COL OTT 111017 Sens celly

Ottawa Senators drog det längsta strået mot Colorado Avalanche i det första mötet av två i SAP Global Series i Globen. Matchen slutade 4-3 efter att Mark Stone avgjort i förlängning.
Stone fick passningen genom boxen av Derrick Brassard som i momentet innan fått pucken av Erik Karlsson.

• Jag väntade på den, jag hade hela målburen att skjuta på. I 3-mot-3 kan man lätt få chanserna och vi lyckades ta vara på den ikväll, säger matchhjälten
    Colorado, som var hemmalag den här första kvällen, tog ett tidigt kommando i matchen. Mycket tack vare två powerplay i matchens inledning. Både Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen hade fina chanser men Senators målvakt, Craig Anderson, stretade emot. Men pressen från Avalanche ökade och efter 8.16 kom således också matchens första mål. Alex Kerfoot snirklade längs mållinjen och hittade in till Nail Yakupov i slottet som med ett direktskott satte 1-0 till Avalanche.
    Kvitteringen lät knappast vänta på sig. Erik Karlsson lyfte fram pucken till Mike Hoffman som flippade den vidare till Fredrik Claesson i vänsterbacksläge. Claesson tvekade inte utan dånade in ett slagskott som satt i krysset bakom en chanslös Semyon Varlamov.
  • Jag har en riktigt bra bössa så jag använder den. Firandet var något jag gjorde när jag lirade i Djurgården mot AIK. Den har jag fortsatt ta med mig, säger Claesson.
    Med 4.50 kvar att spela gjorde Mark Stone 1-2. Forwarden stod rätt placerad precis framför kassen och kunde enkelt styra in Johnny Oduyas skott från blålinjen.
    Alexander Kerfoot kvitterade till 2-2 efter 9.41 av den andra perioden när han gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Framför mål vann han närkampen med Erik Karlsson och styrde in skottet från Blake Comeau.

Senators kopplade dock åter greppet och skulle få ha med sig ledningen in till den tredje perioden. Med 6.39 kvar av mittperioden petade Christopher DiDomenico in en retur bakom Varlamov. Avalanche hade en jättechans att kvittera men Matt Nietos straffslag med 1.27 kvar var för svagt slagen.
Med 1.27 kvar fick Avalanche Matt Nieto straffslag men försöket mot Anderson var för svagt.

Den tredje perioden var länge mållös men med 7.07 kvar att spela rullade Colorado snyggt upp Senators-försvaret och Nathan MacKinnon kunde peta in pucken efter förarbete från Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog.
Redan imorgon kan Colorado ta revansch inför en ny fullsatt Globen.
- Vi borde skjuta mer, vi pratade om det i pausen. De skapade några farliga styrningar men vi borde skjutit mer ikväll, säger lagets tränare Jared Bednar.