quotes_mediawall_011717vsTB

Efter 45 minuters ofrivillig vila kom målen i Anaheim Ducks hemmaarena Honda Center. Segrande ur striden gick till slut Ducks som vände ett 0-1-underläge till seger med 2-1 mot Colorado Avalanche.

• Jag vill tacka fansen för att de stannade kvar. Det var ett udda avbrott och vi uppskattar att de stannande kvar och stöttade oss, sa Ducks-backen Hampus Lindholm efter matchen.
    Avbrottet kom med 9.48 kvar att spela av den andra perioden då Colorado-backen Eric Gelinas vräkte iväg ett skott som gjorde att ett av plexiglasen bakom Anaheims mål gick sönder. Lagen tvingades in i sina respektive omklädningsrum under de 45 minuter som funktionärerna behövde för att beskära den ersättande plexi-skivan. Det var ett långt uppehåll som snarare gynnade än förstörde för Ducks menade lagets tränare Randy Carlyle efteråt.
    - Det var en bonus för oss att vi fick det avbrottet. Matchen gick definitivt åt deras håll, de hade allt momentum, sa Carlyle efter matchen.
    - Man måste hålla sig varm och hålla kroppen redo för resten av matchen. Man vill inte komma ut kall och riskera att bli skadad, sa Lindholm om hur han och lagkamraterna hade spenderat avbrottet.
    När spelarna fick inta isen igen gav Gabriel Landeskog visserligen Avalanche ledningen men Hampus Lindholm satte Ducks på tavlan efter 7.17 i den tredje perioden. I powerplay fick den 23-årigen Jonstorpssonen pucken en meter innanför blålinjen av Rickard Rakell och drog till direkt. Pucken letade sig in i första krysset på Calvin Pickard som fram till dess hållit Avalanche kvar i matchen.
  • Om du möter en målvakt som spelar bra, eller vilken bra målvakt som helst och du har en kille framför kan han inte se pucken, då blir det mål, sa Lindholm.
    Han som stod framför och skymde var Nick Ritchie och det var också han som avgjorde för Ducks med knappt två minuter kvar att spela.
    - Idag hade vi två spelare som gjorde två viktiga mål för oss i Lindholms powerplay mål och Ritchies avgörande. Det kan vi bygga vidare på och det ska de ha beröm för, sa Carlyle
    Lindholm kom in sent i Ducks säsong efter att han haft strul med att komma överens med klubben om ett nytt kontrakt men den 27 oktober skrev han i alla fall på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2021-22. Ducks räknar med att Lindholm ska vara en av lagets mest framträdande backar och mot Colorado Avalanche var Lindholm en av matchens giganter. Han spelade nästan 23 minuter, stängde igen i defensiven och deltog i hemmalagets offensiva spel. Lindholm sköt och sköt, totalt sju skott på mål i matchen. Till slut fick han också in kvitteringspucken tillika sitt tredje mål för säsongen.
    - Man måste fortsätta skjuta och få folk på mål. Förr eller senare kommer en lyckad studs, det gäller bara att fortsätta jobba på det, sa Lindholm efter Ducks 26 seger för säsongen. Ducks leder alltjämt Pacific Division på 61 poäng efter 48 matcher.