VAN-NSH: Pettersson använder kroppenn,styr in mål

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värde att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Vancouver Canucks Elias Pettersson hade en fin kväll hemma i Rogers Arena och svarade för ett mål och en assist när Nashville Predators besegrades med 6-2.

I mitten av den första perioden slog han en smart skottpassning till Brandon Sutter som elegant vinklade in 2-0 till hemmalaget i powerplay.

58 sekunder in i den andra perioden noterade 21-åringen ytterligare en passningspoäng då Alexander Edler avlossade ett skott från blå som styrdes via Pettersons bakdel, vidare på Tanner Pearson och in i mål.
Jacob Markström vaktade kassen för Canucks och stod för 36 räddningar (0,947) i matchen och var lysande i den andra perioden då Predators jagade för att komma ikapp och matade iväg 19 skott på mål.
- Vi visste att de skulle komma mot oss rejält efter vårt tidiga mål i den andra perioden, säger Markström, som utsågs till matchens andra stjärna, till NHL.com/sv. Det var viktigt att göra ett par bra räddningar där och få stopp på dem. Det känns bra att kunna steppa upp när laget behöver dig, särskilt den här tiden på året.
Segern var Markströms 21:a på 40 starter.
I Nashville stod Calle Järnkrok för en målgivande passning. Han har gjort 28 poäng (12+16) på 50 matcher den här säsongen.
I Vancouver fanns gott om hockeylegendarer på läktaren inför onsdagens hyllning av Henrik och Daniel Sedin. Bland annat syntes Markus Näslund koppla av på läktarplats med Trevor Liden och Stan Smyl.
- Trevor, "Steamer" och Näslund var inne i omklädningsrummet och hälsade på innan matchen. Det var stort, säger Markström. Dessutom har Daniel och Henrik smugit omkring här i arenan den senaste tiden och det är alltid kul att träffa dem

SJS-CGY: Karlsson nätar med direktskott från cirkeln

ERIK KARLSSON MED 1+1 DÅ SHARKS FÖLL
Erik Karlsson stod för ett mål och en assist då San Jose Sharks föll hemma mot Calgary Flames med 2-5. Karlsson reducerade till 1-3 i slutet av den första perioden då han drev upp pucken ur egen zon, väggspelade med Barclay Goodrow vid offensiv blå och avslutade direkt då han fick tillbaka pucken. Skottet avlossades på studsande puck vilket lurade Flames-keepern David Rittich.
I Flames stod Mikael Backlund och Rasmus Andersson för förarbetet vid 1-0-målet av Milan Lucic. Backlund står med det på 27 poäng (6+21) på 57 matcher, Andersson på 16 poäng (4+12) på 57 matcher. Elias Lindholm assisterade i powerplay då Matthew Tkachuk satte 5-2 i upptakten av den tredje perioden.

ÖVRIGA SVENSKA NOTISER FRÅN NATTEN
... Arizona Coyotes lagkapten Oliver Ekman-Larsson var tillbaka i spel i 3-2-segern mot Montreal Canadiens efter att ha missat de fyra senaste matcherna på grund av skada. OEL drog på sig en underkroppsskada i matchen mot Los Angeles Kings den 30:e januari. I matchen mot Canadiens hade han 17:50 minuters istid, spelade -1 och hade fyra utvisningsminuter.

CBJ-TBL: Kucherov avgör för Lightning på övertid

... Nicklas Backstrom slog två målgivande passningar då Washington Capitals förlorade med 3-5 mot New York Islanders. Det tar honom upp på 44 poäng (10+34) på 47 spelade matcher den här säsongen. Också Carl Hagelin noterades för en assist i matchen. Han har nu gjort åtta poäng (3+5) på de nio senaste matcherna. Totalt har det blivit 17 poäng (4+13) på 44 matcher den här säsongen för Hagelin.
... Victor Hedman slog en elegant passning och bjöd Nikita Kucherov på öppet mål i övertidsspelet då Tampa Bay Lightning besegrade Columbus Blue Jackets med 2-1. Assisten var Hedmans 37:e för säsongen och totalt 46:e poäng. Tidigare i matchen deltog Emil Bemström i förarbetet till 1-1-kvitteringen. Bemström har gjort 14 poäng (5+9) på 43 matcher den här säsongen.