LindholmZH

Av nattens fem matcher slutade endast en med hemmaseger. Stekheta Carolina Hurricanes gjorde jobbet på hemmaplan och tog fjärde raka segern. Här följer en sammanfattning av nattens matcher:

Detroit Red Wings - Calgary Flames 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)
Wings gjorde äntligen mål igen, men det hjälpte föga.
Tomas Tatar gav Detroit ledningen 8:06 in i den första perioden, när han med ryggen mot mål föste in pucken mellan benen på en skymd Chad Johnson.
I den andra perioden kvitterade Flames genom Garnet Hathaways första NHL-mål. Målet föll efter 3;40.
Matt Stajan gav Flames ledningen 2:31 in i den tredje perioden innan Anthony Mantha kvitterade efter 7:59, med sitt första mål för säsongen och tredje totalt i karriären.
Drygt fyra minuter senare kom avgörandet när svenske Mikael Backlund sopade in en puck från nära håll.

flames_112016a

Detroits Jimmy Howard räddade 23 av 26 skott och Chad Johnson, i Flames mål, räddade 21 av 23 skott.
New York Rangers - Florida Panthers 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Panthers tog ytterligare en fin skalp på bortaplan när man besegrade Rangers.
Chris Kreider gav Rangers ledningen efter 13:15 av den första perioden - hans fjärde mål för säsongen.
I den andra kvitterade Keith Yandle - som förra året spelade i Rangers - för gästerna. Målet kom i powerplay efter 14:43.
Mika Zibanejad såg till att Rangers än en gång tog ledningen i inledningen av den tredje perioden. Hans femte mål för säsongen kom efter 1:45 av slutakten. Men Panthers gav sig inte och kvitteringen kom genom lagets backstjärna Aaron Ekblad - som också gjorde sitt femte mål för säsongen - efter 7:54.

Zibanejad-bluejackets

Varken de tredje perioden eller förlängningen bjöd på fler mål och matchen avgjordes på straffar, där Rangers Mats Zuccarello och Brandon Pirri båda missade medan gästernas Vincent Trocheck och Aleksander Barkov båda gjorde mål.
James Reimer räddade 33 av 35 skott i Floridas mål. Henrik Lundqvist noterades för 28 räddningar på 30 skott för hemmalagets räkning.
Det här var Floridas fjärde och sista match på lagets roadtrip. En roadtrip som gett laget sex av åtta poäng.
Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Carolina avslutade lagets homestand på bästa möjliga sätt - tog fjärde raka segern.
Elias Lindholm gav Hurricanes ledningen efter 6:45 av den första perioden, när han bröt in från vänster bakom Connor Hellebyucks mål och hittade en lucka mellan målvakt och närmsta stolpen. Det var Lindholms första mål för säsongen.
Först i den tredje perioden kom nästa mål: Victor Rask utökade hemmalagets ledning i powerplay efter 2:39. Mark Scheifele reducerade för Jets med sitt elfte mål för säsongen efter 9:33 men med 1:43 kvar av matcher punkterade backtalangen Noah Hanifin tillställningen.

Rask

Hellebyuck räddade 37 av 40 skott i gästernas mål. Cam Ward räddade 28 av 29 skott.
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)
Columbus fortsätter att vinna - tog fjärde raka efter sent avgörande.

GettyImages-624662622

Hemmalaget började bäst och svenske Nicklas Bäckström inledde målskyttet efter 3:11 av den första perioden. Det blev också periodens enda mål.
I den andra bjöds vi på två powerplay-mål:
Gästerna rullade upp Washington med vackert passningsspel innan man kvitterade genom Nick Foligno efter 6:57, framspelad av Alex Wennberg. Hemmalagets Alexander Ovechkin gjorde 2-1 efter 10:31, hans nionde mål för säsongen.
Brandon Dubinsky kvitterade till 2-2, 14 sekunder in i den tredje perioden och med 54 sekunder kvar rullade Columbus upp Washington en gång till. Wennberg avslutade anfallet med sitt tredje mål för säsongen.
Braden Holtby räddade 20 av 23 skott. Gästernas Sergei Bobrovsky motade 19 av 21 skott.
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2-3 (0-0, 0-3, 2-0)
Ducks hade sju försök i powerplay, men gjorde bara ett mål i spelformen, något som inte räckte.
Efter en mållös förstaperiod vann lagen var sin period. Kings tog tag i taktpinnen i den andra perioden genom Jeff Carter. Först assisterade han Drew Doughty till 1-0-målet efter 2:15.

kings_112016

Sedan gjorde han själv två mål i powerplay. 2-0 kom efter 12:21 och bara 1:14 senare satte han 3-0, vilket var hans nionde mål för säsongen.
Antoine Vermette reducerade efter 3:34 av den tredje perioden, assisterad av Hampus Lindholm. Lindholm var även inblandad i Ducks andra mål. Han och Jakob Silfverberg stod för förarbetet i det helsvenska 2-3-målet som Rickard Rakell noterades för. Men närmare än så kom inte Ducks.
Kings målvakt Peter Budaj räddade 28 av 30 skott. Ducks dito John Gibson noterades för 26 räddningar.
Nattens utropstecken:
Jeff Carter visade gammal god form när han på egen hand avgjorde matchen mot Anaheim med två mål och en assist.
Nattens tre stjärnor:
Jeff Carter, Los Angeles Kings, 2 mål, 1 assist
Dougie Hamilton, Calgary Flames, 0 mål, 3 assist
Alexander Wennberg, Columbus Blue Jackets 1 mål, 1 assist
Så gick snacket:
"Det var inte många klapp på axlarna i omklädningsrummet. Man kan inte spela hockey i 20 minuter och förvänta sig att vinna i NHL." Ducks tränare Randy Carlyle efter 2-3 mot Kings
"Vi började slarvigt och de gav allt direkt från start, men vi blev bättre allteftersom." Columbus Jack Johnson om matchinledningen mot Washington
"Vi behöll fokus genom hela matchen och spelet kändes bra." Carolinas Cam Ward efter fjärde raka segern.
Vad är på gång:
Under natten mot tisdag spelas sju matcher med start 01:00 svensk tid. Allt avslutas med sista nedsläpp 4:30 när Sharks tar emot Devils.