Senators celebrate OTT-PIT Gm 6

Craig Anderson oli joukkueensa sankari 45 torjunnalla, kun Ottawa Senators osoitti taistelutahtonsa ja nappasi pakkovoiton Pittsburgh Penguinsista nöyryyttävän 0-7 tappion jälkeen. Mike Hoffman laukoi voittomaalin Fredrik Claessonin syötöstä kolmannen erän alussa. Itäisen konferenssin kuudes finaali kirjattiin kotona pelanneelle Senatorsille lukemin 2-1 (0-0, 1-1, 1-0). Ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan Pittsburghissa torstaina.
Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta kummallakin joukkueella oli paikkansa maalintekoon. Seitsemän minuutin pelin jälkeen Jake Guentzel luisteli alueelle ja antoi syötön oikealle B-pisteelle Sidney Crosbylle, jonka laukaus kilpistyi Craig Andersonin torjuntaan. Derick Brassard löysi puolestaan erän lopussa vapaata tilaa hyökkäysalueelta ja ampui B-pisteiden välistä, mutta Matt Murray sai hanskansa väliin.

Toinen erä oli laukausten valossa silkkaa vierasjoukkueen dominointia. Penguins vyörytti 20 minuutin aikana hurjat 23 vetoa Andersonia kohti. Tulostakin tuli, sillä Jevgeni Malkinin tahtomaali vei Pittsburghin johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Malkin väänsi itsensä väkisin oikeasta kulmasta maalin eteen, laukoi ja siirsi itse paluukiekkonsa rysään.
Penguinsin hallinnasta huolimatta Ottawa iski tasoitusmaalin erän loppupuolella. Ron Hainsey ja Ian Cole istuivat jäähyaitiossa, kun Senatorsin ylivoima iski ensimmäistä kertaa sitten Rangers-ottelusarjan ensimmäisen pelin. Kyle Turris levitti nopeasti vasemmalla B-pisteellä päivystäneelle Bobby Ryanille, jonka tarkka laukaus upposi aivan etutolppaa hipoen.
Voittomaalin iskenyt Mike Hoffman valittiin ottelun ykköstähdeksi ja tasoitusosuman tehnyt Bobby Ryan kakkostähdeksi. Maalivahti Craig Anderson täydensi Ottawan tähdistötrion.
Edellisessä ottelussa Penguins takoi kolme ylivoimamaalia Ottawan verkkoon kolmesta yrityksestä. Tällä kertaa jäi kuitenkin luu käteen, vaikka joukkue pääsi yrittämään niin ikään kolmesti.
- Ylivoimamme ei ollut parhaimmillaan tänään, mutta ei se ollut kauheaakaan. Mielestäni heillä oli yritystä, Pittsburghin päävalmentaja Mike Sullivan sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Penguins tykitti edellisessä ottelussa Senatorsin Andersonin vaihtoon. Menneet olivat kuitenkin menneitä mahtavan pelin pelanneelle maalivahdille, ja huono ottelu jäi Pittsburghin PPG Paints Arenan ulko-ovelle.
- Heti kun minut vedettiin maalilta, se oli unohtunut. Menneelle ei mahda mitään. Siitä hetkestä lähtien täytyy vain katsoa eteenpäin ja valmistautua seuraavaan peliin, Anderson selvensi.