tor nsh 1719

Nashville Predators gav ett verkligt styrkebesked då Toronto Maple Leafs bortabesegrades med 4-0 i Scotiabank Arena.
Efter en stark defensiv insats där de bara tillät Toronto att avlossa 18 skott mot Pekka Rinne som höll sin tredje nolla för säsongen.

• Vi gör en riktigt bra match, säger Rinne till NHL.com/sv. Givetvis är vi väldigt solida i defensiven när vi bara släpper till 18 skott mot ett så pass skickligt lag. Jag tycker ändå att de hade en hel del farliga lägen, särskilt i den första och början av andra perioden, men ju längre matchen led desto bättre kontroll fick vi på lägena och kunde börja skapa mer lägen för oss själva.
    Predators kunde glädjas åt att åter ha målkungen Filip Forsberg tillbaka i laguppställningen efter en 17 matcher lång skadefrånvaro. Det blev ingen poäng från hans klubba mot Toronto men head coach Peter Laviolette var ändå belåten med svensken.
    - Han var bra idag, säger han om Forsberg som hade tre skott på mål och spelade 13:54 minuter i matchen. Han såg redo och skapade en del lägen.

TOR-NSH: Ekholm avlossar stora kanonen i powerplay

Målskyttar för Nashville var P.K. Subban, Colton Sissions, Kevin Fiala och Mattias Ekholm som gjorde 1-0 och som också noterades för en passningspoäng.
För Toronto, som hade två puckar i stolpen och fick ett mål bortdömt för offside, var detta den tredje förlusten på de fyra senaste matcherna.
- Vi fick en riktig lektion idag av ett rutinerat lag, säger Leafs head coach Mike Babcock. Särskilt i den tredje perioden då de verkligen visade ett stort tålamod och hela tiden låg rätt i banan, krigade, täckte skott och var noggranna med detaljerna. De gjorde en riktigt bra match.
Här är summeringen från nattens matcher:
Philadelphia Flyers - St. Louis Blues 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Philadelphia är inne i en rejäl svacka. I natt kom lagets sjunde raka förlust efter att St. Louis keeper Jordan Binnington höll nollan och tog sin första vinst i sin tre matcher långa NHL-karriär. Blues mål gjordes av Brayden Schenn, Vladimir Tarasenko och David Perron. Carl Gunnarsson noterades för en assist, hans första poäng för säsongen. Sex gånger den här säsongen har Flyers fått lämna isen utan att göra mål. Det är tillsammans med Vancouver Canucks flest i ligan

PHI-STL: Binnington nollar Flyers

Montreal Canadiens - Minnesota Wild 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Det blev ett minst sagt syrefattigt möte när Montreal Canadiens välkomnade Minnesota Wild till Bell Centre under måndagsnatten. Två vassa målvakter i form av Carey Price och Devan Dubnyk gick i clinch och resultatet blev ett möte som slutade 1-0. Hetast på gröten av Mikael Granlund som slog till med ett oassisterat mål 6:58 in på tredje perioden. Situationen uppstod efter en slarvig backhandpassning från Canadiens back Jeff Petry. Nollan var Minnesotas första den här säsongen och Dubynks första sedan 2 april förra året.
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)
Johnny Gaudreau är fortsatt het i Flames som vunnit fem av sina sju senaste matcher (5-1-1). I nattens seger mot Blackhawks gjorde han två mål vilket innebär att "Johnny Hockey" gjort 13 poäng (7+6) på den fem senaste matcherna.
Kedjekamraterna Sean Monahan och Elias Lindholm hade också fina kvällar för Flames som toppar Western Conference med 58 inspelade poäng, två före Vegas Golden Knights.
I Chicago gjorde Patrick Kane ett mål och en assist och Erik Gustafsson noterades för två assist.

CHI-CGY: Kane sätter pucken i nättaket via backhand

San Jose Sharks - Los Angeles Kings: 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Sharks vann för tredje matchen i rad då LA Kings besegrades i SAP Center med 3-1. Erik Karlsson hade ytterligare en match med fantastiskt flyt och stod för framspelningarna vid alla San Joses mål. Karlsson har nu gjort poäng i 13 raka matcher och har under den tiden samlat på sig 22 poäng (1+21). Sharks mål mot Kings gjordes av Joonas Donskoi, Tomas Hertl och Joe Thornton i öppen bur. LA:s mål gjordes av Anze Kopitar. En utvisning med 2:20 kvar av den tredje perioden på grund av för många spelare på isen, försvårade lagets chanser att skapa tryck för en kvittering i slutet.
SÅ GICK SNACKET:
"Kul att nå den milstolpen. Det har varit på gång ett tag. Det är alltid roligt att kunna hålla nollan och det är extra speciellt när man vinner med 1-0 då det verkligen behövs.
-- Wilds keeper Devan Dubnyk efter 30:e nollan i karriären.
"Jag var lite nervös men jag försökte bara hålla fokus på mitt jobb och stoppa puckarna, en i taget".
-- Blues målvakt Jordan Binnington efter första segern och nollan i NHL.
"Vi har spelat bra de senaste matcherna. Särskilt när vi haft ledningen i de tredje perioderna. Det finns en stor optimism i laget och förhoppningsvis kan vi fortsätta såhär nu".