philadelphia Flyers stod för fem mål i den tredje perioden och besegrade Columbus Blue Jackets med 7-4.
När Columbus Blue Jackets Josh Anderson hängde 2-4 i Wells Fargo Center i början av den tredje perioden var Philadelphia Flyers illa ute. Men en mäktig vändning såg till att kvällen slutade helt annorlunda. Lagen hade dessförinnan delat broderligt på den första perioden (1-1) och gästerna smugit iväg till 2-3 genom två mål i mittperioden. Jakub Voraceks 1-0 och James van Riemsdyks 2-2 under de första 40 minuterna höll Flyers kvar i matchen. Men:

• Jag tror att känslan var att vi skulle komma tillbaka i matchen. Även fast de fick ett fjärde mål. Killarna hängde i bra och spelade till våra styrkor, berömde målvakten Brian Elliott efter matchen.
    Och den där känslan var rätt. Flyers exploderade. Shayne Gostisbehere smällde in reduceringen med ett tungt slagskott från distans efter 10:52. Van Riemsdyk gjorde sitt andra mål, och tredje poäng, i matchen när han från nära håll tryckte in kvitteringen. Och tryckte, det gjorde även Kevin Hayes. I numerärt underläge flög han iväg på ett friläge som Joonas Korpisalo först räddade men Hayes var vaken och tryckte i farten in returen förbi målvakten.
    - Jag hade inte någon dragning planerad. Jag visste bara att jag inte skulle skjuta, han hade räddat skott på två frilägen tidigare. Han räddade men jag fick in returen med lite tur, sa Hayes efteråt.
    Michael Raffl hängde sexan i tom bur. Med sekunder kvar fick Flyers powerplay och Travis Konecny fick lite yta på högerkanten från vilken han smekte in slutresultatet.
    Blue Jackets forward Alexandre Texier utgick efter 17:17 av mittperioden med en underkroppsskada. Någon uppdatering fanns inte efter matchen.
    Här följer en genomgång av lördagens matcher:
    Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 2-5 (0-2, 1-1, 1-2)
    Adam Henrique nätade redan efter 50 sekunder och Carter Rowney utökade i mitten av den första perioden för att ge Ducks en tvåmålsledning efter 20 minuter. Det hjälpte inte att Joonas Donskoi reducerade i inledningen av mittakten. Ryan Getzlaf hängde Ducks trea. Nathan MacKinnon reducerade efter 1:36 av slutperioden och förlängde därmed sin poängsvit till elva matcher. Men mål från Maxime Comtois och Jakob Silfverberg beseglade matchens öde.
    Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
    Hurricanes bröt en tre matcher lång förlustsvit (0-2-1) under lördagen. Andrei Svechnikov gjorde två mål och Nino Niederreiter och Jordan Staal var sitt. Niederreiter noterades även för en assist. Sebastian Aho gjorde två assistpoäng. I mål stoppade Petr Mrazek samtliga 32 skott och höll därmed nollan för andra gången den här säsongen och 20:e gången totalt.
    Winnipeg Jets - Calgary Flames 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)
    Elias Lindholm gav Flames ledningen i Heritage Classics andra period. Målet kom i powerplay och var hans sjunde för året. Jets-backen Josh Morrissey kvitterade med drygt fyra minuter kvar att spela av matchen. Det var hans första fullträff för året. I förlängningen, precis efter at Flames klarat av en utvisning, anföll Jets igen och den här gången gav det resultat. Kyle Connor serverade Bryan Little som kunde stöta in 2-1-målet för Jets.
    Minnesota Wild - Los Angeles Kings 5-1 (1-0, 1-1, 3-0)
    Gerry Mayhew gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Ben Hutton gjorde gästernas enda mål när han kvitterade i mittakten. Därefter tog Wild över och Eric Staal gjorde 2-1 innan paus. Joel Eriksson-Ek gjorde sitt första mål för säsongen när han hängde 3-1 28 sekunder in i den tredje perioden. Mål från Mikko Koivu - hans första för året - och Jared Spurgeon fastställde slutresultatet. Därmed studsade Wild tillbaka efter förlusten mot Nashville och har nu tre vinster på de fyra senaste matcherna. Backen Matt Dumba har gjort fyra poäng på de fyra senaste matcherna för Wild (1+3).
    Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)
    Det dröjde till den tredje perioden men sedan vaknade gästerna och gjorde två mål inom 1:38 minuter en bit in. Dominik Kahun nätade efter 7:29 minuter av perioden och Bryan Rust utökade eter 9:07. Brandon Tanev hängde sitt tredje mål för året när han gjorde Pens tredje för kvällen med dryga minuten kvar. Matt Murray stoppade samtliga 25 skott och höll nollan för elfte gången i karriären. Starsbacken Andrej Sekera skadade sig i en närkamp med NIck Bjugstad i början av den tredje perioden. Någon uppdatering kring status fanns inte direkt efter matchen.
    Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 2-3 (0-1, 2-0, 0-1, 0-1)
    Calle Järnkrok gav gästerna ledningen i powerplay drygt 14 minuter in i matchen men hemmalaget vände i mittperioden. Steven Stamkos gjorde sitt femte mål för året när han kvitterade efter 32 sekunder, även det i powerplay. Tyler Johnson gjorde 2-1 efter 9:25. Roman Josi gjorde sitt femte mål för säsongen, assisterad av Järnkrok, när han i powerplay kvitterade i slutakten. Ryan Ellis blev matchvinnare på övertid. Nashville tog därmed fjärde raka segern i Tampa. Ellis fullträff var hans tionde poäng på de senaste sju matcherna (1+9). Steven Stamkos gjorde sitt 398:e mål i karriären.
    Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 5-2 (2-1, 0-1, 3-0)
    Tomas Tatar serverade Brendan Gallagher till 1-0. Jonathan Drouin gjorde 2-0 på ett friläge. Mål från Jake Muzzin och Andreas Johnsson såg till att det var 2-2 inför slutperioden. Sju sekunder in i densamma gav Armia Habs ledningen. Drouin gjorde sitt andra mål för aftonen på sitt andra friläge och Nick Suzukifastställde slutresultatet i en spelvändning två-mot-ett. Det här var Habs första seger under ordinarie matchtid på elva matcher mot Leafs.
    Boston Bruins - St Louis Blues 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
    David Pastrnak gjorde sitt elfte mål för säsongen när han gav Bruins ledningen i den första perioden. Anders Bjork och Brandon Carlo gjorde sina första för året. Tuukka Rask stoppade samtliga 26 skott och höll nollan för andra gången i år (47:e totalt). Brad Marchands poängsvit håller i sig. Med en assist på Pastrnaks mål har han nu gjort poäng (5+10) i nio raka matcher. Därmed bröt Bruins också en svit på tre raka hemmaförluster mot Blues.
    SÅ GICK SNACKET:
    "Vi kan spela bättre. Vår andraperiod var inte jättebra. Vi slarvade med pucken." - Craig Berube
    "Hans mål var så klart enormt ikväll men det folk inte ser är de små sakerna. Sättet han skapar ytor för mig på, han är otroligt. Jag älskar att spela med honom." - Roman Josi, om backpartnern Ryan Ellis
    "Jag tycker inte att vi tävlade tillräckligt mycket i den första perioden. I den andra fick vi igång vårt spel och sedan gav vi bort tre mål i den tredje perioden." - Mike Babcock