gibby_mediawall_010117vsPHI

Skadorna börjar tona upp sig för lagen och under söndagskvällen och natten placerades både svenske Marcus Krüger i Chicago och Nashvilles nyförvärv P.K Subban på skadereserven. Krüger ådrog sig en överkroppskada i fredagens match mot Carolina och beräknas vara borta i två-tre veckor, enligt lagets tränare Joel Quenneville.

Det samma gäller Subban. Nashvilles Predators stjärnback, P.K. Subban. Subban har dragits med en skada under en tid och nu beräknas även han bli borta i två-tre veckor med ett förmodat diskbråck. Han kom till Nashville från Montreal Canadiens den 29 juni i en trade mot trotjänaren Shea Weber och har gjort 17 poäng (sju mål) på 29 matcher.
Varken Chicago eller Nashville spelade i natt. Det gjorde däremot Washington Capitals, som tog emot Ottawa Senators hemma i Verizon Center. Efter en mållös förstaperiod tog gästerna ledningen genom Kyle Turris, 12:41 in i mittakten. Fint framspelad av Ryan Dzingel gjorde Turris inget misstag i slottet. Ledningen höll i knappt sju minuter. Med 20 sekunder kvar innan periodvilan kvitterade Capitals genom Karl Alzner. Matchen avgjordes 2:43 in i slutperioden när Taylor Chorney gjorde sitt första mål för säsongen. Ottawa ligger, trots förlusten, kvar på andraplats i Atlantic Divison. Nu har laget spelledigt till lördag då man tar emot Washington på hemmaplan. Capitals spelar även på tisdag och torsdag.
I Anaheim sköt Philadelphia Flyers mest, men Ducks sköt bäst. Och allra bäst sköt Ryan Kesler, som gjorde ankornas samtliga tre mål under ordinarie tid. Kesler gjorde 1-0 och 2-1 - Travis Konecny gjorde Flyers mål - i den första perioden samt 3-1 i den andra, som inleddes i ett rasande tempo. Keslers mål kom efter 1:09. Flyers reducerade (Sean Couturier) efter 1:46 och kvitteringen var ett faktum efter 3:06, när Brayden Schenn rakade in en retur i öppet mål. Matchen gick till straffar och där avgjorde Corey Perry. Flyers föll, trots 55 skott på mål. Ducks sköt 25.
Här följer en sammanfattning av nattens matcher:
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 5-4 (0-0, 0-1, 4-3, 1-0)
Ett mål på 40 minuter blev till åtta mål på 60 minuter när allt hände i den tredje perioden. Slutakten avslutades rafflande då Anthony Mantha kvitterade till 4-4 med 1.1 sekunder kvar av matchen. Auston Matthews gjorde två mål, varav det andra kom på övertid och gav Leafs segern. Draft-ettan har nu gjort 20 mål under säsongen.
Anaheim Ducks - Philadelphia Flyers 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0)
Tack vare segern hänger Ducks med i toppen av Pacific Division. Med 46 poäng på 39 matcher ligger laget tvåa, bakom ettan San Jose (47 på 37) och framför trean Edmonton (46 på 38). Flyers ligger femma i Metropolitan Divison. Anaheim byte målvakt två gånger på tre minuter i den tredje perioden. Jonathan Bernier bytte av John Gibson och noterades för en räddning.

Backstrom

Washington Capitals - Ottawa Senators 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Segern gav lite andrum åt Capitals tack vare att Flyers föll. Men man har fortfarande fyra poäng upp till trean Rangers. Tufft schema väntar Caps den här veckan och många viktiga poäng står på spel. Erik Karlsson gick poänglös i Ottawa och slutade kvällen på minus 2.
Nattens utropstecken
Ryan Kesler tog fram det bästa när det behövdes som mest. Ducks sköt inte mycket och var pressade mot Flyers. Tack vare Kesler, som nu har gjort 15 mål under säsongen, kunde man vinna till slut.
Tre stjärnor:
John Gibson, Anaheim Ducks, 51 räddningar
Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings, 3 assist
Auston Matthews, Toronto Maple Leafs, 2 mål
Så gick snacket
"Det var skönt. Det var längesen jag gjorde ett hattrick." Anaheim Ducks Ryan Kesler.
"Han spelar inte varje match men han är ett fullblodsproffs när han kommer in och han bidrar när han spelar. Han klagar aldrig utan jobbar alltid bra. Killarna älskar honom." Washingtons tränare Barry Trotz om segerskytten Taylor Chorney
"Vi vann matchen men det finns mycket att lära. Men det var roligt att vinna för våra fans." Torontos tränare Mike Babcock efter segern i Centennial Classic

Matthews

Vad är på gång?
Måndagen bjuder på tre matcher och allt inleds 19:00, svensk tid, med Winter Classic då Chicago Blackhawks gästar St Louis Blues. I övrigt tar New Jersey emot Boston (01:00) och Colorado gästar Vancouver (04:00).