caps042117_169aa

Washington Capitals är en seger från att avancera till den andra omgången av Stanley Cup-slutspelet. Detta efter att de vunnit match fem med 2-1 hemma i Verizon Center.
Matchhjälte blev Justin Williams som efter 1.04 av förlängningen fick pucken i slottet av Evgeny Kuznetsov och tryckte in det matchavgörande målet bakom Torontos målvakt Frederik Andersen.

• Jag var inte riktigt säker på att den gick in men jag såg Johanssons armar i luften och att han var glad så jag antog att något bra hade hänt, sa Williams till monumentalsportsnetwork.com efter matchen.
    Capitals tog ledningen med 1-0 i genom T.J. Oshie när 1.45 återstod av den första perioden. Torontos Nazem Kadri satt då i utvisningsbåset efter att ha tacklat Washingtons Alexander Ovechkin.
    Smällen tog illa på Ovechkins knä och lagkapten blev liggandes på isen i ett par minuter innan han haltandes fick hjälp av isen och in i omklädningsrummet.
    - När man ser en stjärnspelare ligga ner blir man lite orolig. Han är vår organisations ansikte. Det var en tuff tackling, men han kom tillbaka, sa tränaren Barry Trotz till monumentalsportsnetwork.com.
    Ovechkin återvände till starten den andra perioden och fick då se Auston Matthews kvittera matchen till 1-1 med sitt tredje mål i årets slutspel, William Nylander och Zach Hyman noterades för assistpoängen.
    Capitals leder med 3-2 inför match sex som spelas i Toronto på söndag. En match som Maple Leafs måste vinna.
    - Vi måste hem och vinna en match nu. Vi vill vara här i övertid i en match sju. Det är en bra serie, väldigt rolig, sa Torontos tränare Mike Babcock.