golden knights 011523

Vegas Golden Knights har kommit tillbaka från underlägen efter två perioder och vunnit fyra gånger den här säsongen, endast Anaheim Ducks har vunnit fler (fem).

Under lördagens match mot Edmonton Oilers var laget nära att komma tillbaka ännu en gång, men närmare än William Karlssons 3-4-reducering i slutet kom inte Vegas..

VGK-EDM 3-4

• Det kändes bra. Det var ett viktigt mål precis före pausen. Men tyvärr kunde vi inte göra ett fjärde. Det kändes bra dock, sa svensken till NHL.com/sv efter matchen.
    Nej, Karlsson kunde inte glädjas fullt ut av sitt mål eftersom Vegas kammade hem noll poäng i matchen.
    - Ibland klickar det inte som man vill. Vi pinchade och vi forwards låg lite högt och kunde inte täcka upp för våra backar. Vi försökte vara aggressiva och skapa chanser. Ibland går det inte ens väg. Det var lite olyckligt, om ni frågar mig.
    Oilers gjorde två tidiga mål innan Vegas kom igång och efter det fick Golden Knights jaga under hela matchen.

VGK-EDM: Karlsson skickar in ett direktskott i andr

• Vi skulle hellre leda med 2-0 än att ligga under. Det är alltid trevligare att spela med ledning. Vi har studsat tillbaka många gånger tidigare under säsongen men idag fanns det inte där. Jag skulle säga att vi gjorde många bra saker där ute. Det ska vi inte glömma. Vi måste lära av våra misstag och ta med det positiva till nästa match, sa Karlsson och pekade på direkta förbättringspunkter:
    - Vi måste få in den bakom deras försvar och spela som en enhet om fem. På mitt mål var det en bra pinch av "Marty" och gör vi det blir det bra. Men vi hade chanser på spelvändningarna också och det gäller att sätta de chanserna när de uppstår.
    Karlssons fullträff mot Oilers var hans nionde mål och 30:e poäng för säsongen. Med det är han fyra i Golden Knights poängliga.