Maanantain pudotuspelikierroksen kohokohdat

NHL:n pudotuspelit jatkuivat maanantaina neljällä mittelöllä. Viimeisetkin joukkueet pääsivät vihdoin irti, kun Dallas Stars, Vegas Golden Knights, Edmonton Oilers ja Los Angeles Kings pelasivat playoff-kevään ensimmäiset ottelunsa.

Carolina Hurricanes ja New York Islanders sekä Boston Bruins ja Toronto Maple Leafs ottivat sen sijaan yhteen jo toista kertaa. Hurricanes otti tänä keväänä ensimmäisenä joukkueena toisen kiinnityksen jatkopaikkaan, mutta Maple Leafs pystyi tasoittamaan ottelusarjan Bostonissa.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 3-4, voitot 0-1

Lännen kärkipaikalta pudotuspeleihin lähtenyt Stars sai huomata heti, että taistelu jatkopaikasta hallitsevan mestarin kanssa tulee olemaan kova ja runkosarjasijoitukset voidaan heittää romukoppaan. Ritarit tekivät ryöstöretken Dallasiin sarjan avausottelussa ja nappasivat kotiedun itselleen.

Golden Knights sai tärkeitä pelaajiaan takaisin sairastuvalta sopivasti pudotuspelien alkuun. Ensimmäistä kertaa sitten helmikuun kokoonpanossa ollut kapteeni Mark Stone iski ylivoimamaalin jo ottelun toisella minuutilla ja vei Vegasin ensimmäistä kertaa johtoon.

Runsasmaalisessa avauserässä molemmat joukkueet iskivät vielä kahdesti. Ritareilta onnistuivat Jonathan Marchessault ja Tomas Hertl, Starsilta puolestaan Jamie Benn ja Jason Robertson.

Puolustaja Brayden McNabb vei Vegasin toista kertaa ottelussa kahden maalin johtoon heti toisen erän alussa, minkä jälkeen maalihanat menivät kiinni. Starsin hyökkääjä Mason Marchement pystyi iskemään kavennuksen vielä kolmannessa erässä, mutta ritarit puolustivat johtoaan sitkeästi.

Miro Heiskanen (0+1) kirjautti syöttöpisteen Starsin kolmanteen maaliin. Roope Hintz ja Esa Lindell jäivät tehopisteittä. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Dallasissa.

Starsin ja Golden Knightsin playoff-sarjan ensimmäisen ottelun huippuhetket

Carolina Hurricanes - New York Islanders, 5-3, voitot 2-0

Sebastian Aho (1+1) kirjautti kaksi tehopistettä ja Teuvo Teräväinen (1+0) iski maalin, kun Hurricanes kiri kolmen maalin takamatkalta voittoon. Vierasjoukkue Islanders sai otteluun mainion alun, kun Kyle Palmierin, Bo Horvatin ja Anders Leen maalien myötä tulostaululla komeilivat vielä ottelun puolivälissä saarelaisten johtolukemat 3-0.

Teräväinen iski kavennuksen toisen erän puolivälin jälkeen, mikä loi orastavaa toivoa Hurricanesin leiriin. Viimeisellä kymmenminuuttisella kotijoukkue osoitti sitkeytensä. Seth Jarvis iski Hurricanesin toisen kavennuksen ajassa 50.43 ja Aho toi Carolinan tasoihin tasan seitsemän minuuttia Jarvisin maalin jälkeen. Suomalaishurrikaanin maalista ei ennättänyt kulua puolestaan kuin yhdeksän sekuntia, kun Jordan Martinook vei isännät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Kotiyleisön kansanjuhlat käynnistyivät, kun hyökkääjä Jake Guentzel viimeisteli loppulukemat 5-3 tyhjään Islandersin rysään. Sarja jatkuu torstaina Islandersin ensimmäisellä kotiottelulla.

Hurricanes - Islanders -sarjan kotisivu

Hurricanesin ja Islandersin playoff-sarjan toisen ottelun huippuhetket

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 2-3, voitot 1-1

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa karun tappion kärsinyt Maple Leafs suoristi rivinsä toiseen otteluun. Bruins siirtyi ensimmäiselle erätauolle 2-1 johtolukemissa, mutta torontolaiset kirivät toisessa erässä rinnalle kapteeni John Tavaresin maalilla.

Voiton vieraille takasi lopulta kolmannessa erässä maalitykki Auston Matthews, joka otti Max Domin lähettämän korkean kiekon hyökkäyssiniviivalla taitavasti kädellään haltuun ja hassutti läpiajossa Bruinsin maalivahti Linus Ullmarkin kahville. Matthewsin maalin jälkeen Toronto pystyi puolustamaan johtoaan.

Heikosti pudotuspelit avannut Maple Leafsin maalivahti Ilja Samsonov petrasi roimasti otteitaan ja torjui 27 laukausta. Toronto oli hävinnyt edelliset kahdeksan otteluaan Bostonille.

Ottelusarjassa siirrytään kahden koitoksen jälkeen tasatilanteessa Torontoon, missä joukkueet kohtaavat kolmannessa kamppailun merkeissä keskiviikkona.

Bruinsin ja Maple Leafsin playoff-sarjan toisen ottelun huippuhetket

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 7-4, voitot 1-0

Öljymiesten ykkösvitja oli hyvässä vireessä pudotuspelikevään ensimmäisessä kamppailussa. Connor McDavidin (0+5) johtama ketju iski Oilersin kolme ensimmäistä maalia tasakentällisin. Zach Hyman (3+1) teki maaleista kaksi ja Adam Henrique (1+1) yhden.

Ryan Nugent-Hopkins vei kotijoukkueen jo ratkaisevan tuntuiseen 4-0 johtoon ylivoimalla toisen erän puolivälissä, mutta Puolustaja Mikey Anderson ja hyökkääjä Adrian Kempe toivat vieraat vielä kahden maalin päähän.

Heti päätöserän alussa Leon Draisaitl vei Oilersin ylivoimalla jälleen kolmen maalin johtoon ja Hyman iski NHL-uransa ensimmäisen playoff-hattutempun täydentäneen kuudennen maalin, jolloin ottelu karkasi Los Angelesin käsistä.

Kings iski vielä kolmannessa erässä kahdesti, kun Pierre-Luc Dubois ja Trevor Moore onnistuivat viimeisellä viisiminuuttisella, mutta Edmontonin Warren Foegele päätti Kingsin pyristelyn upottamalla limpun tyhjään rysään. Sarja jatkuu keskiviikkona toisella ottelulla Edmontonissa.