Lindholm

I och med firandet av Columbus Day hade två av matcherna tidig start under måndagen i NHL och fansen kunde fira den lediga dagen med spännande hockey och en handfull svensk-poäng.

Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg satte sina första fullträffar för säsongen under natten, men den kanske mest glädjande noteringen från matchprotokollen hämtar vi från drabbningen mellan Islanders och Sharks där målvakten Robin Lehner kunde plita ner sin första nolla för säsongen, hans nionde totalt.

ANA-DET: Lindholm får det att rassla i nätet

Här är en titt på vad de svenskar som var i farten i NHL i natt uträttade:
New York Islanders - San Jose Sharks: 4-0Robin Lehner, Melker Karlsson, Marcus Sörensen, Erik Karlsson
Lehner debuterade mellan stolparna för Islanders och visade direkt upp ett stort spel för hemmapubliken i Barclays Center då han höll nollan mot San Jose Sharks.
- Vi gjorde en bra match och det var roligt att spela, säger Robin Lehner till NHL.com/sv efter matchen. Vi mötte ett riktigt bra lag så det var härligt att vinna efter den här starka laginsatsen.
Lehner stoppade Sharks alla 35 avslut på mål gav ett lugnt och stabilt intryck. För det belönades han med matchens första stjärna och skrev också in sig i Islanders historiebok som den första målvakten i laget som någonsin hållit nollan i sitt första framträdande med laget.
- Jag är nöjd med mitt spel idag. Det var lite nervöst i början men jag fick göra några enkla räddningar tidigt vilket gjorde att jag kom in i det bra. Det har känts bra på campen och på träningarna den sista tiden, så det är bara att bygga vidare från den här starten.

NYI-SJS: Lehner står för nolla i Islanders-debuten

27-åriga Lehner, som under sommaren berättade att han brottats med psykisk ohälsa och missbruk under delar av sin karriär och inför säsongen vistats på ett behandlingshem i Arizona, fick mycket beröm av fans och lagkamrater för sitt spel efter matchen.
- Nu är jag tillbaka på isen och får göra det jag älskar, säger Lehner som nu vill se framåt. Jag känner mig helt frisk och bättre än någonsin. Jag ser det här som början på ett nytt kapitel i min karriär med ett nytt lag i en ny stad. Jag ser verkligen fram mot fortsättningen.
I Sharks hade Erik Karlsson inte någon rolig Columbus Day. Han spelade mest av alla på isen, 28:27 minuter, men han hade också sämst +/--statistik v alla aktörer med -3.
Marcus Sörensen spelade 11:21, varav 2.35 i boxplay. Han hade ett skott på mål.
Melker Karlsson spelade 9:15, varav 1:26 i numerärt underläge. "Melkman" hade två avslut på mål.
Boston Bruins - Ottawa Senators: 6-3Magnus Pääjärvi
Senators Magnus Pääjärvi var ensam blågul representant på isen då Bruins övertygande vann med 6-3 i TD Garden.
Han spelade 16 byten i matchen för totalt 11:31 minuters istid. Av det var 1:35 i spel i numerärt underläge. 27-åriga Pääjärvi hade ett skott och ett täckt skott i matchen.
Buffalo Sabres - Vegas Golden Knights: 4-2
Oscar Lindberg, William Karlsson, Patrik Berglund, Rasmus Dahlin
Buffalo Sabres har, efter förlusten i premiären, nu två raka segrar och det unga laget imponerade då de besegrade Vegas Golden Knights.
Patrik Berglund noterades för en assist då han rafsade en tekning till Kyle Okposo, som i sin tur la pucken till Marco Scandella vars avslut hittade in bakom Marc-Andre Fleury.
Rasmus Dahlin spelade 18:37 minuter och 23 byten, men väntar fortfarande på sin första NHL-poäng.

dahlin2

I Vegas fick William Karlsson göra sina första poäng för säsongen då han stod för framspelningarna till Golden Knights båda mål. Karlsson spelade 19:12 minuter och hade ett skott på mål i matchen.
Oscar Lindberg spelade -1 efter 13:22 minuters speltid, varav 2:08 i powerplay och 33 i boxplay. Han hade inget skott på mål.
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 3-2 (e. str)
Gustav Nyquist, Christoffer Ehn, Jakob Silfverberg, Rickard Rakell, Hampus Lindholm, Isac Lundeström, Marcus Pettersson
Red Wings Gustav Nyqvist spelade -1 efter 16:43 minuters istid mot Ducks. Han hade ett skott på mål då han i slutet av den första perioden kom fri med John Gibson som kunde rädda med axeln. Gibson räddade dessutom Nyquists försök i straffläggningen.
Christoffer Ehn spelade +1 efter 15:36 minuters speltid i Detroit. Han noterades för ett avslut på mål.
I Anaheim NHL-debuterade Isac Lundeström då han klev in som center mellan Andrew Cogliano och Kiefer Sherwood. 18-åringen spelade 14:23 minuter, varav 1:10 var i numerärt underläge. Lundeström spelade +1 och hade en fin chans att avgöra i sudden.
Jakob Silfverberg gjorde säsongens första mål då han tryckte in en retur efter en inbrytning av Adam Henrique. Silfverberg har öppnat säsongen fin och gjort fem poäng (4+1) på de tre inledande matcherna.

ANA-DET: Silfverberg utjämnar matchen

Också Hampus Lindholm skrev in sig i målprotokollet för Ducks. Lindholm höll undan från Detroit-uppvaktningen på blålinjen, avancerade och snärtade in ett handledskott i bortre krysset från den vänstra tekningscirkeln. Det var hans första poäng för säsongen.
Marcus Pettersson spelade 11:23 för Ducks och antecknades för ett täckt skott i matchen.