NHL100_121617_final1

Ottawa Senatos pelasi kärsivällisen ja tiiviin ottelun koleissa Ottawan Lansdowne Parkin maisemissa ja otti tyylipuhtaan 3-0 voiton Craig Andersonin pidettyä maalinsa koskemattomana. Yhdysvaltalaisvahdin nollapeli vaati kaiken kaikkiaan 28 torjuntaa.
Puitteet ulkoilmaottelulle olivat kerrassaan mainiot. Pakkasta oli hieman yli 10 astetta, mikä toi pelaajille erilaisen vivahteen pelaamiseen. Loppuunmyyty tapahtuma oli kerännyt paikalle vajaat 34 000 katsojaa.

Ottelun avauserä eteni isäntäjoukkue Senatorsin komennossa. Peräti 14 laukausta kohti Carey Pricea tulittanut Senators hallitsi kenttätapahtumia ja oli joukkueista selvästi aktiivisempi Canadiensin jäätyä kahdeksaan laukaukseen.
Senatorsin kapteeni Erik Karlsson vaikutti omalta osaltaan vierasjoukkueen maalipaikkojen vähyyteen blokattuaan avauserässä peräti neljä laukausta.
- Eihän se miellyttävältä tuntunut, ainakaan tuossa kelissä, mutta voiton eteen sitä pyrki tekemään kaikkensa. Mielestäni jokainen meistä onnistui siinä hyvin, Karlsson kertoi.

Toinen erä jatkui samalla kaavalla. Senators painoi päälle ja haki vimmatusti avausosumaa. Maalihanojen aukeamista saatiin odottaa toisen erän lopulle asti. Erää oli pelaamatta viisi minuuttia, kun Jean-Gabriel Pageau voitti aloituksen Canadiensin päädyssä. Kiekko pelattiin hyökkääjä Tom Pyattin kautta viivalle päivystäneelle Karlssonille, jonka tarkka jäätä pitkin laukoma kuti löysi maalin eteen rynnänneen Pageaun, jonka mailasta kiekko painui ohi Pricen.
Maalista hurjasti energiaa saaneelle Senatorsille siunaantui myöhemmin erinomainen maalipaikka, kun hyökkääjä Matt Duchene pääsi yrittämään lähietäisyydeltä osumaa ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, mutta Price venytti kilpensä laukauksen tielle.
Päätöserä oli tasaista ja tarkkaa pelaamista molemmilta. Canadiens nosti karvaustaan, muttei onnistunut luomaan tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja Andersonin vartioimalle maalille.
Lisää aiheesta: [Senators pelaa viimeinkin omalla tasollaan]
Kamppailu alkoi saada lopullisen sinettinsä vajaat kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä. Canadiensin maalin takaa vauhdilla kiekkoa ylös tuoneen Jonathan Drouinin kuljetus päättyi noloon kiekonmenetykseen ennen siniviivaa. Senatorsin kärkikarvaajana toiminut Bobby Ryan kiitti ja veivasi kiekon maaliin Pricen hanskakäden puolelta.
Kotijoukkue pelasi lopussa erittäin tiivistä oman alueen peliä, eikä Canadiens saanut tulosta aikaan edes ilman maalivahtia. Senatorsin keskushyökkääjä Nate Thompsonin tyhjään maaliin tekemä 3-0 osuma oli viimeinen naula Claude Julienin valmentaman vierasjoukkueen arkkuun.
- Teimme mielestäni kovasti töitä jäällä, mutta emme päässeet niille maalipaikoille, joille yleensä pääsemme. Meidän täytyy löytää enemmän tasaisuutta otteisiimme tulevissa peleissä, Julien kommentoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.
Lopputulos oli Senatorsille todella helpottava heikkojen viimeaikaisten otteiden jälkeen. Ulkoilmaottelusta tullut voitto oli vasta kolmas 10.-11. marraskuuta Tukholmassa pelattujen Global Series -kamppailujen jälkeen.

• Kulunut kuukausi on ollut monelle varmasti erittäin haastava. Toivon mukaan tämä voitto antaa uutta puhtia koko joukkueelle. Todella hienoa oli pelata. Kaikki se kylmyys ja tunnelma loivat niin erilaisen ympäristön, joka poikkesi totutusta, Senators-hyökkääjä Derick Brassard luonnehti pelin jälkeen.
    Pacioretty. "Nepovedlo se nám utkání zdramatizovat."
    Po závěrečném hvizdu si tak mohli domácí hráči společně s fanoušky užít vítězný ohňostroj, který prozářil nebe nad kanadskou metropolí. Senators zapsali důležitý triumf, který by je mohl nasměrovat ke světlejším zítřkům.