Colorado Avalanche har skaffat sig segerläge i slutspelsserien mot St. Louis Blues. Men det var inte de vanliga namnen Landeskog, Makar, MacKinnon eller Rantanen som klev fram när Avalanche vann med 6-3 i match 4 på bortais i Enterprise Center i St. Louis under natten mot tisdagen, svensk tid.

Matchens stora namn var Nazem Kadri. 31-åringen från London, Ontario i Kanada, gjorde tre mål och spelade fram till ett och nu leder Colorado med 3-1 i matcher.
Efter två mål av Kadri gick Colorado fram till 4-1 i andra perioden innan St. Louis reducerade till 4-3 via två snabba mål i powerplay i slutet av perioden.
- Vi höll emot bra där efter deras tryck mot oss i andra perioden när de gjort två PP-mål. Det är tufft med back-to-backmatcher på bortais… det handlar om att inte ge bort något och att hålla sig kall. Jag är stolt över grabbarna och det vi gjorde. Vi irriterade dem och vi spelade väldigt moget. Mycket bra, summerade Nazem Kadri matchen.
Colorado leder alltså med 3-1 i matcher när slutspelserien nu vänder tillbaka till Denver och Ball Arena. Nästa match spelas under natten mot torsdagen, nedsläpp klockan 02.00, svensk tid.
Kadri gav Avalanche ledningen med 2-1 efter 4:07 av den andra perioden efter ett två-mot-ett-läge där Blues försvarare Scott Perunovich inte hängde med riktigt. Efter att Devon Toews gjort sitt fjärde slutspelsmål fram till 3-1 bara 19 sekunder senare, ökade Kadri på till 4-1 efter 7:37. Han fullbordade sitt hattrick 9:38 in på den tredje perioden när gjorde 5-3. Kadri avslutade sedan en fullödig insats med att spela fram Mikko Rantanen till 6-3 i tom kasse med två sekunder kvar av matchen.

STL-COL, M4: Kadri sätter hattrick mot Blues

• Jag ville verkligen sätta min prägel på den här matchen; jag kom igång på allvar efter det första målet. Och som lag var vi väldigt bra, det var speciellt att kunna göra det här på bortaplan också, sade Kadri.
    Nazem Kadri kom till Colorado till säsongen 2019-20, efter fyra år i Toronto Maple Leafs. Han gjorde succé direkt med 18 slutspelspoäng (9+9) på 15 matcher, men förra säsongen begränsades Kadris slutspel till bara två matcher. Detta sedan han stängts av i åtta matcher efter en regelvidrig tackling mot Blues back Justin Faulk i den andra matchen mot St. Louis. Kadri spelade inte i de avslutande två matcherna (Colorado vann med 4-0) i den matchserien, och i de sex följande när Vegas Golden Knights spelade bort Colorado ur Stanley Cup-diskussionen med 4-2 i matcher.
    Nu är Nazem Kadri på väg att få revansch.
    Liksom Colorado Avalanche.
    Colorados tränare Jared Bednar var av förklarliga skäl mycket nöjd efter matchen.
    - Jag älskade det jag såg i spelet fem mot fem, sade Bednar. Vi gjorde en stark första och andra period innan vi hamnade i problem på grund av utvisningarna och de fick ett par mål. Det blev tajt, men vi redde ut det i tredje. En mycket, mycket bra match av oss, en lagseger.
    Colorado visade att laget har stor bredd, och att det inte bara är förstakedjan som kan producera. Kadri spelade i en kedja med Valeri Nichuskhin och Mikko Rantanen; det blev sju poäng (4+3) från den trion. Nazem Kadri har nu gjort tio poäng (5+5) på åtta matcher i slutspelet.
    Bednar strök under lagets bredd när han kastade in Alex Newhook i slutspelselden. Den 21-årige centern från New Foundland gjorde därmed sin första match i playoff i år och sin bara nionde totalt. Newhook spelade i drygt åtta minuter i fjärdekedjan med Nicolas Aube-Kubel och J.T. Compher och registrerades för en assist.

STL-COL, M4: Colorado gör tre mål i rad

• Jag kände att "Newie" var hungrig och redo att få spela och jag tyckte att det var rätt tid att ta in honom nu. Han var fantastiskt bra. Hans assist på ett viktigt mål (Erik Johnsons kvittering till 1-1 i början av andra perioden) var stor för oss. Han visade allt han kunde, väldigt, väldigt bra, analyserade Bednar.
    Efter Kadris hattrick har nu Colorado tre matcher på sig att stänga serien. De lag som tar en 3-1-ledning i en matchserien går vidare i 90,5 procent av fallen. Fixar Avalanche det redan i match 5?