nos

Vegas Golden Knightsin ja Winnipeg Jetsin neljättä konferenssifinaalia ei ole pelattu kahtakaan minuuttia, kun Jetsin kookas puolustaja Tyler Myers estää Golden Knightsin nelosketjun laitahyökkääjän Ryan Carpenterin menoa ja joutuu kahden minuutin jäähylle. Se rangaistus olisi kannattanut jättää ottamatta.
Jonathan Marchessault antaa oivallisen poikittaissyötön, ja William Karlsson laukoo suoraan syötöstä Golden Knightsin johtoon jo ajassa 1.55.

Siirtymä kolmanteen erään. Jets on hallinnut ottelua, ja Myers on saanut kovan painostuksen jälkeen tasoitettua ottelun 2-2:een. Jetsin puolustaja Dustin Byfuglien saa siniviivalle kutipaikan ja yrittää lämätä kiekon suoraan syötöstä maalille. Byfuglien sutaisee kiekosta kuitenkin ohi, ja Reilly Smith pääsee irti.
Smithin kulma on melko pieni, mutta hän laukoo silti kovasta vauhdista kiekon Connor Hellebuyckin vartioiman maalin etukulmasta sisään. Golden Knights johtaa 3-2. Eikä Jets sitä johtoa enää kiinni saanut kovasta yrityksestä huolimatta.
- En oikeastaan ajatellut mitään, kun hän luisteli kiekon kanssa tekopaikkaan. Ja sitten hän vain meni ja meni. Kun kiekko oli maalissa, ihmettelin, että mitä oikein tapahtui, Golden Knightsin hyökkääjä Pierre-Edouard Bellemare kertasi osumaa.

Smith antoi kiitosta joukkueensa puolustukselle, jonka hyvä työ avaa paikkoja hyökkääjille. Voittomaalissa hän yritti luistella mahdollisimman kovaa, jotta saisi tilaa laukaukselleen.
- Toivoin, etten joutuisi syömään hänen (Byfuglien) laukaustaan. Joskus kolmannessa erässä jää on niin huono, että tuollaisia pomppuja sattuu. Olin onnekas, Smith kertasi.
Vegas Golden Knights siirtyi sarjassa jo 3-1 johtoon, ja yllättäjäjoukkue on enää voiton päässä Stanley Cup -finaaleista. Vai voiko ritareita enää kutsua yllättäjäjoukkueeksi?
Viimeisimmät uutiset NHL:n pudotuspeleistä kertoo Twitterissä [@NHL\_fi]
Jets sai havaita jälleen karulla tavalla, että Golden Knights käyttää armotta tilanteen hyväksi, jos heille sellaisen antaa. Jets on tavallaan lohduttomassa tilanteessa: se pelaa erinomaista jääkiekkoa, mutta mikään ei näytä riittävän. Golden Knights venyy aina vain parempaan ja parempaan.
Yksi hyvän joukkueen tunnusmerkeistä on, että pienemmän roolin miehet nousevat välillä ratkaisijoiksi. Golden Knights meni johtoon, kun nelosketjun miehet pääsivät vauhtiin. Bellemare kiersi maalin. ja Tomas Nosek suti maalin edestä lukemiksi 2-1.

• Nosek on toimittanut kiekon maalille varmaan sata kertaa, minä en kertaakaan. Sen takia ajattelin kääntää kiekon luukulle. Hän on aina maalilla, kun pelaa kiekon sinne, Bellemare heitti.
    Nosek on yksi Vegas Golden Knightsin raskaan työn raatajista, jotka ovat raivanneet tilaa joukkueen kärkipelaajille. Hän on joutunut kamppailemaan paikasta pelaavassa kokoonpanossa, mutta nykyotteilla peliaikaa on kyllä tulossa. Nosek osoitti erinomaista pelirohkeutta esimerkiksi kolmannessa erässä, kun hän rynnisti keskialueelta hyökkäysalueelle huolimatta järkälemäisen Byfuglienin taklausyrityksestä. Nosek ajoi puolustajan ja laidan välistä väkisin läpi.
    Nosekin tunnetilat vaihtuivat laidasta laitaan, sillä hän otti ennen osumaansa tyhmän rangaistuksen kaukana omasta maalistaan. Tshekkilaituri vastasi huonoon suoritukseensa parhaalla mahdollisella tavalla.
    Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant ei kuitenkaan hyllyttänyt nelosketjun laituriaan, vaan päästi hänet takaisin kehiin.
    Lisää aiheesta: [Fleury johdatti Vegasin kolmanteen voittoon\]
    - Jäähyn jälkeen tuntui pahalta. Virheen voi tehdä, mutta sen jälkeen pitää tulla takaisin. Oli vapauttavaa saada onnistuminen heti perään, Nosek sanoi.
    - Pukukopissa on hyvä kemia, ja me yritämme tukea toisiamme. Tämä voitto ei kuitenkaan merkitse vielä mitään. Meidän pitää olla valmiina seuraavassakin pelissä, hän jatkoi.
    Erik Haulan mukaan periksiantamattomuus on ollut joukkueen kantava teema koko kauden.
    - Ykkösketjumme on ollut fantastinen, mutta muutkin ketjut ovat antaneet panoksensa. Hienoa, että Bellyn (Bellemare) ketju sai palkinnon hyvästä työstään, Haula kehui.
    Bellemare oli tyytyväinen siihen, että Vegas Golden Knights pääsi peliin mukaan heti ottelun alussa. Kun Golden Knights pääsee johtoon, sitä on vaikea voittaa. Maalivahti Marc-Andre Fleury oli huippuvireessä varsinkin kolmannessa erässä, kun Jets painoi kovaa päälle.

Eikä kotijoukkueen tunnelma latistunut, vaikka Jets pääsi tasoihin.
- Olemme tehneet samaa koko kauden ajan. Tunnetila ei nouse liian korkealle eikä laske liian matalalle, Bellemare sanoi.
- Olemme ainutlaatuinen joukkue. Tämä on ollut koko sarjan tarina. He tekivät maalin, mutta me emme anna periksi, totesi puolestaan Karlsson.
Bellemare kertoi, ettei hän edes ajattele olevansa nyt konferenssifinaaleissa.
- Jo harjoitusleirillä ajatuksena oli, että yritämme vain olla koko ajan parempia. Ja joka pelissä olemme yrittäneet samaa. Aina on jotain parannettavaa.
Niin hyvä kuin Golden Knights on ollutkin, Jets tulee viidenteen kamppailuun erittäin sisuuntuneena. Se tietää, ettei peruspeli enää riitä, vaan joukkueen on ylitettävä itsensä.
- Tämä on hyvä tilaisuus meille. Hienoa mennä aikaiseen otteluun ja lyödä kaikki peliin, Haula sanoi.
- Eletään hetkessä ja päivä kerrallaan, Karlsson komppasi.
- Kukaan ei ole vielä tyytyväinen. Huomenna on uusi päivä, Marchessault naulasi.