Hagelin

Pittsburgh Penguins tog två poäng och sin fjärde raka seger genom att besegra New York Rangers med 5-2 hemma i PPG Paints Arena. Bland det som utmärkte sig i segern var att en rad spelare nådde fina milstolpar i sina karriärer.

Patric Hörnqvist öppnade matchens målskytte efter 3:14 i den första perioden. Carl Hagelin assisterade och noterades för sin 200:e NHL-poäng.

Phil Kessel gjorde det som skulle bli det matchavgörande målet. Conor Sheary satte upp Kessel som direktsköt in 3-2 i den andra perioden. Målet innebar Kessles 700:e poäng i NHL. Strax innan hade Dominik Simon satt sitt första mål någonsin i karriären fram till 2-2.
Kessel gjorde sedan sin 701:e poäng när Sidney Crosby gjorde sitt 399:e mål. Hagelin satte 5-2 och punkterade matchen.
Rangers mål gjordes av Michael Grabner och Brendan Smith. Henrik Lundqvist vaktade målet och gjorde 42 räddningar.
Här är summeringen från nattens matcher:
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 0-4 (0-2, 0-0, 0-2)
Att det kan gå snabbt i hockey är ett välkänt fenomen. Det visade inte minst Detroit Red Wings prov på mot Blackhawks. Efter att ha förlorar med klara 4-1 mot Penguins i lördags fick de ljuvlig revansch på söndagskvällen.
Gästerna gjorde två mål efter direktskott i den första perioden. Andreas Athanasiou spelade fram Dylan Larkin i slottet till 0-1 och Mike Green satte 0-2 efter att Gustav Nyquist och Anthony Mantha dyrkat upp hemmaförsvaret med fint passningsspel.
Mantha blev Red Wings tredje målskytt i matchen. Henrik Zetterberg lämnade pucken bakom ryggen till Anthony Mantha vilket fick två Chicago-backar att köra ihop. Mantha fick sedan gata och stänkte in trissan bakom Jeff Glass till 0-3 i den tredje perioden. Tyler Bertuzzi avslutade målskyttet med sitt första NHL-mål i karriären.
Petr Mrazek höll sin andra nolla för säsongen genom att rädda 27 skott.

Carolina Hurricanes - Calgary Flames 1-4 (0-2, 0-0, 1-2
Flames tog sin sjunde raka seger och grundlade den redan i den första perioden. Curtis Lazar, som dribblade sig genom offensiv zon, tappade pucken till Matt Stajan som slutförde Lazars förarbete efter 6:01.
Dougie Hamilton skulle sedan öka på ledningen när han med 1:13 kvar att spela tog emot en läcker flippmacka från Johnny Gaudreau och stänkte in pucken bakom Scott Darling. Hamilton gjorde sitt andra mål i matchen i den tredje perioden efter en märklig sekvens. Brock McGinn fick hemmapubliken att jubla för mål, men skottet träffade ribban och Flames gick i motsats riktning. Hamilton fick till slut öppet mål efter att Matthew Tkachuk och Gaudreau spelat honom öppet mål.
Kort innan hade Mark Giordano fått matchstraff efter att ha tacklat Sebastian Aho mot huvudet. Aho fick efter smällen lämna matchen.
Tkachuk blev senare i perioden också målskytt där han med lite tur fick pucken framför mål och satte 0-4. Carolina putsade till siffrorna genom Lee Stempniak i powerplay med 4:31 kvar att spela.
Innan matchen placerade Calgary Jaromir Jagr på skadelistan utan att ange någon tidsplan för en återkomst.

Minnesota Wild - Vancouver Canucks 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1)
Canucks vann för andra matchen i rad för första gången sedan den 2-5 december. Brandon Sutter blev matchhjälte i sudden efter att han förvaltat Loui Eriksson och Alexander Edlers förarbete. Sutton hade missat 21 matcher med en skadad ljumske och gjorde comeback i nattens match.
Eriksson och Edler var huvudrollsinnehavare när Canucks kvitterade till ett lika i den första perioden. Edler spelade fram och Eriksson avslutade. Jason Zucker öppnade matchens målskytte och Daniel Winnik gav Wild ledningen i mitten av den tredje perioden. Thomas Vanek kvitterade i slutet av matchen och tog matchen till förlängning.

Så gick snacket:
"Han fick verkligen en chans här idag. Jag tyckte att han gjorde ett riktigt bra jobb. Han är väldigt skicklig offensivt. När han kör och tävlar är han en riktigt bra spelare och det gjorde han för det mesta idag" - Coach Jeff Blashill om Anthony Mantha.
"Vi är ett lag som ska spela med tempo och det gör vi just nu. Det genererar skott och chanser. Man kommer att jobba ner de andra lagen ju längre matcherna går" - Sidney Crosby.
"Det här var allt vi ville. Man åker inte på en roadtrip och säger "jag vill vinna alla matcher". Man tar en i taget. Tittar man tillbaka så var det här en riktigt bra resa inför uppehållet" - Matthew Tkachuk.