cbj111816_169

Under natten som gick spelades det fem matcher i ligan. Tre av dessa slutade med hemmaseger. Nedan följer en sammanfattning av omgången:

Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 3-2 (0-0, 0-1, 3-1)
Viktor Rask blev frontfigur när Hurricanes vände mot Habs.
Jeff Petry gav gästerna ledningen efter 14:19 av den andra perioden, när han tog till vara på en målvaktsretur som studsat ut till den, för Petry, högra tekningscirkeln i offensiv zon. Jeff Skinner kvitterade, 3:12 in i den tredje perioden och nästan exakt fyra och en halv minut senare gav Teuvo Teräväinen hemmalaget ledningen (7:43), assisterad av Ron Hainsey och Rask.
Rask gjorde sedan det matchvinnande 3-1-målet efter 9:02 av slutperioden.
Andrew Shaw reducerade till 3-2 efter 15:29 men närmare än så kom inte Montreal.
Carolinas Cam Ward räddade 31 skott. Al Montoya räddade 15 av 18 skott för Montreal.

Skinner

Columbus Blue Jackets - New York Rangers 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)
Columbus besegrade Rangers och satte därmed ett nytt klubbrekord.
Svenske William Karlsson gjorde 1-0 efter 15:34 av den första perioden, när han tog tillvara på ett slarvigt uppspel från Rangersförsvaret. Slagskottet gick in mellan benen på Henrik Lundqvist, trots fri sikt.
I den andra perioden utökade Sam Gagner till 2-0 efter 5:38 innan Michael Grabner reducerade (11:04) med sitt elfte mål för säsongen.
Mika Zibanejad kvitterade till 2-2 efter 8:32 av den tredje perioden men där tog det stopp för Rangers. Matt Calvert - som tidigare under matchen fick ett slagskott i huvudet - gjorde, assisterad av Karlsson, 3-2 i numerärt underläge efter 11:35 och Boone Jenner spikade slutresultatet 4-2 med en sekund kvar av matchen.
Sergei Bobrovsky stod för 25 räddningar på 27 skott och Henrik Lundqvist räddade 20 av de 23 skott han fick emot sig.

wk111717_169

Washington Capitals - Detroit Red Wings 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Endast ett mål föll när Capitals besegrade Red Wings.
Nattens match i Verizon Center stod länge och vägde. Förgrundsfigurerna var målvakterna Jimmy Howard (27 räddningar) och Braden Holtby (25 räddningar). Båda två stod för ett par fina parader genom matchen och avgörandet kom efter att Howard inte riktigt kunde kontrollera returen från Dmitry Orlovs skott från blålinjen.
Jay Beagle snappade upp returen och rakade in den i mål. Det var Beagles fjärde mål för säsongen.
Tack vare segern är Washington nu endast fyra poäng bakom New York Rangers, som delar ledningen i ligan med Montreal Canadiens.
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 2-3 (0-1, 2-1, 0-0, 0-1)
Islanders kämpade väl men fick se sig besegrade i förlängning.
Pittsburgh inledde målskyttet genom ett powerplay-mål från Sidney Crosby efter 15:19 av den första perioden. Crosby tog hand om en studspuck och gjorde mål från snäv vinkel. En assistpoäng till Kris Letang.
Brock Nelson kvitterade efter 1:51 av den andra perioden med sitt femte mål för säsongen, även det i powerplay. Bara 33 sekunder senare gav Anthony Beauvillier hemmalaget ledningen. Men innan perioden var slut hade Trevor Daley kvitterat till 2-2. Hans mål kom efter 13:55.
En mållös tredje period tog matchen till förlängning och där avgjorde Pittsburgh genom Kris Letang, assisterad av Sidney Crosby, efter 1:34.
Hemmalaget Jaroslav Halak räddade 32 av 35 skott. Pittsburghs Matt Murray tog 20 av 23 skott.

Letang PIT 111816

Calgary Flames - Chicago Blackhawks 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
Chicago befäste ledningen i Central Division genom att bortaslå Calgary.
Ryan Hartman gav gästerna ledningen med den första periodens enda mål, vilket var Hartmans tredje för säsongen. Målet kom efter 7:42.
Det hände betydligt mer i mittperioden: Sean Monahan serverade Sam Bennett som kvitterade efter 3:33. Med 7:03 på klockan hade Calgary tagit ledningen. Den här gången var rollerna omvända. Bennett assisterade Monahan. Även Troy Brouwer fick poäng på båda målen.
Brent Seabrook kvitterade i powerplay efter 14:34.
Den tredje periodens enda mål kom med 2:23 kvar att spela och det var Marian Hossa som gjorde det. Chicago vann således med 3-2.
Gästernas Corey Crawford räddade 28 av 30 skott. Calgarys Chad Johnson noterades för 21 räddningar på 24 skott.

Marian Hossa Blackhawks Flames

Nattens utropstecken:
Kris Letangs ett mål och en assist såg till att Pittsburgh besegrade New York Islanders. Det var Letangs andra mål respektive nionde assist för säsongen och han har således gjort elva poäng på tolv spelade matcher.
Nattens tre stjärnor:
Viktor Rask, Carolina Hurricanes 1 mål, 1 assist
William Karlsson, Columbus Blue Jackets, 1 mål, 1 assist
Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins, 1 mål, 1 assist
Så gick snacket:
"Det var en enastående passning från en enastående spelare." Pittsburghs tränare Mike Sullivan om Sidney Crosbys framspelning till Kris Letangs matchvinnande mål i förlängningen.
"Jag tror aldrig att jag har fått ett slagskott i pannan förut." Columbus Matt Calverts kväll innehöll det mesta: 36 stygn, ett mål och en seger.
Vad är på gång:
Under lördagskvällen och natten mot söndag bjuds vi på elva matcher med start 19:00 svensk tid, då Philadelphia tar emot Tampa Bay.