CAR-TBL: Point viimeistelee rystyltä

NHL:ssä pelattiin sunnuntaina kuuden ottelun kierros. Tampa Bay Lightning venytti voittoputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi Carolina Hurricanesin kustannuksella. Washington Capitals nousi upeasti voittoon San Jose Sharksia vastaan käydyssä kamppailussa.

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 1-3
Lightning jatkoi hurjia otteitaan kaatamalla Hurricanesin. Tampa karkasi ottelussa kolmen maalin johtoon Mitchell Stephensin, Steven Stamkosin ja Brayden Pointin täysosumilla, mutta ottelun todellinen sankari löytyi joukkueen maalilta. Andrei Vasilevski pysäytti 28 laukausta ja pelasi vahvan ottelun.
Hurricanesin Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Erik Haula jäivät ilman tehopisteitä.

WSH-SJS: Capitals nousee Sharksin ohi voittoon

Washington Capitals - San Jose Sharks 5-4 ja.
Capitals puristi aivan kalkkiviivoilla Sharksin rinnalle ja lopulta vielä ohi. Logan Couture vei San Josen 4-2 johtoon vain minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta Washington nousi tasoihin Jakub Vranan ja T.J. Oshien pikamaaleilla ja voitti ottelun Lars Ellerin jatkoaikaosumalla. Sharksin Evander Kane iski ottelussa hattutempun.
Minnesota Wild - Calgary Flames 4-5 vl.
Wildin ja Flamesin välisestä mittelöstä muodostui kunnon kiekkokarnevaali. Wild johti ottelua peräti neljään otteeseen, mutta Flames nousi joka kerta sitkeästi rinnalle ja taisteli tiensä voittoon. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailussa, jossa vieraat olivat parempia Dillon Duben maalilla. Wildin Marcus Foligno jatkoi hyviä otteitaan iskemällä kaksi rysää varsinaisella peliajalla.
Wildin Mikko Koivu jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Hän yritti maalintekoa myös voittolaukauskilpailussa, mutta tuloksetta.

MIN-CGY: Foligno ohittaa Rittichin

Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 1-4
Panthers otti arvokkaan voiton Penguinsista. Floridan voiton takuumiehenä toimi maalivahti Chris Driedger, joka pysäytti 31 laukausta. Penguins roikkui ottelussa mukana aina kolmanteen erään saakka, mutta siellä Panthers meni menojaan Mike Hoffmanin ja Jevgeni Dadonovin osumilla.
Floridan Aleksander Barkov ja Pittsburghin Juuso Riikola jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 4-2
Blackhawks osoitti sitkeytensä ja kukisti Red Wingsin. Vieraat karkasivat ottelun avauserässä 2-0 johtoon Filip Zadinan ja Luke Glendeningin osumilla, mutta kotijoukkue nousi komeaan voittoon hienon loppukirinsä ansiosta. Ottelun voittomaalin iski tulokaspuolustaja Adam Boqvist.
Detroitin Valtteri Filppula ja NHL-uransa 400. runkosarjaottelun pelannut Chicagon Olli Määttä jäivät ottelussa ilman tehopisteitä. Kevin Lankinen oli Blackhawksin varamaalivahtina.

CHI-DET: Boqvist iskee johtomaalin kolmannessa erässä

Anaheim Ducks - Nashville Predators 5-4 vl.
Ducks oli pisteissä pitkään kiinni jo toisessa erässä käännettyään yhden maalin tappioaseman kahden maalin johdoksi. Predators nousi kuitenkin tasoihin Craig Smithin ja Rocco Grimaldin kolmannen erän osumilla. Voittolaukauskilpailussa ratkaisun iski Ryan Getzlaf (0+3).
Juuse Saros pysäytti Predatorsin maalilla hurjat 43 laukausta. Joukkuetoveri Mikael Granlund jäi ottelussa ilman tehopisteitä ja epäonnistui omassa voittolaukauksessaan.
Capitalsin ja Sharksin ottelu oli todella värikäs. Washington nousi ottelun viimeisellä minuutilla kahden maalin takaa tasoihin ja voitti pelin jatkoajalla.
- Emme koskaan halua laittaa itseämme tuollaiseen tilanteeseen, mutta samalla se osoittaa luonnetta. Olemme vahva ryhmä, emmekä anna koskaan periksi. Nämä olivat tärkeät pisteet, kehui Capitalsin Jakub Vrana.
Tampa on kääntänyt alkukauden vaikeudet voitoiksi, sillä päävalmentaja Jon Cooperin ryhmä liitää tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa. Sunnuntaina jalkoihin jäi Hurricanes.
- Saamme nyt palkinnon siitä, miten olemme pelanneet viimeisen kuukauden aikana. Olemme pelanneet todella hyvin. Tiesimme, että jos pelaamme tällä tavalla, palkinto tulee varmasti jossain vaiheessa. Nyt se on tapahtunut, hehkutti Cooper.

WSH-SJS: Kane takoo hattutempun toisessa erässä