ARI-TOR: Engvall sätter första NHL-målet

Efter en turbulent tid genomförde Toronto Maple Leafs ett tränarbyte tidigare i veckan. Mike Babcock försvann och in kom Sheldon Keefe från AHL-laget Marlies. Och Keefe fick effekt direkt när Toronto i natt besegrade Arizona Coyotes med 3-1 på bortaplan.
Tyson Barrie gjorde sitt första mål för säsongen och för Maple Leafs när han hängde gjorde 1-0 på sedvanligt "Barrie-vis". Backen klev in från högerkanten och pricksköt över Darcy Kuempers axel. Pierre Engvall utökade ledningen i numerärt underläge i den andra perioden.

I slutakten gjorde Auston Matthews 3-0 för gästerna innan hemmalaget kunde spräcka Frederik Andersens nolla. Vinnie Hinostroza skott från nära håll blev det enda som överlistade dansken denna afton och Leafs vann efter sex raka nederlag.
- Det är en speciell kväll för många av killarna och det var två viktiga poäng med tanke på allt som har hänt de senaste veckorna och inte minst de senaste 36 timmarna, sa Auston Matthews.
Keefe var nöjd med sitt lag efter matchen.
- Killarna spelade bra. Men vad som är viktigare är att vi hade bra energi. Jag har varit imponerad över mina första intryck med gruppen.
Barrie, som gjorde 14 mål för Colorado Avalanche, förra säsongen var också nöjd..
- Jag tycker att hela laget spelade lite mer aggressivt och hade lite mer fart i neutral zon och vi hade väldigt roligt därute. Det var som en omstart, sa backen.
Här följer en genomgång av torsdagens övriga matcher:
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3-5 (2-2, 0-1, 1-2)
Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen gav Canes en tvåmålsledning innan fem minuter var spelade. Men Claude Giroux reducerade och spelade sedan fram Ivan Provorov för 2-2 efter första. Giroux vann en tekning som Morgan Frost direktsköt den andra periodens enda mål på. Lucas Wallmark reducerade innan Giroux blev matchvinnare med sitt andra mål för kvällen. Kevin Hayes spikade slutresultatet i tom bur med knappt sju sekunder kvar att spela. Det var fjärde gången som Claude Girioux gör fyra poäng i en match. I och med segern bröt Flyers en fyra matcher lång svit utan vinst (0-2-2).

CAR-PHI: Wallmark trycker in pucken från nära håll

Florida Panthers - Anaheim Ducks 5-4 (0-1, 2-3, 2-0, 1-0)
Anaheim seglade iväg till en fyramålsledning genom Max Jones, Nick Ritchie, Rickard Rakell och Ondrej Kase. Sedan vaknade Panthers: Brett Connolly nätade två gånger inom 27 sekunder i slutet av mittperioden, Aaron Ekblad gjorde 3-4 och assisterade till 4-4 i slutakten. 22 sekunder in på övertiden gjorde Ekblad sitt andra mål för kvällen när han blev matchvinnare. Kase var ende Ducks-spelare att göra två poäng i matchen tack vare en assist på Ritchies fullträff. Segern var Floridas tredje raka och femte på de sex senaste (5-1-0). Ducks föll för andra matchen i följd och har bara en seger på de senaste åtta matcherna (1-5-2). Panthers har nu 29 poäng på 22 spelade matcher, vilket är lagets högsta notering sedan 1996-97, då man hade 33. Det var första gången Ekblad gör minst två mål i en NHL-match.
Dallas Stars - Winnipeg Jets 5-3 (0-0, 3-1, 2-2)
Mattias Janmark, Jason Dickinson och Radek Faksa såg till att Dallas gick upp till 3-0 i den andra perioden. En ledning som dock raderades: Kyle Connor, Patrik Laine och Luca Sbisa såg till att gästerna kom ikapp. Men Jamie Benn blev matchvinnare efter 15:28 av slutperioden. Tyler Seguin spikade slutresultatet. Därmed bärgade Dallas femte raka segern. Jets föll efter tre raka bortasegrar.

DAL-WPG: Janmark hittar en retur och nätar

Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 2-4 (0-1, 0-0, 2-3)
Mikhail Sergachev gjorde sitt första mål för säsongen när han gav gästerna ledningen i öppningsakten. Brent Seabrook kvitterade innan Anthony Cirelli och Brayden Point stod för Bolts ryck. Dylan Strome reducerade men närmare än så kom inte Hawks. Cedric Paquette spikade slutresultatet. Både Alex Killorn och Victor Hedman, om blev matchens första stjärna, förlängde sina poängsviter till sex raka matcher. Killorn har gjort 3+6 och Hedman 2+7 under den perioden.
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)
Mats Zuccarello gjorde sitt fjärde mål för säsongen när han inledde målskyttet 1:49 minuter in i den andra perioden mot Avalanche. Jordan Greenway gjorde tvåan bara 52 sekunder senare. Perioden slutade dock oavgjord sedan Cale Makar nätat dubbelt upp. Jason Zucker blev matchvinnare i slutperioden. Wild har därmed tagit poäng i fyra raka matcher (3-0-1).

MIN-COL: Zuccarello fullföljer Koivus passning

Nashville Predators - Vancouver Canucks 3-6 (1-2, 1-3, 1-1)
Nashville faller längre ifrån en wildcard-plats. Ryan Johansen gav visserligen Preds ledningen i den första perioden men två powerplay-mål - signerade Elias Pettersson och Tyler Graovac - vände på steken. Calle Järnkrok kvitterade men nya powerplaymål från J.T. Miller, Brock Boeser och Bo Horvat gjorde att gästerna ryckte åt sig en tremålsledning inför slutperioden. Matt Duchene reducerade men Tanner Pearson spikade slutresultatet med drygt två minuter kvar att spela - i numerärt underläge.. Jacob Markström räddade 45 skott mellan Canucks stolpar. Nashville har nu sex raka utan seger (0-5-1). Canucks har gjort åtta mål på nio försök i powerplay mot Predators den här säsongen.
St Louis Blues - Calgary Flames 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Blues gjorde visade ingen pardon för Flames under torsdagen. Zach Sanford gjorde 1-0 i den första perioden, assisterade Oskar Sundqvist till 2-0 och 4-0 och hade även en poäng på Vince Dunns 5-0. David Perron gjorde 3-0. Flames sköt 40 skott på mål men Jordan Binnington var fläckfri och höll nollan för första gången den här säsongen och själtte gången i karriären. Han tangerade även sitt personbästa för antal räddningar (40).

STL-CGY: Sundqvist förvaltar Sanfords passning

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 5-4 (1-1, 1-2, 3-1)
Tyler Bertuzzi gjorde två mål och Andreas Athanasiou noterades för två assist men det hjäpte inte Red Wings ikväll. Inte heller hjälpte Filip Hroneks och Luke Glendenings mål. Columbus, som inlett målskyttet genom Alexandre Texier, tog ledningen på nytt genom Cam Atkinson i mittperioden innan Red Wings vände genom Hronek och Glendening. Men Blue Jackets vände tillbaka i slutakten: Oliver Bjorkstrand gjorde 3-3, Boone Jenner 4-3 och Eric Robinson 5-3 innan Bertuzzis andra för kvällen fastställde slutresultatet. Atkinson och Bjorkstrand stod även för var sin assist. Seth Jones och Zach Werenski noterades för två assist vardera.
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)
New York Islanders poängsvit är intakt och nu uppe i 16 raka matcher efter kvällens OT-seger mot Penguins. Brock Nelson firade 500 NHL-matcher genom att göra två mål, det sista matchvinnande. Scott Mayfield och Anthony Beauvillier nätade också för Islanders. Penguins , som tappade ledningen två gånger (1-0 och 2-1), fick sina mål från Evgeni Malkin, Bryan Rust och Patric Hörnqvist. Den sistnämnde var tillbaka i spel efter att ha missat de senaste sju matcherna. Malkin noterades även för en assist.

NYI-PIT: Nelson avgör i sudden med sitt andra mål

Boston Bruins - Buffalo Sabres 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Brad Marchand vände själv 0-1 till 2-1 med två baljor, efter att Rasmus Ristolainen gett Sabres ledningen i powerplay. David Pastrnak gjorde sitt 20:e mål för året när han hängde 3-1 i början av tredje. Rasmus Ristolainen och Brandon Montour nätade för Sabres som bara har en seger på de tio senaste (1-7-2). Bruins har tre segrar på de fyra senaste i och med torsdagens viktoria. Ristolainens mål en målös svit på 22 raka försök i powerplay för Sabres. Pastrnaks 22 matcher är snabbast sedan Cam Neely (18, 1993-94( att nå 20 mål.
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)
Drew Doughty noterades för tre assist när hans Kings studsade tillbaka efter 0-3 mot Coyotes. Tyler Toffoli gjorde 1-0 redan efter 1:32 av matchen. Anze Kopitar gjorde 2-0 och Jeff Carter hängde trean innan den första perioden var över. Connor McDavid reducerade i mittperioden men närmare än så kom inte Oilers. Michael Amadio gjorde 4-1 och i slutperioden gjorde Toffoli sitt andra mål för matchen när han hängde femman. Toffoli noterades även för en assist och Carter stod för två.

LAK-EDM: McDavid hittar luckan över Quicks plock

Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
Timo Meier gav Sharks lendingen mittperioden. Brayden McNabb kvitterade knappt hallvvägs in i slutakten vilket tog matchen till förlängning. Där avgjorde Logan Couture med 1:40 minuter kvar att spela. Segern var Sharks första mot Vegas efter tre raka nederlag. Sharks har nu sju segrar på de åtta senaste matcherna. Vegas föll efter två raka segrar och har nu tre nederlag på de fem senaste (2-2-1).
SÅ GICK SNACKET:
"Varje poäng är en bra poäng. De är ett bra lag. Jag gillade mycket av vårt spel." - Mike Sullivan
"Det är frustrerande att leda med 3-2 inför tredje. Det är en frustrerande känsla här inne, men det finns ingen som kommer att tycka synd om oss." - Luke Glendening
"Det är alltid underbart att vinna. Det var inte klockrent, vårt spel. Vi kan bättre." - Joel Quenneville

"Vi är ganska självsäkra och vi kommer bara att bli bättre för att komma tillbaka." - Cale Makar
"Det var en konstig hockeymatch, om jag ska vara ärlig. Det var så många powerplay i de första två perioderna. Det blev lite hackat." - Travis Green