cbj

St. Louis Blues besegrade Columbus Blue Jackets hemma i Enterprise Center efter att Brayden Schenn och Jaden Schwartz visat vägen för de regerande mästarna. Schenn plockade upp tre assist, medan Schwartz stod för ett mål och en assist.
Blue Jackets tog ledningen i den första perioden genom Jakob Lilja. Den 26-årige svenske forwarden skrev på ett ettårskontrakt med Blue Jackets i somras efter att ha lett Djurgårdens interna poängliga i SHL ifjol. Första perioden slutade 1-1 efter att Schwartz kvitterat med sitt första mål på försäsongen.

• Det är en skön känsla att göra mål och försöka bidra så mycket som möjligt, säger Lilja till NHL.com/sv. Jag vill vara en tvåvägsspelare. Det är självklart ett stort steg att komma till en större liga. Man får börja med att göra de defensiva sakerna bra, men det är alltid kul att göra mål.
    Lilja satte även 2-1 till Columbus tidigt i den andra perioden, men måltavlan visade 3-2 till Blues efter 40 min efter mål av Alex Pietrangelo och Tyler Bozak. Blue Jackets kvitterade till 3-3 i inledningen av den tredje perioden genom Riley Nash, men mål från Klim Kostin och Sammy Blais såg till att hemmafansen fick lämna Enterprise Center med ett leende.
    Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
    Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 1-0)
    Madison Bowey gjorde ett starkt avtryck när Detroit Red Wings tog en 3-2 seger över Pittsburgh Penguins hemma i Little Caesars Arena. Den 24-årige backen från Kanada, som kom över i en trejd med Washington Capitals under förra säsongen, stod för två assist under ordinarie tid och avgjorde sedan matchen i övertid.
    Gästande Penguins tog ledningen efter 5:43 in i den första perioden efter ett mål från Brian Dumoulin. Red Wings kvittering kom tidigt i den andra perioden, då Tyler Bertuzzi tände mållampan efter endast 56 sekunder. Hemmalaget tog ledningen efter 4:23 genom Anthony Mantha som bombade in pucken i nättaket bakom Tristan Jarry. Penguins kom dock tillbaka och kvitterade med dryga minuten kvar och spela efter ett mål från Jared McCann. Efter en mållös tredje period stod Bowey för avgörandet 2:58 in på övertidsperioden.

DET-PIT: Larkin hittar Bowey på övertid

Colorado Avalanche - Minnesota Wild 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Colorado Avalanche tog sin första seger under försäsongen då man lyckades besegra Minnesota Wild med 3-2 efter straffar hemma i Pepsi Center. Avalanche svenske lagkapten Gabriel Landeskog stod för avgörandet i straffläggningen med en riktig delikatess.
Det var en rejäl mix i laguppställningarna mellan veteraner och unga talanger då lagen organiserat ett dubbelmöte över två dagar; lagen möttes i Minnesota kvällen innan nattens drabbning. Landeskog, Nazem Kadri och André Burakovsky var några av de mer namnkunniga spelarna hos Colorado, tillsammans med backtalangerna Sam Girard, Cale Makar och Bowen Byram.
Tyson Jost och Jayson Megna nätade för Avalanche, medan Louie Belpedio och Jared Spurgeon stod för gästernas mål.
Winnipeg Jets - Calgary Flames 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
Winnipeg Jets besegrade Calgary Flames med 4-1 i nattens helkanadensiska möte i Bell MTS Place. Jets lagkapten Blake Wheeler stod för ett mål och en assist. Jack Roslovic, Joona Luoto och Nikolaj Ehlers kom också med i protokollet för hemmalaget.
Roslovic gav Winnipeg ledningen efter endast 50 sekunder in i den första perioden. Efter en mållös andra period så hände det desto mer i den tredje. Flames kvitterade genom Adam Ruzicka efter 6:00, innan Wheeler återgav Jets ledningen (9:43). Luoto satte 3-1 dryga minuten senare, och efter 18:24 fastställde Ehlers slutresultatet i tom kasse. Segern var Jets andra på fyra försäsongsmatcher. Flames har två segrar och tre förluster på fem matcher. Lagen möts igen natten till onsdag i Calgary.

WPG-CGY: Wheeler slår till för Jets

St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)
St. Louis Blues tog som bekant sin tredje seger på fyra matcher under försäsongen natten till måndag. Lagen som klev på isen var en blandning mellan veteraner och talanger, vilket är normen under den första halvan av försäsongen. För Blues del var det veteranerna som visade vägen: Jaden Schwartz, Alex Pietrangelo och Tyler Bozak kom alla med i målprotokollet för Blues.
En ung spelare som har stuckit ut för Blues under försäsongen är den 20-årige ryssen Klim Kostin. Han stod för det avgörande målet mot Blue Jackets, hans tredje under försäsongen, och spelade även fram till Bozaks mål. För Blue Jackets del så var det Jakob Lilja som stod ut med två mål. Riley Nash stod för Columbus tredje mål i matchen.
SÅ GICK SNACKET:
"Han var riktigt bra. Stark med pucken, riktigt bra händer och kämpar hårt. Han är grym runt målet." - St. Louis Blues center Tyler Bozak hade många goda saker att säga om sin kedjekamrat Klim Kostin som stod för det avgörande målet mot Columbus Blue Jackets.
"Han är en stor, stark back, han är inte rädd för att använda sin tyngd. Han har grymma offensiva instinkter och du såg det vid hans mål och hans assists. Det var en grym match för honom." - Detroit Red Wings forward Dylan Larkin om Madison Boweys insats mot Pittsburgh.