swedish roundup media wall 1208

Det som på förhand spåddes bli en het och jämn toppmatch slutade med en 7-2-seger för Tampa Bay Lightning hemma mot Colorado Avalanche.

Hemmalaget var påslagna på alla cylindrar när de äntrade isen i Amalie Arena. Särskilt Steven Stamkos som gjorde två mål och spelade fram till två. Lightning-kaptenen gav sitt lag en 2-0-ledning i den första perioden. Det första kom i powerplay medan det andra kom på ett friläge.
- Jag tyckte vi satte tonen från första bytet. Kucherov satte in en tung tackling bakom deras mål. Alla andra följde ute och det var vår match. Våra special teams ledde oss på ett sätt inledningsvis, det var en kul match att vara en del av, säger Stamkos.

TBL-COL: Stamkos avslutar läckert på friläge

Avs reducerade sedan till 2-1, men kort därefter var Tyler Johnson framme och drygade ut avståndet igen. I den andra tog Stamkos sedan på sig framspelar-rollen. Han hittade först Yanni Gourde som i sin tur hittade Alex Killorn och när Ondrej Palat satte 5-1 var det Stamkos som friställde honom i den offensiva zonen.
Tampa rundande av sitt målskytte genom fullträffar från Anthony Cirello samt Ondrej Palat och kunde sedan räkna in sin sjätte raka seger.

Colorado-lägret var givetvis besvikna efteråt, men erkände sig också besegrade av ett för dagen bättre lag.
- De är nummer ett i ligan just nu tycker jag. De visade det i kväll, sa en ödmjuk Avalanche-coach Jared Bednar.
Här är summeringen från nattens matcher:
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 2-6 (2-1, 0-1, 0-4)
Det som började dur slutade i moll för Sabres, som förlorade sin femte match i rad. Buffalo ledde med 2-0 efter 12:02 av den första perioden sedan Jack Eichel blivit tvåmålsskytt och Lawrence Pilut noterats för sin första NHL-poäng.
Men Flyers vände på matchen och sex raka bortamål senare kunde slutresultatet skrivas till 2-6. Claude Giroux var inblandad i fyra av målen. Lagkaptenen spelade fram till tre och gjorde själv ett och har nu 36 poäng den här säsongen.
Linus Ullmark vaktade målet för Sabres. Han stod för 35 räddningar och stoppade bland annat Jakub Voracek med en plockräddning av högsta rang i den andra perioden.

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)
Oscar Lindberg gjorde sitt första mål för säsongen när han gav Vegas ledningen redan efter 4:23 på en retur, men det var allt gästerna skulle mäkta med i målväg den här kvällen.
Hemmalaget ville annat, särskilt efter att Drew Doughty i förrgår kallat deras säsong för "pinsam". Waiver-värvningen Nikita Scherbak kvitterade halvvägs in i öppningsperioden och sedan rann det på för Kings.
Matt Luff och Jeff Carter utökade ledningen i mittperioden och i den tredje fortsatte Derek Forbort och Nate Thompson att hitta målet. Kings hade förlorat två i rad inför matchen och tacklare segern lämnade de jumboplatsen i Western Conference.

LAK-VGK: Lindberg ger Vegas ledningen

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 6-3 (1-0, 2-0, 3-3)
Maple Leafs poängsvit på sex matcher fick ett abrupt slut i TD Garden där hemmalaget samtidigt bröt en tre matcher lång förlustsvit. Bruins tog kommandot från start och satte 1-0 genom Jakob Forsbacka Karlsson i den första perioden.
Bruins ångade på till en 4-0-ledning innan Travis Dermott satte Toronto på resultattavlan. Det blev sedan både 5- och 6-1 innan Andreas Johnsson först spelade fram Auston Matthews till 6-2 och sedan själv satte 6-3 med sitt sjunde mål för säsongen.
William Nylander spelade 16:30 och hade tre skott på mål i sin andra match för säsongen.
Brad Marchand hade tre assist för Bruins, David Pastrnak hade två.

BOS-TOR: Johnsson reducerar i powerplay

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Förlängning fick avgöra mötet i Canadian Tire Centre dit Ottawa kom med tre raka förluster i ryggen. Den negativa trenden skulle brytas av Ryan Dzingel som 1:20 in i övertidsspelet satte sitt 12 mål för säsongen i powerplay. Målet kom efter förarbete av Mark Stone och Thomas Chabot.
Just Stone och Chabot såg till att Senators kunde ta ledningen i matchen. I den första perioden hittade Stone Chabot som från blålinjen prickade in sitt åttonde mål för säsongen.
Penguins kvitterade genom Jean-Sebastien Dea i mittperioden, men fler mål än så gjorde de inte på Craig Anderson. Förlusten var Penguins första på tre matcher.
Detroit Red Wings - New York Islanders 2-3 (2-0, 0-2, 0-1)
Red Wings fick en smakstart hemma i Little Caesars Arena och hade 2-0 efter den första perioden. Justin Abdelkader gjorde 1-0 och backveteranen Niklas Kronwall skickade in tvåan med sitt första mål för säsongen.
Ledningen skulle dock ryka i mittakten där gästerna gjorde två mål på drygt 2,5 minut. Casey Zizikas reducerade efter 4:31 och Ryan Pulock kvitterade i powerplay med matchuret på 6:57.
Det var fjärde gången som Red Wings tappade en flermålsledning de senaste tre matcherna.
Avgörandet kom i den tredje perioden när Matt Martin efter 3:34 påpassligt satte 2-3 från nära håll. Islanders kunde därmed inkassera sin andra seger på de senaste sex matcherna.

DET-NYI: Kronwall dunkar in pucken från blå

Florida Panthers - New York Rangers 4-5 (0-2, 3-1, 1-1, 0-0, 0-1)
I en målmässigt svängig match lyckades Rangers dra det längsta strået efter straffar och bryta en tre matcher lång förlustsvit. Mika Zibanejad öppnade målskyttet i den första perioden och fick sedan sällskap i poängprotokollet av Fredrik Claesson som startade anfallet som ledde fram till att Vladislav Namestnikov kunde göra 0-2.
Panthers vann den andra perioden med 3-1 och matchen var lika inför avslutningsakten. Då klev Claesson fram igen och den defensivt skickliga backen visade målskyttsegenskaper när han från den vänstra tekningscirkeln borrade upp pucken i krysset.
Panthers kvitterade på nytt vilket tog matche till övertid och sedan också straffar. Där gjorde Mika Zibanejad, Kevin Shattenkirk och Kevin Hayes mål på sina medan Henrik Lundqvist stoppade ett Panthers-försök.

FLA-NYR: Claesson hittar krysset hos Luongo

Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 0-4 (0-3, 0-0, 0-1)
Det blev klara segersiffror för Capitals som tog kommandot direkt från start i Nationwide Arena. Brett Connolly gjorde 0-1 edan efter 1:42 och när slutsignalen ljöd hade både Dmitri Jaskin och Alex Ovechkin utökat gästernas ledning. Ovechkins mål var hans 22:a för säsongen och innebar att hans poängsvit nu sträcker sig till elva matcher.
I den tredje perioden spelade han dessutom fram Travis Boyd som fastställde slutresultatet 0-4 med sitt första NHL-mål.
Blue Jackets Cam Atkinson lämnade isen poänglös för första gången efter 12 matcher med poäng. Braden Holtby räddade 28 räddningar och höll sin andra nolla för säsongen.

CBJ-WSH: Ovechkin sist på pucken i läckert anfall

Arizona Coyotes - San Jose Sharks 5-3 (0-2, 2-1, 1-2)
Lukas Radil blev något oväntat matchhjälte för Sharks hemma i "Hajtanken". Den 28-årige forwarden gjorde sitt första NHL-mål fram till 4-3 i den tredje perioden vilket visade sig bli avgörande. Radil fick pucken bakom kassen, tog köksvägen och lyfte in en backhand.
Målet från tjecken, som spelat sju säsonger i tjeckiska ligan och tre i KHL, kom efter att San Jose tappat en 3-0-ledning till 3-3.
Tomas Hertl punkterade sedan matchen och Sharks kunde räkna in sin 15:e seger för säsongen.
Calgary Flames - Nashville Predators 5-2 (1-1, 1-0, 3-1)
Oliver Kylington noterades för sina två första poäng, inklusive första mål, i NHL när Calgary tog sin femte raka seger.
Kylington gav Calgary ledningen med ett direktskott från slottet efter bara 1:12 i den första perioden. Smakstarten höll sig länge och först i periodens slutminut lyckades Colton Sissons kvittera för gästerna.
Sean Monahan gjorde den andra periodens enda mål fram till 2-1 innan det blev viss islossning i den tredje. Gästerna kvitterade först genom Craig Smith, men sedan var det hemmalagets kväll.
Kylingtons assist ledde fram till 3-2. Matthew Tkachuk sköt och Garnet Hathaway styrde in pucken bakom Juuse Saros. Rasmus Andersson bröt sedan fräckt pucken och spelade fram Alan Quine till 4-2.
5-2 gjorde Elias Lindholm i tom kasse med tre minuter kvar att spela och Calgary toppar nu Western Conference.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
Så gick snacket:
"Han gjorde ett riktigt bra jobb i dag, inte bara för att han spelade center. Han är vår kapten och klev fram och ledde vägen på många olika sätt" - Flyers coach Dave Hakstol om Claude Giroux.
"Han gav mig en fantastisk passning. Jag hade öppet mål för mitt första i NHL. Det var häftigt. En kväll jag alltid kommer minnas" - Capitals Boyd.
"Min dröm är att spela i NHL och den har blivit sann. Jag gick göra mål och laget vann, det kunde inte ha varit en bättre dag" - Sharks Radil.