wild win

Nattens två matcher slutade med två bortasegrar. Ottawa Senators vann med 4-3 mot Toronto Maple Leafs och Minnesota Wild besegrade Chicago Blackhawks med 2-1.
Här är summeringen från nattens matcher:

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 3-4 (0-1, 1-1, 2-2)
Det var med en 8-2-förlust som Senators skrinnade in på isen i Air Canada Centre, en storförlust som kommit efter att laget haft två raka segrar dess för innan.
Gästerna fick en fin start. I den första perioden satte Tomas Chabot och i inledningen av den andra ökade Mike Hoffman på till 0-2 från slottet efter att Matt Duchene hittat honom med en precis passning. Men ledningen höll inte perioden ut. Med 1:50 kvar att spela drog Andreas Borgman iväg ett skott som via Duchene letade sig in bakom målvakten Craig Andersson.
Det gav energi till Leafs som redan i tredje periodens första minut kvitterade genom James van Riemsdyk. Matchen stod och vägde men då klev Gabriel Dumont fram och gjorde säsongens första mål och gästerna var åter i ledning.
William Nylander förlängde sedan sin poängsvit till fyra raka matcher när han spelade fram Morgan Rielly till 3-3 och Leafs hade kommit tillbaka ännu en gång. Men det var till slut Senators som fick sista ordet. I ett tre-mot-etta spelade Duchene fram Tom Pyatt som lyfte in segerpucken.
- Det kändes så bra att se den gå i, jag har inte gjort mål på ett tag så det kändes bra för egen del. Alla hade roligt och Anderson var väldigt bra. Det var skönt att vinna, vi har gjort framsteg de senaste veckorna, sa Pyatt efter matchen.

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Det effektiva powerplayet som Blackhawks visade upp i förrgår var bortblåst till matchen mot Wild. Trots tre chanser i numerärt överläge lyckades de inte överlista Devan Dubnyk en enda gång.
Men ett mål fick de in, i spel fem-mot-fem. Brent Seabrook, som var bänkad i förrgår för första gången i sin NHL-karriär, var tillbaka i laget och satte en retur bakom Dubnyk på Michal Kempnys retur. Det gav hemmalaget ledningen med 1-0 i en första period där de också var det bättre laget. Chicago vann skotten med 14-5 men Dubnyk spikade igen och Wild kunde komma tillbaka.
Jonas Brodin satte sitt fjärde mål för säsongen halvvägs in i den tredje och kvitterade för gästerna. Hans slagskott från sin vänsterbacksposition touchade Blackhawks forward Tommy Wingels och ställde Anton Forsberg som vaktade Chicagos mål.
I den tredje satte sedan Ryan Suter gästernas matchvinnande mål. I spel fyra-mot-fyra följde han med upp högt i anfallszon och skickade in ett välplacerat skott bakom Forsberg.
- Det är härligt. Nu har vi en ledig dag imorgon med lite momentum med oss. Förhoppningsvis blir vi inte av med det till helgens match mot Winnipeg Jets, sa lagets tränare Bruce Boudreau efter matchen.
Jets seger innebär att det tätnar ännu mer i racet om wildcardplatser i Western Conference.
Innan matchen meddelade Chicago att de trejdat Richard Panik och Laurent Dauphin till Arizona Coyotes I utbyte mot Anthony Duclair Adam Clendening.