bolts121416_169

Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppula rohmusi syöttöpisteitä ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Pittsburgh Penguins yllätti Tuukka Raskin jatkoajalla ja otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa. Philadelphialla voittoja on jo kymmenen peräkkäin.

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 4-3 ja.
Pittsburgh Penguinsin Ryan Rust nousi ratkaisijaksi Itäisen konferenssin kärkiottelussa, kun hän teki jatkoajalla 4-3-voittomaalin. Rust yllätti Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Raskin (33 torjuntaa), kun jatkoaikaa oli pelattu 1.24. Voitto oli Pittsburghille jo seitsemäs peräkkäinen.
Boston iski johtomaalit ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta Pittsburgh nousi kummallakin kerralla tasoihin. Kolmannessa erässä Pittsburghin tehopuolustaja Justin Schultz (1+2) oli alustamassa joukkueelleen 3-2-johtomaalia. Tällä kertaa Boston kuitenkin kiri tasoihin, kun David Pastrnak sivalsi kauden 19. maalinsa ja venytti ottelun jatkoajalle.
Pittsburghin suomalaispuolustaja Olli Määttä sai peliaikaa reilut 17 minuuttia ja jäi ilman tehopisteitä. Hänen plus-miinuslukemansa oli -1.

Calgary Flames - Tampa Bay Lightning 3-6
Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppula sai tehopistehanansa kunnolla auki ottelussa Calgary Flamesia vastaan. Filppula syötti joukkueensa toisen, neljännen ja kuudennen maaliin, kun Tampa voitti Calgaryn lopulta maalein 6-3.
Lightning jäi alussa takaa-ajajaksi, mutta vielä ensimmäisen erän aikana joukkue nousi johtoon Brian Boylen kahden maalin turvin. Toisessa erässä Tampa karkasi lopullisesti, ja päätöserässä Alex Killornin kaksi maalia pitivät kiriä viritelleen Calgaryn sopivan kaukana.
Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers 3-4
Jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa ottanut Philadelphia Flyers jatkaa nousuaan kohti Itäisen konferenssin kärkisijoja. Keskiviikkoiltana Philadelphia päihitti Colorado Avalanchen maalein 4-3. Avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä nähtiin neljä osumaa. Päätöserän alussa Philadelphia karkasi 4-2-johtoon, eikä Colorado enää noussut rinnalle.
Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen syötti päätöserän lopussa Matt Duchenen 3-4-kavennuksen, joka jäi illan viimeiseksi maaliksi. Duchene vastasi myös joukkueensa toisesta osumasta. Rantanen sai peliaikaa yli 19 minuuttia, mutta jäi plus-miinustilastossa pakkasen puolelle yhden miinusmerkinnän verran.

Ottawa Senators - San Jose Sharks 3-4 vl.
San Jose Sharks väänsi kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun joukkue kukisti Ottawa Senatorsin voittolaukauskilpailun päätteeksi osumin 4-3. Ratkaisevan maalin viimeisteli Kevin Labanc, joka oli voittolaukauskilpailun ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja.
San Jose johti ottelua 1-0 ja 2-1, mutta Ottawa kuittasi johtoasemat. Kolmannessa erässä San Jose jäi ensimmäistä kertaa takaa-ajajaksi, kun Dion Phaneuf vei Ottawan 3-2-johtoon ajassa 16.44. Loppuhetkien maali lupaili Ottawalle voittoa, mutta San Josen Chris Tierney tasoitti jo reilu minuutti myöhemmin. Hyökkääjä Joonas Donskoi ei ollut San Josen kokoonpanossa.