ari 3-1

Arizona Coyotes oli vielä vuodenvaihteen jälkeen mukana taistelussa Läntisen konferenssin pudotuspelipakoista, mutta edellisen puolentoista kuukauden aikana kojoottilauman haaveet kevään otteluista ovat valahtaneet käsistä.

Kanadan-vieraskiertueensa Ottawaan päättäneellä Coyotesilla oli takanaan 14 ottelun mittainen tappioputki. Nyt se katkesi, kun Senators kaatui maalein 5-3. Helmikuussa Coyotes ei voittanut peliäkään, sillä edellinen voitto tuli 22. tammikuuta Pittsburgh Penguinsista.

Coyotesin leirissä tunnelma oli ottelun jälkeen luonnollisesti helpottunut. Jos helmikuussa Arizona hävisi kaikki pelinsä, kiirehti seura juhlimaan viestipalvelu X:ään perjantain voiton jälkeen julistaen, että kojootit ovat olleet maaliskuussa voittamattomia.

- Tunnen oloni kevyeksi tässä puvussa. Minulta lähti painoa edellisen 30 minuutin aikana, Coyotesin päävalmentaja Andre Touringy maalaili.

- Olo on helpottunut, sanoisin. En edes tiedä tarkalleen, miten tätä kuvailisi. Olisimme ansainneet monissa otteluissa enemmän. Olemme tähän itse syyllisiä ja pääsimme hitaasti vauhtiin All-Star -tauon jälkeen. Emme kuitenkaan koe olleemme niin huonoja kuin olemme olleet.

Touringyn kilot katosivat viimeistään reilu minuutti ennen ottelun päättymistä, kun kojoottien suomalaishyökkääjä Matias Maccelli (1+2) naulasi Arizonan viidennen maalin tyhjään Senatorsin rysään. Hän kirjautti syöttöpisteet myös Dylan Guentherin tekemään voittomaaliin kolmannessa erässä ja Nick Schmaltzin tekemään ylivoimamaaliin avauserässä.

OTT-ARI: Schmaltz laukoo maalin ylivoimalla

Vaikka Coyotesilla on mennyt heikosti, on Maccellin peli kulkenut. Hän on tällä hetkellä viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa, jonka aikana hän on kirjauttanut tehopisteet 3+4=7. Arizonan suomalaishyökkääjä on kolmatta kertaa tällä kaudella vähintään viiden ottelun pisteputkessa, mihin ei ole pystynyt kukaan muu Arizonan pelaaja.
Vaikka tappioputken päättyminen oli koko joukkueelle helpotus, ei voittomaalin iskenyt Guenther ole valmis vielä lähtemään torille.

- Ei se mene niin, että voitamme yhden pelin ja ryhdymme suunnittelemaan paraatia. Meillä on vielä paljon töitä tehtävänä, ja otamme tästä voitosta momentumin mukaan, Guenther sanoi.

Johto suli yhtä helposti kuin tulikin

Kaikki näytti Arizonan kannalta erinomaiselta jo ensimmäisessä erässä. Michael Carcone vei Arizonan edelle kahdeksannella peliminuutilla. J.J. Moserin ja Schmaltzin osumat siivittivät Coyotesin 3-0-johtoon.

Hyökkääjä Vladimir Tarasenko iski Senatorsille kavennuksen ennen ensimmäistä erätaukoa, ja toisen erän aikana Drake Batherson ja Shane Pinto nostivat Ottawan tasoihin. Tällä kertaa Arizonan kantti kuitenkin kesti, sillä Guenther iski joukkueensa jälleen johtoon ylivoimalla kolmannen erän alussa.

Senators pystyi silti vielä luomaan paikkoja tasoituksen tekemiseen. Esimerkiksi Parker Kelly pääsi pakenemaan läpiajoon päätöserän puolivälissä, mutta 34 kertaa torjunut Karel Vejmelka venytti patjansa yrityksen eteen.

- Joskus he auttavat minua, mutta toisinaan he tarvitsevat minun apuani. Se oli totta kai iso torjunta, mutta keskityin vain siihen, mitä minun täytyy tehdä. Olin kärsivällinen ja odotin hänen ratkaisuaan. Tämä oli koko joukkueen voitto, ja nautimme todella tästä hetkestä, Vejmelka sanoi.

Pudotuspelipaikkaa tavoittelemaan lähtenyt Senators hävisi kolmannen pelin putkeen. Ottawa on jumittunut Montreal Canadiensin ja Columbus Blue Jacketsin seuraksi Itäisen konferenssin pohjalle.

Edellisissä neljässä pelissään Senators on päästänyt vastustajansa aina ensin johtoon, minkä jälkeen se on joutunut kuromaan eroa kiinni. Tarasenko sanoi, että ottelun aluissa tulee olla jatkossa terävämpi.

- Olemme joutuneet taistelemaan mukaan peleihin liian monesti viime aikoina. Meidän tulee löytää keinot aloittaa paremmin ja ajallaan. Pystymme joissain peleissä nousemaan rinnalle ja taistelemaan voitosta, mikä tuntuu hyvältä, mutta aina se ei onnistu, Tarasenko pohti.

Neljän Kanadassa pelatun pelin jälkeen Coyotes matkustaa sunnuntaiksi Washington Capitalsin vieraaksi ennen paluuta kotiin. Senators haastaa puolestaan lauantaina vieraskaukalossa Philadelphia Flyersin.