tor nsh 1719

Pekka Rinne johti Nashville Predatorsin loistavaa puolustuspeliä, kun Predators jätti Toronto Maple Leafsin nollille. Minnesota Wildin Mikael Granlund ja San Jose Sharksin Joonas Donskoi kunnostautuivat maanantain kierroksen suomalaismaalintekijöinä.

Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 0-4
Pekka Rinne piti maalinsa puhtaana, kun Predators kukisti Maple Leafsin ja otti maukkaan vierasvoiton. Maalittoman avauserän jälkeen Predators sai onnistumisia toisessa erässä, kun Mattias Ekholm ja P.K. Subban veivät joukkueen karkumatkalle. Kolmannen erän lopussa Colton Sissons ja Kevin Fiala kasvattivat johdon 4-0:aan. Maple Leafsin hyökkääjätähdistä useimmin pääsi laukomaan John Tavares, mutta Rinne koppasi hänen kolme yritystään ja kirjautti ottelussa kaikkiaan 18 torjuntaa.
Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen laukoi kerran kohti Rinteen vartioimaa maalia, mutta ei onnistunut yllättämään maanmiestään. Miikka Salomäki ei ollut Predatorsin kokoonpanossa.

TOR-NSH: Rinne torjuu Marnerin maalintekoyrityksen

Montreal Canadiens - Minnesota Wild 0-1
Mikael Granlund nousi Wildin sankariksi, kun hän laukoi ottelun ainoan maalin kolmannen erän seitsemännellä minuutilla. Devan Dubnyk (32 torjuntaa) urakoi Wildin maalilla kauden ensimmäisen nollapelinsä.
Wildin Mikko Koivu laukoi kolme kertaa kohti Carey Pricen vartioimaa maalia, mutta jäi pisteittä. Canadiensin Artturi Lehkonen laukoi kolme kertaa ja Jesperi Kotkaniemi kerran kohti Wildin maalia. Joel Armia ei päässyt kokeilemaan laukauksensa terävyyttä.

MTL-MIN: Granlund pääsee laukomaan vapaasti

Philadelphia Flyers - St. Louis Blues 0-3
Bluesin Jordan Binnington aloitti ensimmäistä kertaa NHL-ottelun joukkueensa maalilla ja torjui heti nollapelin. Hän venyi kiekon tielle 25 kertaa, kun Blues jätti Flyersin maaleitta. Omaa avausosumaansa Blues joutui odottamaan toisen erän avausminuutille saakka, kunnes Brayden Schenn viimeisteli johtomaalin. Kolmannen erän puolivälissä Vladimir Tarasenko vei Bluesin 2-0 johtoon. David Perron viimeisteli voittolukemat tyhjään maaliin vielä pari minuuttia ennen loppusummeria.
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 3-4
Flames nousi taas yksin Läntisen konferenssin kärkeen, kun se kukisti Blackhawksin. Tehomiehenä hääri jälleen Johnny Gaudreau, joka viimeisteli Flamesin 1-0 ja 3-2 maalit. Blackhawks pääsi toisessa erässä 2-1 johtoon, mutta Sean Monahan teki Flamesille tärkeän tasoituksen erän lopussa. Kolmannen erän alussa Gaudreau vei Flamesin johtoon, ja Garnet Hathaway viimeisteli neljännen maalin pelin viimeisellä minuutilla. Brandon Saad pääsi vielä kaventamaan, mutta tasoihin asti aika ei riittänyt.

CHI-CGY: Kane upottaa rystyllä pienestä kulmasta

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 3-1
Joonas Donskoi laukoi Sharksin avausmaalin ensimmäisen erän lopulla, mutta Kings nousi tasoihin toisen erän alussa Anze Kopitarin täysosumalla. Jo Donskoin maalia pohjustamassa ollut Erik Karlsson syötti toisessa erässä Tomas Hertlin 2-1 johtomaalin. Varsinaisen peliajan päätösminuutilla ruotsalaispakki pohjusti Joe Thorntonin viimeistelemät loppulukemat ja summasi ottelussa tehot 0+3.

SJS-LAK: Karlssonin ja Hertlin yhteispeli toimii

Pekka Rinne oli tyytyväinen koko Predatorsin joukkueen suoritukseen.
- Hieno ottelu. Koko joukkue laittoi kaiken peliin, ja tämä oli upea voitto koko joukkueelta. Puolustuspäässä pelasimme erinomaisesti, kun vastustaja pääsi laukomaan vain 18 kertaa, Rinne painotti.
Wildin Devan Dubnykin edellinen nollapeli oli viime huhtikuun alusta.
- Oli kiva saada nollapeli. On vähän hassua, että edellisestä oli noin kauan. On ollut neljä tai viisi peliä, joissa se on ollut tuloillaan, mutta eipä ole tullutkaan. Nyt nollapeliä todella tarvittiin, kun voitimme vain 1-0, Dubnyk tuumi.