Barrie

Samtliga tre topplag från Atlantic visade sin styrka och tog två poäng under natten. Boston vann mot Edmonton, Tampa mot Washington och Toronto mot Florida.
Det stoppade därmed Florida Panthers och även Detroit Red Wings från ta de välbehövliga poäng som behövdes för att hänga på i wildcardplatsen från den östra konferensen.

I Central Division lyckades Colorado Avalanche till slut få två poäng med sig från bortamatchen mot Vancouver Canucks, detta efter ett ruggigt effektivt powerplay som gav hela fem mål.
Dessutom fick vi se en svensk NHL-debutant, en dansk storspelande målvakt och en Viktor Arvidsson i fortsatt poängstim. Här är summeringen från nattens matcher:
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 4-5 (0-0, 4-3, 0-1, 0-1)
Colorado kan tacka sitt powerplay för nattens två poäng. För första gången sedan flytten från Quebec 1995 gjorde Avs fem mål i spelformen, samtidigt som Canucks släppte in så många i boxplay för bara sjunde gången genom tiderna.
Särskilt effektiva var Nathan MacKinnon som gjorde fyra poäng. Hans 4-5-mål i sudden var hans 100:e mål i karriären. Poängbäst blev däremot backen Tyson Barrie som noterades för ett mål och fyra assist. Det var första gången som en back noterades för fem poäng i samma match i Avs historia.
Gabriel Landeskog noterades för ett mål och en assist. Hans mål var hans 20:e för säsongen, en notering han nått fyra gånger tidigare i karriärern - bara Matt Duchene och Alex Tanguay har lika många sedan 1995. Målet var också hans 138:e i karriären, sjätte flest av en ytterforward i Avs historia.

Detroit Red Wings - Nashville Predators 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)
Viktor Arvidssons fina poängform fortsätter. Hans avgörande 1-3-mål i den tredje perioden var hans tionde poäng på de 11 senaste matcherna. Det kom efter 4:50 när han snappade upp en studsande puck i mittzon och kom fri med målvakten Jimmy Howard.
Scott Hartnell och Kyle Turris blev Predators övriga målskyttar i matchen. Roman Josi noterades för två assist och nådde 200 i karriären. Han passerade Ryan Suter för tredje flest assist av en back i Predators historia, han är dessutom den sjätte spelaren att nå 200 passningspoäng med Nashville.
Red Wings mål gjordes av Andreas Athanasiou och Tomas Tatar.

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
James van Riemsdyk gjorde matchen enda mål och Frederik Andersen räddade 40 skott när Leafs nollade Panthers och tog sin 11:e seger på de senaste 13 matcherna. Van Riemsdyks mål kom med 29 sekunder kvar av den första perioden och var amerikanens 25:e mål för säsongen. Det är fjärde gången van Riemsdyk gör så många mål under en och samma säsong vilket är näst flest i klubbens historia.
För Andersen var det sjunde segern av nio möjliga när han tvingats till minst 40 räddningar den här säsongen - nollan var hans andra den här säsongen när han fått minst 40 skott mot sig.
Två spelare jubilerade. Keith Yandle gjorde sin 800:e match och Patrick Marleau sin 1555:e vilket gjorde att han passerade Jarome Iginla för 12 flest genom tiderna.
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Taylor Hall fortsätter göra poäng, i natt kom hans 27:e i en 19 matcher lång poängsvit när han satte 1-1 i mittperioden. Hall har den längsta poängsviten i Devils historia sedan Patrik Elias hade 24 poäng under en 15 matcher långsvit under säsongen 1999-00.
Han är dessutom ensam om rekordet på 12 raka poängmatcher som laget spelat sedan Illa Kovalchuk mäktade med det 2011. Hall missade tre matcher med bruten tumme men har alltså kunnat fortsätta göra poäng efter det korta uppehållet.
På Halls mål assisterade Nico Hischier som nu har poäng i sex raka matcher.
Däremot räckte deras insatser inte till seger. Boone Jenner gjorde 1-0 i första perioden och i den andra satte Scott Harrinton 1-2 vilket räckte till två poäng för Blue Jackets.

Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 3-2 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Jakub Voracek stod för både kvitteringen och det avgörande målet i förlängning när Flyers drygade ett avståndet till två poäng mot Devils för tredjeplatsen i Metropolitan Division. Han kvitterade till 2-2 med 1:25 kvar att spela och av gjorde 1:26 in i sudden med sitt 13:e mål för säsongen. Även Nolan Patrick nätade för Flyers som vilade nyförvärvet från Red Wings Petr Mrazek och istället matchande Alex Lyon i kassen.
För Montreal innebar förlusten den sjätte i rad och nu är Montreal på väg att tangera bottenrekordet för minst antal segrar under en säsong (40) som de satte 2000-01.
I Flyers debuterade Oskar Lindblom med att spela 15:18 och skjuta ett skott på mål. Han ersatte Wayne Simmonds som drog på sig en överkroppsskada i matchen mot NY Rangers i söndags.
Voraceks övertidsmål var hans sjunde i karriären vilket är näst flest i Flyers historia. Claude Giroux noterades för 50 assist för fjärde gången i sin karriär bara Bobby Clarke: 9 och Mark Recchi: 4, har gjort det lika många gånger.
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 2-4 (0-3, 1-0, 1-1)
Brayden Points dubbel och Kris Kunitz 10:e mål för säsongen i den första perioden hjälpte Tampa att vinna toppmötet i Eastern Conference. För trots reduceringar genom Lars Eller och Alex Ovechkin kunde Tampa hålla undan. Nikita Kucherov fastställde slutresultatet när han fräckt släppte pucken mellan benen på Braden Holtby efter lite mer än halva tredje perioden.
Anton Strålman noterades för sin första poäng på sju matcher medan Kucherov utökade sin poängsvit till lika många. Tampa blev det första laget den här säsongen att nå 40 segrar.
Alex Ovechkins 2-3-reducering var hans sjätte mål på de senaste tio matcherna. Han leder NHL:s skytteliga på 36 mål och blev i natt den 29:e spelaren i historien att ha gjort 300 mål på hemmaplan. Särskilt framgångsrik med målskyttet har han varit mot just Tampa mot vilka han noterat 43 mål på 65 matcher.

St. Louis Blues - San Jose Sharks 2-3 (0-0, 2-3, 0-0)
Samtliga fem mål i Scottrade Center kom under den andra perioden och gjorde att Blues förlorade för fjärde matchen i rad, deras längsta förlustsvit den här säsongen.
Logan Couture och Mikkel Bødker stod för ett mål och en assist vardera i Sharks där även Joonas Donskoi blev målskytt. För Blues nätade Ivan Barbashev för första gången på fyra matcher och fick sällskap av Vladimir Tarasenko som satte 2-3 i slutet av perioden.
Oscar Sundqvist spelade sin första match för Blues sedan den 9:e januari, däremot saknades Vladimir Sobotka som missade sin första match för säsongen.
För San Jose var segern den tredje i rad och deras femte på de senaste sex matcherna. De drygade ut sitt försprång till Anaheim Ducks till tre poäng för andraplatsen i Pacific Division.
Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 3-4 (1-0, 1-2, 1-2)
Jets fick inte avsluta med en sjunde seger i sin tio matcher långa vistelse på hemmaplan. LA Kings tog istället sin tredje raka seger och delar nu tredjeplatsen i Pacific med Ducks på 71 poäng.
Hemmalaget tog dock ledningen i den första perioden genom Blake Wheeler som nu gjort nio poäng på sina senaste fyra matcher. Målet kom i powerplay, hans 32:a i den spelformen vilket är sjunde flest i klubbens historia.
Alec Martinez och Dion Phaneuf vände på matchen i den andra perioden med varsitt mål. Phaneuf har nu gjort tre mål på fyra matcher sedan trejden till Kings från Ottawa Senators. Dustin Byfuglien gjorde 2-2 men i den tredje säkrade Kings segern. Adrian Kempe gjorde sin andra assist för kvällen när han spelade fram Torrey Mitchell till 2-3 i upptakten och Dustin Brown avgjorde med sitt 2-4-mål efter 15:54. På målet noterades Anze Kopitar, med en assist, för karriärens 800:e poäng i sin 900:e NHL-match. Bara fyra spelare har fler matcher (Dave Taylor, Luc Robitaille, Dustin Brown & Marcel Dionne) och fler poäng än Kopitar i Kings.
Patrik Laine putsade till siffrorna i powerplay med sitt 28:e mål för säsongen med 49 sekunder kvar att spela.

Edmonton Oilers - Boston Bruins 2-3 (1-0, 1-0, 0-3)
Boston Bruins gjorde tre mål i den tredje perioden vilket vände det tvåmålsunderläge de hamnat i under matchens två första perioder och bärgade sin 13:e seger på ska 16 senaste bortamatcher.
Noel Acciari, Matt Grzelcyk och David Krejci noterades som målskyttar och målvakten Anton Khudobin för 18 räddningar i matchen. De enda som lyckades överlista honom var Ryan Strome och Juhjar Khaira och Khudobin tog sin sjätte seger på sina nio senaste starter.
Oilers förlorade för sjunde gången på sina åtta senaste matcher och är 2-15-2 när Connor McDavid inte gör poäng.