hornqvist goal

I en väldigt händelserik natt gjorde Patrice Bergeron ett hat trick för Boston Bruins, Colorado Avalanche vann sin åttonde raka, Vegas Golden Knights vann toppmötet med Tampa Bay Lightning och så fick vi se en svensk tvåmålsskytt i Patric Hörnqvist.

Pittsburgh Penguins gästade Los Angeles Kings i Staples Center och vann till slut med siffrorna 3-1. Redan efter 43 sekunder av den första perioden slog 31-årige Hörnqvist till med sitt första mål i matchen. Carl Hagelin förlängde sin poängsvit till fem matcher när han spelade pucken längs sargen, Hörnqvist fångade upp den och drog iväg ett skott från kanten som inte såg helt otagbart ut för Jonathan Quick.
I den andra kvitterade Kings. Anze Kopitar friställde Adrian Kempe som fri med rookien Casey DeSmith satte 1-1.
Ställningen var därför jämn inför slutperioden men där skulle Penguins få sista ordet. Evgeni Malkin satte 1-2 efter bara 26 sekunder. Hagelin skymde Quick och Malkin kunde stänka in sitt 21:a mål för säsongen.
Ledningen drygade sedan Hörnqvist ut till 3-1.

Penguins hade numerärt överläge när svensken jobbade hem och bröt pucken i mittzon. Den hamnade hos Sidney Crosby som därefter serverade Hörnqvist som under tiden hämtat fart. Hörnqvist kom in från höger, visade tålamod innan han satte pucken högt intill Quicks första stolpe.
Målen var Hörnqvist 14:e och 15:e för säsongen. Casey DeSmith gjorde sin första start för Penguins och tog också sin första seger i NHL. DeSmith har kallats upp sedan Matt Murray lämnat laget på grund av den tragiska bortgången av sin pappa.
Här är summeringen från nattens matcher:
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 5-3 (3-0, 1-1, 1-2)
Det är inte någon som kan stoppa Colorado Avalanche just nu. I mötet med San Jose Sharks hemma i Pepsi Center vann Avs med 5-3 och tog sin åttonde raka seger.
Den stora segerorganisatören var stjärnan Nathan MacKinnon som satte två mål i den första perioden och dessutom spelade fram Mikko Rantanen till ett i den andra. MacKinnons två mål kom inom loppet av en minut. 1-0 satte han efter att han i ett flygande anfall brutit in i slottet och skjutit ett skott mellan benskydden på Martin Jones som inte hann med i sidledsförflyttningen. Gabriel Landeskog noterades för en andra-assist på målet.
2-0 kom i powerplay på ett direktskott från den vänstra tekningscirkeln. MacKinnon har nu levererat 22 mål 35 assist och ligger tvåa i NHL:s poängliga.
Carl Söderberg ökade på till 3-0 i slutet av första perioden och Avs hade fått en drömstart. De fortsatte i den andra perioden med Rantanens mål innan Sharks vaknade till något. Timo Meier reducerade i den andra och Marc-Edouard Vlasic och Joe Thornton såg till att laget närmade sig ytterligare i den tredje men med 3:14 kvar att spela stängde Matt Nieto matchen med en styrning.

Tampa Bay Lightning - Vegas Golden Knights 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
Relaterat material: Strålman - alltid att lita på
Kanske satt bye week-vilan i hos Tampa-spelarna som fick se sig besegrade med hela 1-4 i toppmötet mot Vegas Golden Knights. Vegas tog med det sin 30:e seger och blev det blott femte laget genom tiderna att ta så många segrar under sin första säsong i NHL.
William Karlsson blev en av matchens målskyttar. "Wild Bill" gjorde sitt 24:e mål för säsongen 18 sekunder in på den tredje perioden efter att Jonathan Marchessault vunnit en tekning klockrent till svensken som sedan nöp till med ett snabbt skott.
James Neal och Nate Schmidt gjorde varsitt mål i den första perioden. Ondrej Palat reducerade i den andra innan David Perron satte 1-3 med sitt tionde mål för säsongen.

New Jersey Devils - Washington Capitals 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0)
Devils vann toppmötet i Metropolitan Division efter att Taylor Hall avgjort 34 sekunder in i förlängningen. Segern innebar den första för Devils mot Capitals efter fem raka förluster och att laget knappade in på Capitals i Metros tabelltopp.
Marcus Johansson noterades för en assist på Drew Staffords 1-0-mål. Desto fler gjorde backen Sami Vatanen som noterades för hela tre assistpoäng i sin 300:e NHL-match. Han var med i förarbetet på Andy Greens 2-1, till Miles Woods 3-1 och till Halls avgörande.
I Washington, som inte gjorde ett enda mål i powerplay trots fem lägen, gjorde Brett Connolly två mål och Dmitry Orlov ett.
New York Islanders - Boston Bruins 2-5 (1-1, 0-2, 1-2)
Bruins fortsätter att gå som tåget och tog i natt poäng för 15:e matchen i rad. Den här gången leddes man av Patrice Bergeron som stod för ett hat trick efter ett mål i vardera period. Bergeron gjorde 1-1 från slottet i första, satte 3-1 i den andra i powerplay och avslutade sitt målskytte med att överlista Jaroslav Halak från den vänstra tekningscirkeln. Det var Bergerons andra hat trick den här säsongen, det första kom den sjätte januari då han gjorde fyra mål mot Carolina Hurricanes.
Brad Marchand och Ryan Spooner gjorde Bruins övriga mål i matchen. John Tavares och Jordan Eberle gjorde målen för Islanders.

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 3-2 (0-0, 0-2, 2-0,1-0)
Flyers stod för en fin vändning och vann till slut efter förlängning hemma i Wells Fargo Center. Efter en mållös förstaperiod gjorde Connor Brown och Fredrik Gauthier varsitt mål för gästerna i den andra perioden, en ledning som höll sig perioden ut.
I den andra gjorde dock Flyers två snabba mål och kvitterade. Nolan Patrick gjorde sitt första mål på 24 matcher efter att ha snott pucken från Mitchell Marner och påpassligt överlistan målvakten Frederik Andersen.
Wayne Simmonds gjorde sedan 2-2 i ett två-mot-ett-läge och Flyers var i kapp. I den efterföljande förlängningen tog det bara 18 sekunder innan Travis Konecny spelade fram Sean Couturier som avgjorde med sitt 26:e mål för säsongen.
Förlusten var Torontos fjärde uddamålsförlust i rad.
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Blue Jackets var tillbaka efter sin bye week och fick en fin omstart sedan Artemi Panarin avgjort matchen åt hemmalaget på straffar. Columbus hade två raka förluster inför matchen men tog ledningen genom Jordan Schroeder efter 12:23 av den första perioden.
Det resultatet såg ut att hålla i sig under resten av matchen men med 2:05 kvar av tredje perioden kvitterade Stars genom Alexander Radulov. Ryssen styrde in ett skott från John Klingberg och satte sitt 18:e mål för säsongen.
För Klingberg var assisten den 38:e för säsongen och gjorde att han förlängde sin assist-svit till nio raka matcher.
New York Rangers - Buffalo Sabres 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
För andra matchen i rad gjorde Rick Nash två mål, till det lade han till en assist och blev därför en av Rangers segerorganisatörer den här kvällen. Nash gjorde 1-0 i den första perioden och 3-2 i den tredje perioden, assistpoängen kom på Pavel Buchnevichs matchvinnande mål i slutet av matchen. På det noterades också Mika Zibanejad för en assist.
Buchenvichs avgörande kom bara 63 sekunder efter att Rasmus Ristolainen kvitterat till 3-3 med sitt tredje mål för säsongen.
Henrik Lundqvist vaktade Rangers bur och svarade för 34 räddningar i sin 21:a seger för säsongen. Robin Lehner stod för 30 räddningar Sabres kasse.

Ottawa Senators - St. Louis Blues 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)
Alexander Steen stod för ett mål och en målgivande passning när Blues tog sin andra raka seger. Steen serverade Brayden Schenn som snabbt avslutade med backhand och satte 3-0 till Blues i den andra perioden. Schenns mål var det tredje för Blues i perioden efter att Vladimir Tarasenko och Alex Pietrangelo också nätat.
Bobby Ryan reducerade i slutet av mellanakten men det var det enda målet som Senators skulle göra.
I slutet av den tredje fastställde sedan Steen slutresultatet med ett mål i tom kasse. Målet var Steens åttonde för säsongen.
Relaterat material: Senators öppna för anbud på Karlsson
Nashville Predators - Arizona Coyotes 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)
Predators tog sin fjärde raka seger tack vare ett straffavgörande mot Coyotes. Craig Smith satte den avgörande straffen i den fjärde omgången och blev matchhjälte.
Matchens första mål föll i den andra perioden. Ryan Ellis spelade fram Scott Hartnell som hittade rätt på Antti Raanta i ett friläge.
Oliver Ekman-Larsson kvitterade för gästerna med 12 sekunder kvar av perioden efter att han störtat fram mot kassen och slagit in en retur. I den tredje perioden gav Brendan Perlini Coyotes ledningen efter 13:40 men Predators kom tillbaka tack vare ett direktskott från Ryan Ellis.
Segern innebar att Predators klättrade upp i topp av Central Division. Filip Forsberg och Viktor Arvidsson spelade inte på grund av sina skador.

Så gick snacket:
"Det gick lite trögt där ett tag. Jag försökte att inte tänka på hur många mållösa matcher i rad jag hade. Jag tyckte att jag ändå spelat ganska bra på sistone" - Nolan Patrick.
"Det var en skön seger, en utmaning för oss, det är det bästa laget i ligan. Vi gjorde en grym match. Killarna kontrollerade pucken och tog bort deras timing lite grann" - Marc-Andre Fleury.
"Man kan inte säga tillräckligt mycket om hur han bidrar varje kväll. Man kan prata om vissa killar som kan bidra med annat om de inte bidrar offensivt men han gör verkligen det varje kväll oavsett vad" - Bruins coach Bruce Cassidy om Patrice Bergeron.