TBL-VAN: Verhaeghe gör sitt första hat trick

Tampa Bay Lightning har fått upp ångan ordentligt efter en trevande start på säsongen. Under tisdagen tog laget sin åttonde raka seger när Vancouver Canucks fick det hett om öronen.

Canucks gick till paus efter 20 minuter med ett måls ledning tack vare Elias Petterssons 20:e fullträff för året. Därefter var det roliga slut. Loui Eriksson fick visserligen in en turlig puck till 2-2 i mittperioden. Men Bolts hade vaknat. Tyler Johnson gjorde 1-1 och Steven Stamkos 2-1 - assisterad av Brayden Point. Han återkommer vi till.
Bara 61 sekunder efter Erikssons kvittering började Bolts en mäktig kavalkad då Alex Killorn gav laget ledningen på nytt efter 16:07 och sen rann det iväg. Carter Veraeghe gjorde sitt tredje mål för säsongen när han, assisterad av Point, hängde fyran vid 17:06. Femman - ytterligare 31 sekunder senare - gjorde Nikita Kucherov framspelad av Brayden Point. Erik Cernak hann dessutom med att göra 6-2 efter 18:02 innan krutröken i den andra perioden - och främst inom fyra minuters spel - lagt sig.
Canucks var ett brutet lag inför den tredje och Brayden Point kryddade sina tre assist med att själv göra 7-2 innan Carter Verhaeghe gjorde 8-2 och 9-2 - och därmed fullbordade sitt första hat trick i NHL-karriären.
- Det känns ganska bra. Killarna försökte ge mig pucken där och Kucherov står för en vacker passning. De var en bra insats av hela laget, sa Verhaeghe till NHL.com/sv efter matchen.
Bolts lagkapten Steven Stamkos, som själv noterades för tre poäng i matchen, berömde Verhaeghe:
- Han har spelat med mer självförtroende på sistone och det såg vi ikväll. Han hade kunnat göra fyra eller fem mål, sa Stamkos och fortsatte:
- Det var så klart skönt att ha honom därute och Kucherov står för vackert förarbete. Och som du märkte av firandet på bänken var vi väldigt glada för hans skull.
Bolts tog alltså åttonde raka segern och har nu 11-2-1 som facit på de 14 senaste matcherna. Tack vare detta har man i rask takt marscherat upp till andraplats i Atlantic Division.
Här följer en genomgång av omgångens övriga elva matcher:
Washington Capitals - Ottawa Senators 6-1 (0-1, 3-0, 3-0)
Artem Anisimov gav gästerna ledningen i den första perioden. Men sedan tog det stopp. Mål från T.J. Oshie, Radko Gudas och Alexander Ovechkin vände på steken i den andra perioden. Oshie, Lars Eller och Ovechkin nätade i slutperioden och gav hemmalaget en komfortabel seger. Alexander Ovechkin har nu gjort 684 mål i karriären och han kättrade därmed upp till elfteplats i skytteligan genom alla tider - en plats han delar med Teemu Selänne. Capitals tog tredje raka segern och har nu vunnit 14 av sina 19 senaste matcher.

WSH-OTT: Ovi klättrar till 11:e plats genom tiderna

Nashville Predators - Boston Bruins 2-6 (0-1, 1-2, 1-3)
John Hynes föll i sin debut som Predators-coach när Boston Bruins gästade Nashville. David Pastrnak gav gästerna ledningen i den första perioden och Danton Heinen utökade i inledningen av den andra perioden. Filip Forsberg gjorde sitt 15:e mål för året när han reducerade. Patrice Bergeron utökade till 1-3 innan paus och Chris Wagner byggde på till 1-4 knappt tre minuter in i slutperioden. Mikael Granlund reducerade, assisterad av Forsberg. Men närmare än så kom inte Preds. David Krejci och Charlie Coyle satte två spikar i kistan. Boston bröt därmed en tre matcher lång svit utan seger. Preds föll för fjärde gången på fem matcher (1-3-1). Preds back Roman Josi noterades för en assist och har nu gjort poäng i elva raka matcher - vilket är den längsta poängsviten för en back den här säsongen och den längsta någonsin av en back i Predators historia.

NSH-BOS: Pastrnak nätar på Rinne med tungt slagskott

Florida Panthers - Arizona Coyotes 2-6 (0-0, 2-3, 0-2)
Arizona bärgade fjärde raka segern när man tog en fin skalp i Sunrise. Tredjemålvakten Adin Hill stoppade 37 skott i Antti Raantas och Darcu Kuempers frånvaro. Christian Dvorak gav Yotes ledningen. Två mål från Cats, genom Noel Acciari och Mike Hoffman, vände på matchen för Cats men där tog det stopp för hemmalaget. Oliver Ekman-Larsson, som assisterade Dvorak till 0-1, kvitterade. Taylor Hall gav gästerna ledningen - assisterad av "OEL". Carl Söderberg och Lawson Crouse nätade för gästerna i slutperioden. Arizona har klarat av 14 raka numerära underlägen över de fem senaste matcherna. Phil Kessel noterades för tre assist - hans högsta notering gällande poäng i en och samma match under säsongen.
New Jersey Devils - New York Islanders 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-1)
Islanders bärgade andra raka segern när lokalrivalen Devils övervanns under tisdagen. Devils föll samtidigt för andra matchen i följd. Isles hade ledningen efter den första tack vare mål från Casey Cizikas och Jordan Eberle. P.K. Subban kvitterade Cizikas ledningspuck däremellan. Nico Hischier och Kyle Palmieri gjorde var sitt mål i den andra respektive tredje perioden för Devils. Tom Kühnhackl kvitterade med sex minuter kvar. Anders Lee avgjode med 51 sekunder kvar av förlängningen. Noterbart är att MacKenzie Blackwood stoppade 37 skott i Devils-buren.
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 5-4 (2-2, 2-1, 0-1, 1-0)
Lagen delade broderligt på fyra mål i första perioden. Travis Konecny och Michael Raffl gav gästerna ledningen innan Lucas Wallmark och Warren Foegele såg till att Canes kom tillbaka. Hemmalaget ryckte sedan med två mål genom Jake Gardiner och Joel Edmundson. Nicolas Aube-Kubel och Travis Sanheim såg till att Flyers fick med sig en pinne. Dougie Hamilton, som även noterades för en assist på Edmundsons mål, avgjorde 1:58 minuter in på övertiden. Sebastian Aho noterads för två assist i matchen. Därmed är Flyers utan seger i fyra raka matcher (0-3-1). Canes studsade tillbaka till vinnarspåret och är nu 3-2-0 på de fem senaste.

CAR-PHI: Wallmark samlar fint upp returen och nätar

New York Rangers - Colorado Avalanche 5-3 (2-2, 2-1, 1-0)
Igor Shesterkin stoppade 29 av 32 skott I sin NHL-debut när Rangers tog en tung skalp och bröt en tre matcher lång förlustsvit. Laget vände 0-2 till seger. Avs sprang iväg genom må från J.T. Compher och Nathan MacKinnon i inledningen. Chris Kreider och Mika Zibanejad reducerade och kvitterade. Brady Skjei gav Rangers ledningen innan Compher skickade in kvitteringen. Mål från Ryan Strome och Artemi Panarin säkrade segern. Zibanejad, Strome och Panarin noterades även för var sin assist. Tony DeAngelo stod för två assist. Avs föll för andra matchen i rad och har nu två segrar på de senaste sju matcherna (2-4-1).

NYR-COL: Shesterkin stoppar Bellemare med benet

Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 4-3 (0-1, 1-1, 2-1)
Habs kräftgång fortsätter. Nattens förlust förlängde lagets vinstfria svit till sju matcher (0-6-1). Laget tog en tvåmålsledning genom Artturi Lekhonen och Nick Suzuki innan Frans Nielsen och Robby Fabbri såg till att Wings kom tillbaka. Victor Mete gav Habs ledningen på nytt innan Nielsen kvitterade igen. Filip Zedina blev segerskytt med knappt fyra minuter kvar. Det var Wings andra seger på fyra matcher. Habs nyförvärv Ilya Kovalchuk stod för två assist och har nu gjort tre poäng, samtliga assist, på två matcher. Red Wings har vunnit samtliga tre möten lagen emellan den här säsongen.
St Louis Blues - San Jose Sharks 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)
St Louis bröt en tre matcher lång förlustsvit under tisdagen. Tyler Bozak och Ivan Barbashev gav Blues ledningen i mittperioden. Timo Meier reducerade, assisterad av Erik Karlsson, innan David Perron sköt det matchavgörande målet. Karlsson reducerade i numerärt underläge drygt tre minuter kvar att spela.
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Calgary Flams tog tredje raka segern och femte segern på de åtta seanste under tisdagen. Elias Lindholm såg till att gästerna reste ifrån Chicago med båda poängen genom två mål i mittperioden, detta i hans 500:e NHL-match. Dominik Kubalik gav Hawks ledningen i den första perioden.

CHI-CGY: Lindholm nätar mellan benen på Crawford

Vegas Golden Knights - Pittsburgh Penguins 3-4 (0-2, 2-1, 1-1)
Gästande Pens ryckte åt sig en tremålsledning tack vare mål från Evgeni Malkin, Patric Hörnqvist och Dominik Kahun innan hemmalaget vaknade. Max Pacioretty och Paul Stastny nätade i mittperioden. Brandon Tanev gjorde det matchvinnande målet för Pens i början av slutakten. Reilly Smith reducerade på nytt för Golden Knights som dock inte kom närmre. Vegas segersvit om fyra raka matcher bröts därmed. Pens gjorde fyra mål på 16 skott på Marc-Andre Fleury.
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
Lagen delade broderligt på målen i första perioden. Ryan Getzlaf inledde målskyttet innan Eric Robinson kvitterade. Ondrej Kase nätade 24 sekunder in i den andra men mål från Nathan Gerbe och Zach Werenski gjorde att Blue Jackets hade ledningen efter två. Werenski utökade i slutet av den tredje perioden innan Kase reducerade för gästerna. Blue Jackets målvakt Elvis Merzlikins vann sin andra raka match och laget förlängde sin poängsvit på bortaplan till nio raka matcher. (6-0-3).
SÅ GICK SNACKET:
"Det var en arbetsinsats. Special teams vann matchen åt oss ikväll" - Rick Tocchet
"Utan mina grabbar, mina lagkamrater, hade jag aldrig nått den siffran och att vara i sådant sällskap är ganska stort. Men det är långt kvar och jag gör mitt bästa." - Alexander Ovehckin
"Många gånger har vi mött motgångar och bara smält. Idag fick de det där målet men vi bara fortsatte att spela." - Jeff Blashill
"Jag tycker vi kämpade. Det är som under hela säsongen. Fel misstag vid fel tillfällen." - Matt Duchene
"Vi spelade tight defensivt. Vi pratade om att spela bättre utan pucken och jag tycker att vi gjorde det ikväll." - Craig Berube