NHL-kausi 2019-20 laitettiin tauolle koronavirusuhan takia 12. maaliskuuta. NHL.com luo tauon aikana katsauksen kaikkien 31 joukkueen edesottamuksiin tällä kaudella. Tänään tarkastelussa on Philadelphia Flyers.

Philadelphia Flyers
Tilasto:41-21-7, 89 pistettä
Sarjatilanne:Toisena Metropolitan-divisioonassa
Kausi pähkinänkuoressa
Philadelphia Flyers on ollut yksi sarjan kuumimmista joukkueista vuonna 2020. Pudotuspelipaikasta taistelemisen sijaan joukkue vääntääkin Metropolitan-divisioonan ykkössijasta.
Tammikuun 8. päivä Flyers kukisti Washington Capitalsin 3-2 ja on tuosta päivästä lähtien summannut saldon 19 voittoa, kuusi tappiota varsinaisella peliajalla ja yksi tappio varsinaisen peliajan jälkeen. Vain Boston Bruins on pystynyt yhtä kovaan saldoon kyseisen ajanjakson aikana. Flyersin vahva talvikausi sisältää yhdeksän ottelun voittoputken, jonka joukkue kokosi 18. helmikuuta-7. maaliskuuta. Joukkue nousi tuolloin pisteen päähän divisioonan kärkijoukkue Capitalsista.
*** ***Lisää aiheesta: [Philadelphia Flyersin parhaat pelaajat tällä kaudella ]
Hurjan vireen arvo nousee edelleen, kun katsoo taaksepäin vuodenvaihteeseen ja voittosarjaa edeltäneeseen aikaan. Joulukuun 11.-15. päivä Flyers hävisi kaikki kohtaamiset kolmen ottelun vieraskiertueella, joukkueen maalipörssin jaetulla kärkipaikalla olleella Oskar Lindholmilla (11 maalia) todettiin luusyöpä, ja Flyers vielä hävisi kuudesta ottelusta viisi 28. joulukuuta-7. tammikuuta.
Tuossa vaiheessa Flyers oli Itäisen konferenssin jaetulla toisella villi kortti -paikalla ja 15 pisteen päässä sarjajohtaja Capitalsista.
Maalivahdit Carter Hart ja Brian Elliott ovat olleet avainpelaajia Flyersin loistavan jakson aikana. Hartin saldo 14 aloittamastaan ottelusta on 11 voittoa ja kolme tappiota varsinaisella peliajalla. Hänen huippujaksonsa alkoi 8. tammikuuta voitolla Capitalsista, ja hän on päästänyt kaksi maalia tai vähemmän 11 kertaa jakson aikana. Elliottin saldo kymmenestä viime startista on 7-2-1. Mukana on kaksi nollapeliä.

phi_snapshot_provorov

Hart ja Elliott ovat aloittaneet 67 Flyersin 69 tämän kauden ottelusta. Viime kaudella joukkue teki NHL-ennätyksen, kun kahdeksan eri maalivahtia aloitti joukkueen maalilla. Hart on ollut erityisen dominoiva kotiareena Wells Fargo Centerissä, missä hänen tilastonsa ovat 19-3-2. Päästettyjen maalien keskiarvo on 1,58 ja torjuntaprosentti 94,5 kaikkiaan 24 kotiottelussa.
Joukkueena Flyers on päästänyt vastustajan laukomaan keskimäärin vain 28,7 kertaa kohti maalia ottelussa. Viime kaudella lukema oli 32,5, ja nyt Flyersin lukema on sarjan matalin. Ottelukohtainen päästettyjen maalien keskiarvo 2,77 on NHL:n seitsemänneksi paras. Petrausta viime kauteen on tullut huimasti, sillä tuolloin lukema oli 3,41 ja sarjan kolmanneksi heikoin.
Maalivahti Hartin, 21, tavoin moni muu nuori pelaaja on kypsynyt isompaan rooliin. Hyökkääjä Travis Konecny johtaa joukkueen tilastoja 24 maalillaan ja 61 pisteellään. 23-vuotias hyökkääjä pelasi tällä kaudella ensimmäistä kertaa tähdistöottelussa.

Puolustaja Ivan Provorov on ollut Flyersin peliaikatilaston ykkönen neljännellä kaudella peräkkäin, kun hän on kellottanut peliaikaa keskimäärin 24.50 minuuttia ottelussa. 23-vuotias Provorov on puolustajien maalipörssin jaetulla yhdeksännellä sijalla tehtyään 13 maalia.
Läpimurtopelaaja
Philippe Myers. 23-vuotias puolustaja aloitti kauden AHL:ssä harjoitusleirin jälkeen, mutta herätti jälleen valmennuksen kiinnostuksen, ja hänet kutsuttiin ylös 31. lokakuuta. Hän on jaetulla toisella sijalla sarjan tulokaspuolustajien plus-miinustilastossa lukemalla +17 ja kahdeksantena tulokaspuolustajien pistepörssissä saldolla 4+12=16. Peliaikaa hän on kellottanut keskimäärin 17.06 minuuttia per ottelu.
Vakuuttavin voitto
8. helmikuuta, Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2-7. Kaksi päivää New Jersey Devilsille kärsityn 0-5 kotitappion jälkeen Flyers meni Capital One Arenaan ja aiheutti Capitalsille kauden rumimman tappion. Flyersin keskushyökkääjä Sean Couturier teki ensimmäisen avauserän kahdesta maalista. Capitalsin hyökkääjä T.J. Oshie tasoitti, mutta Philadelphia teki kuusi seuraavaa maalia.
Kiehtovin ottelu
3. lokakuuta: Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks 4-3. Flyers avasi kautensa Euroopassa ja pelasi Prahan O2 Arenassa ensimmäisen ottelunsa Alain Vigneaultin komennossa. Travis Konecny teki pisteet 2+1 ja Carter Hart torjui 28 laukausta.