Hall P

Han hade inte varit på is i en matchsituation sedan december 2018. Men när Taylor Hall - saknad av Devils sedan han tvingades avbryta föregående säsong halvvägs in med en allvarlig knäskada - klev ut på isen igen i natt iförd den röda New Jersey Devils-tröjan märktes ingen nervositet. Matchad mot lokalrivalerna New York Rangers bjöd 27-åringen på en minnesvärd comeback då han först spelade fram superlöftet Jack Hughes till dennes tredje mål under försäsongen, för att sedan själv skicka in 2-0 med ett av sina signaturskott - det blixtrande handledsskottet i hög fart.

• Det kändes helt okej, säger Hall till NHL.com/sv. Matchen var lite ryckig då och då, men det var väldigt roligt att få spela match igen och att det dessutom gick bra var en bonus. Jag känner mig säker i mig själv som spelare och att jag inte tappat något. Samtidigt är det skönt att känna att man hänger med i en faktisk matchsituation.
    - När du ser honom spela känns det som han knappt varit av isen, hyllar Devils tränare John Hynes. Han var snabb, han tänkte spelet väl. Han gjorde de små sakerna rätt. Han utmanade offensivt. Det var upplyftande att se honom bjuda på en sådan insats direkt.
    Henrik Lundqvist i Rangers-målet hade inte mycket att sätta emot och fick släppa totalt tre puckar förbi sig under "sin halva" av matchen. Adam Huska som tog över lyckades något bättre, men i slutändan lydde resultattavlan 4 för Devils och 2 för Rangers.

Nedan följer en summering av nattens sex NHL-matcher:
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Om den tilltänkta Maple Leafs-kedjan med John Tavares, Mitchell Marner och Kasperi Kapanen hade det jobbigt under sin försäsongsdebut, hade deras konkurrenter om rollen som förstakedja - firma Andreas Johnsson-Auston Matthews-William Nylander - det desto roligare. Trion var inblandade i två av tre mål när Buffalo Sabres besegrades i nattens drabbning. Först spelade Matthews (och Kenny Agostino) fram Andreas Johnsson till 1-0 i powerplay. Sedan återgäldade Johnsson (och William Nylander) tjänsten när Matthews kunde sätta 2-0 i andra perioden. Maple Leafs bjöd för övrigt på en blågult influerad laguppställning med totalt sex svenskar: Johnsson, Nylander, Pontus Åberg, Dmytro Timashov, Rasmus Sandin och Timothy Liljegren. Linus Ullmark vaktade dessutom Buffalo Sabres kasse i två av tre perioder.

TOR-BUF: Ullmark stoppar Nylanders chans

Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)
Länge såg det ut som Calle Järnkroks 1-0-mål för Predators i första perioden skulle räcka hela vägen. Men hemmalaget Tampa Bay reste sig och bjöd på tre mål i tredje perioden vilket säkrade segern. Klassiska kedjan "Triplets" med Nikita Kucherov, Tyler Johnson och Ondrej Palat visade vägen genom att kombinera för det matchavgörande 2-1-målet med bara 39 sekunder kvar att spela av den tredje perioden. Dessförinnan hade 22-årige forwardstalangen Alexander Volkov kvitterat matchen i powerplay. Kucherov fastställde sedan slutresultatet 3-1 i tom bur.
Detroit Red Wings - New York Islanders 3-4 ÖT (1-0, 0-1, 2-2, 0-1)
Anthony Beauvillier blev hjälte för Islanders då han först kvitterade matchen till 3-3 1:34 kvar att spela av den tredje perioden, för att sedan sätta avgörande 4-3 endast 32 sekunder in på övertidsperioden. För Red Wings utmärkte sig 23-årige Taro Hirose med sina två assist. Hirose kämpar för att ta en plats i klubbens laguppställning till säsongsstarten och har hittills utmärkt sig positivt under försäsongen.
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 3-4 ÖT (1-2, 1-0, 1-1, 0-1)
I skuggan av orosmolnen som hopar sig kring Winnipeg Jets - kontraktssituationerna för Kyle Connor och Patrik Laine, Dustin Byfugliens potentiella pensionering - åkte Jets på en övertidsförlust mot St. Louis Blues i nattens drabbning. Blues inledde bäst och tog ledningen med 2-0 efter mål från Klim Kostin och Joel Edmundsson, men Nikolaj Ehlers reducerade innan första perioden var slut. I andra perioden spelade samme Ehlers sedan fram Adam Lowry till 2-2. I tredje perioden tog Jets ledningen med 3-2 via Gabriel Bourque, innan Blues' David Perron kvitterade till 3-3 med bara 33 sekunder kvar. Samme Perron avgjorde sedan matchen på övertid med sitt andra mål för kvällen.

WPG-STL: Ehlers snor pucken, nätar själv

Edmonton Oilers - Calgary Flames 6-2 (1-2, 2-0, 3-0)
Säsongens första Battle of Alberta slutade till Oilers fördel. Sam Gagner utmärkte sig mest för hemmalaget med sina tre poäng (ett mål, två assist) men även Joakim Nygård blev målskytt. Ytterligare svenskpoäng kom i form av Adam Larsson som plockade upp en assist för Oilers, samt Mikael Backlund och Oliver Kylington som stod för varsin assist för Flames.
New Jersey Devils - New York Rangers 4-2 (3-0, 1-1, 0-1)
Utöver framgångarna för Taylor Hall (och Jack Hughes) utmärkte sig Devils-talangen Michael McLeod, 21, positivt då han gjorde sitt andra mål under försäsongen. Brett Howden, 21, stod för två poäng - ett mål och en assist - för sitt New York Rangers.

TOR-BUF: Johnsson slår in retur i powerplay

SÅ GICK SNACKET:
"Jag fick ju spela i en väldigt bra kedja ikväll, så…"
- Devils Jack Hughes, som kamperade ihop med Taylor Hall, om ytterligare en framgångsrik försäsongsinsats
"Jag känner mig mer redo nu än inför någon annan säsong. Jag bestämde mig för att verkligen ta de här försäsongsmatcherna på allvar för de sätter tonen för vad som komma skall."
- Oilers Ryan Nugent-Hopkins, som stått för två mål på två matcher under försäsongen.