COL-NSH: Donskoin ensimmäinen kolmen maalin ilta

Elämä ilman Mikko Rantasta ja Gabriel Landeskogia ei noin yleisesti ottaen ole hauskaa. Mutta välillä voi sattua riemukkaitakin hetkiä. Kuten esimerkiksi torstaina.

Colorado Avalanche jyräsi Joonas Donskoin kolmen maalin johdattamana Nashville Predatorsin kotonaan 9-4. Tuo Donskoin NHL-uran ensimmäinen kypärätemppu oli juuri sitä, mitä lääkäri oli Coloradolle määrännyt.
- Totta kai tuntuu aina mukavalta päästä itse tilastoihin, mutta tärkeintä oli voitto. Me tarvitsimme tätä niin kovasti. Ehkä tämä vapauttaa hieman. Teimme paljon hyviä asioita tänään. Meidän täytyy vain tehdä niitä jatkossakin, Donskoi sanoi.

donskoi goal

Colorado ei ollut voittanut kertaakaan edellisessä viidessä ottelussaan. Avalanche oli kaiken lisäksi tehnyt kolmessa viime kamppailussa yhteensä vain kaksi maalia.
- Pidän Donskoin asenteesta, kuten kuka tahansa valmentaja tai joukkuekaveri pitäisi. Hän laittaa joukkueen etusijalle. Olen huomannut sitä hänestä paljon, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar kehui.
Avalanchen maalipaineet purkautuivat kertarytinällä torstain kamppailun toisessa erässä. Donskoi käynnisti ja päätti tasan kahdeksan minuutin pätkän, joka tuotti kuusi osumaa.
- Se oli aika mielipuolista. Mielestäni pelasimme hyvin ensimmäisessäkin erässä. Kesti vähän aikaa saada kiekkoa reppuun, mutta kun saimme pari, niin jätkät vapautuivat ja saimme käynnistettyä hyökkäyspelin, joka oli ollut kadoksissa parissa viime ottelussa, Donskoi kertoi.
Donskoi harrasti kamppailussa "suomalainen vastaan suomalainen" -rikollisuutta. Hän ohitti kummankin Nashvillen suomalaisveskarin, Pekka Rinteen kerran ja Juuse Saroksen kahdesti.
Vapaana pelaajana Coloradoon kesällä siirtynyt Donskoi teki kolmannen ja ottelun viimeisen maalin upealla yksilösuorituksella kaksi minuuttia ennen loppua.

Joonas Donskoi Goal Hat Trick Hats Celebrate Nashville Predators 7 November 2019
  • Donskoi oli mahtava. Hän teki hienoa työtä maalin edessä ja oli koko ajan oikeassa paikassa. Se hänen kolmas maalinsa oli aivan upea. Olen todella iloinen hänen puolestaan, Coloradon hyökkääjä Andre Burakovsky suitsutti.
    Avalanche oli tehnyt yhdeksän maalia yhdessä ottelussa viimeksi joulukuussa 2007 eli lähes 12 vuotta sitten.
    - Tuota ei tapahdu kovin usein. Kun se sattuu kohdalle, niin pitää nauttia. Oli hauskaa nähdä niin monen jätkän pääsevän maalin makuun. Tuota me tarvitsemme. Me tarvitsemme jokaista tässä joukkueessa, Burakovsky jatkoi.
    Colorado aloitti kauden viidellä peräkkäisellä voitolla eikä menettänyt ensimmäisissä 10 ottelussaan kuin kolme sarjapistettä, mikä nosti Avalanchen mestariehdokkaiden joukossa aivan sinne kärkikastiin.
    Sen jälkeen alkoi tähtipelaajia tippumaan, ja edessä oli paluu maan kamaralle. Rantanen oli torstaina sivussa seitsemännestä ja Landeskog viidennestä peräkkäisestä ottelusta.
    - Kuten mikä tahansa joukkue, niin olemme vaarallisempi ja parempi joukkue, kun kaikki pelaajamme on kohdistettu oikeantasoisia vastustajia vastaan. Kun ottaa kaksi, kolme tai neljä jätkää pois kokoonpanostamme, niin kaikkien täytyy pelata pikkuisen kovempia vastustajia vastaan emmekä yleensä pärjää silloin. Olemme väläytelleet, mutta emme ole saaneet pidettyä tasoamme yllä. Haluaisin nähdä, että saamme pidettyä tätä yllä, vaikka pelaajia on sivussa, Bednar toivoi.
    Ja ilmeisesti viimeisimmät avainpelaajien loukkaantumisuutiset eivät tuo paniikkinappulaa esiin. Supertähti Nathan MacKinnon ei pelannut torstain ottelun kolmannessa erässä.
    - MacKinnon oli sivussa varotoimenpiteenä, Bednar paljasti.
    Avalanchen ykkösmaalivahti Philipp Grubauer oli kokonaan sivussa torstain taistosta. Saksalaisveskarin alavartalovamman ei pitäisi kuitenkaan olla vakavaa sorttia.
    Mutta mitään ei ole toki vielä menetetty Denverissä viime aikojen notkahduksesta huolimatta. Colorado nousi tasapisteisiin Central-divisioonan kakkospaikalla majailevan Nashville Predatorsin kanssa. Centralia ja Läntistä konferenssia johtava St. Louis Blues on viiden pisteen päässä.
avs_110719a
  • Minulla on ollut todella hauskaa täällä. Tästä pukukopista löytyy paljon luonnetta ja hyviä jätkiä. Meillä on hauskaa joka päivä. Mutta työtä on paljon jäljellä. En usko, että minä olen ollut parhaimmillani, enkä usko, että olemme olleet joukkueena parhaimmillamme. Kausi on pitkä. Meidän täytyy parantaa peliämme, kun menemme kohti pudotuspelejä, Donskoi vaati.
    Donskoi on nyt heiluttanut verkkoa kahdeksan kertaa tällä kaudella. Hän nousi jakamaan suomalaisten maalipörssin toista sijaa Carolina Hurricanesin Erik Haulan kanssa. Edellä on vain Dallas Starsin Roope Hintz, joka on osunut yhdeksän kertaa.
    Kenellä oli tuo kolmikko suomalaisten maalipörssin kärkimiehiksi kauden ennakkoveikkauksissa?
    Donskoi on nyt 41 maalin tahdissa. Hänen yhden kauden NHL-ennätyksensä on 14 osumaa. No, ehkä tuo 41 maalia ei ihan toteudu, mutta ikuisesti odotettu hattutemppu voi olla startti ennätyslukeman hilaamisessa aivan eri kymmenluvulle.
    - Tuntui hyvältä. En ole tainnut koskaan tehdä hattutemppua missään liigassa, joten tuo oli hauskaa, Donskoi hymyili.