w karlsson

Det var minst sagt en händelserik NHL-natt då hela 15 NHL-matcher spelades. Vi fick se en hel del svenskmål från bland andra William Karlsson, Filip Forsberg och Jesper Fast, hållna nollor från Sergei Bobrovsky och Jonathan Bernier och så fick vi se hela sex matcher avgöras efter förlängning eller straffar.
Här är summeringen från nattens matcher:

Buffalo Sabres - Minnesota Wild 4-5 (1-3, 2-2, 1-0)
Nino Niederreiter och Mikael Granlund gjorde vars två mål och hjälpte Minnesota till sin tionde seger för säsongen. De gjorde sina mål i den första perioden (1-2 och 1-3) och i den andra när Wild gick ifrån till 2-5. Niederreiter har därmed åtta mål den här säsongen medan Granlund har fem.
I Buffalo stod Johan Larsson och Jacob Josefson för varsin assist medan Robin Lehner tog 17 av 19 skott efter att han bytts in efter den första perioden. Matchen var Josefsons första sedan den 15 oktober.
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 2-6 (2-2, 0-3, 0-1)
Oilers tog sin första seger under ordinarie tid på bortaplan och dödade en tre matcher lång förlustrad. Och snacka om att det var en laginsats. Hela 13 spelar hamnade i matchprotokollet med poäng.
Darnell Nurse, Pat Maroon, Jujhar Khaira, Mark Letestu, Drake Caggiula och Jesse Puljujärvi gjorde varsitt mål. Connor McDavid, Ryan Strome och Yohann Auvitu gjorde vars två assist medan Milan Lucic, Leon Draisaitl, Mike Cammalleri, Zack Kassian och Kris Russell nöjde sig med en.
I Red Wings hade Henrik Zetterberg och Gustav Nyquist varsin. Nyquist assisterade Niklas Kronwall som kvitterade till 2-2 i den första perioden.

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Nick Bjugstad blev matchvinnare för Panthers när han avgjorde i den fjärde straffomgången. Men det här var en målvaktsduell mellan Roberto Luongo och Frederik Andersen. Luongo gjorde 43 räddningar medan Andersen gjorde 42. Under ordinarie tid släppte de in varsitt mål. Nick Bjugstad gav Panthers ledningen i den andra perioden medan Nazem Kadri satte 1-1 i den tredje.
New Jersey Devils - Boston Bruins 2-3 (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)
Det krävdes 21 straffar innan Charlie McAvoy kunde sätta den avgörande i Prudential Center. Rookien lyfte in en backhand för sitt första straffmål i karriären.
Under ordinarie speltid gick Bruins upp till en 0-2-ledning tack vare mål från Jake DeBrusk och Patrice Bergeron i den första perioden. Innan första 20 var över hann Jesper Bratt reducera för Devils med sitt sjätte mål för säsongen. Brian Gibbons tog matchen till förlängning med sitt 2-2-mål i den tredje perioden.

New York Islanders - Philadelphia Flyers 4-3 (1-1, 2-2, 0-0, 1-0)
Islanders tog två poäng tack vare Josh Bailey som avgjorde matchen 32 sekunder in i förlängningsspelet.
Lagen skiftades om att göra målen. Taylor Leier gav gästerna ledningen och Mathew Barzal kvitterade i den första perioden. I den andra gjorde Flyers 1-2 genom Michael Raffl innan Islanders vände till 3-2 efter mål från Johnny Boychuck och Joshua Ho-Sang. Jakub Voracek kvitterade till 3-3 med sitt sjunde mål för säsongen.
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)
I förrgår gjorde Loui Eriksson sitt första mål för säsongen. I går gjorde han sitt andra när Canucks tog två meriterande poäng borta mot Penguins. Erikssons mål kom i den första perioden och betydde 2-1 till gästerna.
Även Brock Boeser hamnade i målprotokollet igen och precis som i förrgår gjorde han det två gånger. Han satte 0-1 i och sedan också 1-4 efter assist från Alexander Edler och Henrik Sedin. Derrick Pouliot och Brandon Sutter gjorde Canucks övriga mål.
Jake Guentzel gjorde Penguins mål, hans sjunde och åttonde för säsongen. De var de enda två av Penguins 45 skott som smet in bakom Canucks målvakt Anders Nilsson den här kvällen.
Washington Capitals - Ottawa Senators 5-2 (2-0, 2-1, 1-1)
Evgeny Kuznetsov låg bakom tre av Capitals fem kassar. Han spelade fram Jakub Vrana till 1-0, satte själv 3-0 innan han återigen lirade fram Vrana som gjorde 4-0 i mitten av den andra perioden. Kuznetsov har 26 poäng den här säsongen.
2-0-målet gjorde Alex Ovechkin som därmed bröt sin se matcher långa måltorka. Ovechkin spelade ihop med Nicklas Bäckström som hjälpte till att assistera till friläget som Ovechkin tog tillvara på. Alex Chiasson gjorde Capitals femte mål.
Ryan Dzingel och Mike Hoffman nätade för Senators.
Carolina Hurricanes - New York Rangers 1-6 (1-3, 0-0, 0-3)
Det var svenskarna och Chris Kreider som låg bakom Rangers seger den här kvällen. Henrik Lundqvist gjorde 32 räddningar i målet och i det offensiva ledet levererade Jesper Fast och Mika Zibanejad.
Fast blev tvåmålsskytt. Han gjorde två mål i den tredje perioden vilka betydde 1-5 och 1-6. Fast har därmed tre mål den här säsongen. Zibanejad satte ett mål, vilket betydde 0-2, och var inblandad i Chris Kreiders 1-4-mål efter 20 sekunder av den tredje perioden. Målet var Kreiders andra i matchen efter att han inlett målskyttet tidigt i den första perioden.
Rangers har därmed vunnit två i rad och totalt 11 matcher den här säsongen.
Sebastian Aho nätade för Hurricanes.

Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Johnny Gaudreaus fina poängsvit på tio raka matcher bröts tack vare att Flames nollades av Sergei Bobrovsky som gjorde 22 räddningar. Även Flames målvakt Mike Smith höll nollan under ordinarie tid och avgörandet kom först i sudden death då Josh Anderson blev matchvinnare för Blue Jackets.
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0)
Tight och jämt blev det även i Tampa Bay där hemmalaget Lightning till slut drog längsta strået tack vare Brayden Point som avgjorde i sudden efter att Steven Stamkos stått för förarbetet.
Blackhawks tog ledningen med 0-2 efter två mål från Patrick Kane i den första perioden. I den andra reducerade Ondrej Palat till 1-2 och i den tredje kom också kvitteringen genom Chris Kunitz. Victor Hedman noterades för sin 14:e assist den här säsongen och i och med segern tog Tampa tillbaka förstaplatsen i ligan från St. Louis Blues.
Nashville Predators - Montreal Canadiens 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Filip Forsberg gjorde båda målen under ordinarie tid för Predators som till slut vann med 3-2 efter straffar. Forsbergs första mål kom i powerplay med bara två sekunder kvar av den första perioden vilket betydde 1-1.
Hans andra kom i inledningen av den tredje när han fick pucken i slottet och skickade in den bakom Antti Niemi för sitt elfte mål för säsongen. Forsberg har dessutom gjort poäng i sex raka matcher.
Joe Morrow tog matchen till en mållös förlängning, i straffläggningen avgjorde sedan Kyle Turris för hemmalaget.

Colorado Avalanche - Dallas Stars 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Nattens andra nolla svarade Colorado Avalanche Jonathan Bernier för. Bernier stod för 27 räddningar när Avs tog två tunga poäng hemma i Pepsi Center.
Eric Johnson satte 1-0 i inledningen av andra perioden. Med bara en sekund kvar av den samma satte sedan Nail Yakupov sitt sjunde mål för säsongen fram till 2-0.
I Inledningen av den tredje punkterade Gabriel Landeskog matchen när han satte ett direkt skott från slottet. Nathan MacKinnon stod för tre assistpoäng i matchen och har nu gjort 20 poäng på de senaste tio matcherna. Sammanlagt har MacKinnon 18 assist och sju mål den här säsongen.

Arizona Coyotes - San Jose Sharks 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
Tre segrar i rad fick räcka för Coyotes. Det tyckte i alla fall Sharks som vann med 1-3 i Gila River Arena. Joe Thornton, Logan Couture och Joel Ward gjorde målen medan Martin Jones gjorde 26 räddningar för Sharks.
Brendan Perlini gjorde Coyotes mål, framspelad av Derek Stepan och Oliver Ekman-Larsson som nu noterats för 12 assist den här säsongen.
Coyotes målvakt Antti Raanta lämnade matchen med en överkroppsskada
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)
Golden Knights stod för en fin vändning och tog säsongens 13:e seger. Laget hamnade i ett 0-2-underläge i den andra perioden då Derek Grant styrde in Hampus Lindholms skott i powerplay. Men sedan gjorde Vegas fyra raka mål.
Jonathan Marchessault reducerade i slutet på mittperioden och Colin Miller kvitterade i början av den tredje. Marchessault och William Karlsson såg till att James Neal kunde göra 2-3 och Karlsson satte sedan spiken i kistan när han styrde in Rielly Smiths passning till 2-4. Marchessault fick passningspoäng även på det målet.
För William Karlsson var målet hans tionde för säsongen, så många har han aldrig tidigare gjort under samma NHL-säsong.

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Jets fortsätter att marschera i rask takt i tabellen. Segern mot Kings var lagets 13:e för säsongen och den grundlades tack vare två sena mål, ett i vardera av de första två perioderna. Adam Lowry satte 0-1 med 8 sekunder kvar av perioden ett medan Patrik Laine satte 0-2 med minuten kvar av mittperioden.
I den tredje reducerade Kings genom Tyler Toffoli som gjorde sitt tionde mål för säsongen. Han assisterades av Oscar Fantenberg och Anze Kopitar.
För Kings var förlusten den femte på de senaste sex matcherna.
Så gick snacket:
"Det är hårt arbete som gäller. Man måste bara jobba på och göra de där extra grejerna. Gör man det så får man utdelning" - Jakub Vrana.
"Alla var med idag och det visar sig i protokollet. Vi vet att de senaste tre matcherna inte varit som vi kan spela så vi gick ut där och chippade ner och tacklades och tog en seger vi verkligen behövde" - Mark Letestu.
"Jag fokuserar på mitt spel. Jag kan inte göra tre mål, så det kan jag inte påverka. Jag försöker bara vara i min zon och göra det jag är bra på" - Sergei Bobrovsky.
"Vi ville ha två poäng och det fick vi men vi måste se oss själva i spegeln. Alla vet att vi kunde ha spelat bättre än vad vi gjorde, även om det också är en styrka att vinna om man inte spelar på 100 procent." - Filip Forsberg.